Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de iki okulun birleştirileceği iddiası endişe yarattı!

İzmir'de iki okulun birleştirileceği iddiası endişe yarattı!

İzmir Konak’ta bulunan Misak-ı Milli Ortaokulu’nun depreme karşı iyileştirme nedeniyle Konak Güzelyalı’da bulunan Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu’na taşınacağı iddiaları gündeme oturdu. Pandemi tedbirleri kapsamında sosyal mesafenin korunabilmesi için dönüşümlü eğitim modeli tartışılırken İzmir’de iki okulun tek çatı altında birleştirileceği iddiaları veliler tarafından tepkiyle karşılandı.

  • Ege Postası
  • 16.09.2020 - 10:01

EGEPOSTASI- Okullarda yüz yüze eğitim 21 Eylül’de başlayacak. Ancak salgının geldiği nokta göz önünde bulundurulduğunda yüz yüze eğitim ve okullarda alınacak önlemlerin ne kadar etkili olacağı hala tartışılıyor. Sağlık Bakanlığı maske kullanımı ve sosyal mesafenin korunmasının önemini her fırsatta vurgularken Milli Eğitim Bakanlığı ise okullarda eğitimin pandeminin gerektirdiği tüm önlemlerin alınarak yürütüleceği konusunda velilere ve öğrencilere garanti verdi.

Ülke ve bakanlıklar genelinde durum böyleyken öğretmen ve çalışanlarla birlikte toplamda bin 200 kişinin bulunduğu Misak-Milli Ortaokulu’nun deprem iyileştirme çalışmaları nedeniyle 990 nüfuslu Mehmet Akif Ersoy İ.Ö.O’nun çatısı altına taşınacağı iddiaları velilerde ve öğrencilerde büyük endişe yarattı.

HAZİRAN’DA VERİLEN CEVAP AĞUSTOS’TA DEĞİŞTİ

Mehmet Akif Ersoy İ.Ö.O velilerinden S.T., henüz kendi bünyesindeki nüfusa dahi yeterli gelmeyen okulun başka bir okulla birleştirilmesinin salgın döneminde büyük bir tehlike yaratacağını belirterek şunları söyledi;

“Bu pandemi sürecinde sıkıntılı günler yaşarken bir sıkıntıyı da okulumuzun başka bir okul ile birleşeceği haberiyle yaşıyoruz. İzmir/Konak Misak-ı Milli Ortaokulu'nun depreme karşı iyileştirme sebebiyle kapatılarak tüm öğrencilerinin, öğretmenlerinin ve çalışanlarının bin 200 kişi olarak bizim okulumuza geleceği haberini aldık. Daha önce onanan yazıya göre Hacı Şakir Ortaokulu'na gidecekleri kesinken bazı velilerin okulun portföyünü beğenmeyip torpille okulumuz için baskı yaptıklarını öğrendik. Okulumuz 990 kişi olup kendine yetemezken, bölgemizde her anlamda daha uygun okullar varken biz veliler  bu karardan dolayı endişeliyiz. Tam gün olan okulumuz sabahçı ve öğlenci olarak değiştirildi bu sebepten dolayı. Özellikle büyük yaş gruplarının okulumuza gelişini kabul edemiyoruz. CİMER’e yapmış olduğumuz şikayetler de Haziran ayında böyle bir birleşim olmadığı cevabı gelirken Ağustos ayında tam tersi cevap geldi. Biz veliler olarak bu yanlıştan dönülmesini ve çocuklarımızın sağlıklarının tehlikeye atılmamasını istiyoruz.” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.