Dolar 32,5380
%-0.01
Euro 34,9982
%0.49
Altın 2.434,350
%0.46
Bist-100 9.770,00
%0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de iki işçi açlık grevine başladı

İzmir'de iki işçi açlık grevine başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İZENERJİ Şirketi’ndeki işinden 'işe elverişiz olduğu' gerekçesiyle çıkarılan Emir Başer (35), 1 Mayıs'tan bu yana belediye binasının karşısında bulunan kaldırımda açlık grevi yapıyor. 08.00 ile 17.00 saatleri arasında eylemini gerçekleştiren Başer'in tek isteği işine dönmek. Öte yandan Menemen ilçesinde, belediyede şoför olarak görev yaparken işine son verilen Ömür Kara (44) açlık grevine başladı. Tepkisini dile getiren Kara, "Bunun arkası ölüm orucudur" dedi. İzmir'de iki işçi açlık grevine başladı

  • Ege Postası
  • 10.05.2019 - 15:48

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İZENERJİ Şirketi bünyesinde 6 yıldır çalışan Emir Başer, geçen yıl 15 günü, 'işe elverişiz olduğu' gerekçesiyle işten çıkarıldı. İzmir 11’inci İş Mahkemesi’nde işe iade davası açan evli ve 2 çocuk babası Başer, davayı kazandı. Ancak Büyükşehir Belediyesi, Başer’e tazminat ödeyerek, işe iadesini yapmadı.

Emir Başer de 1 Mayıs günü Konak’taki belediye hizmet binasının başkanlık kapısı karşısında bulunan kaldırım üzerinde, tek başına açlık grevi başladı. Açlık grevi başlattığı alandaki ağaca üzerinde, ‘İşim için 1 Mayıs’ta başlattığım açlık grevindeyim. Duyan, dinleyen, anlayan bir başkan veya yetkili istiyorum’ yazılı afişler asan Emir Başer, işini geri istediğini söyledi.

İşe elverişsiz olduğu için değil, bazı usulsüzlükleri açığa çıkarmak için mücadele başlattığından dolayı işine son verildiğini ileri süren Emir Başer, şöyle konuştu:

"2016 yılında Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı Yeşil Alanlar Bakım Şube Müdürlüğü ambarında, yapılan usulsüzlükler vardı. Bunları iş yerinin bekasını düşünerek, gerek Büyükşehir Belediyesi’ndeki müdürlere gerekse daire başkanlarına ulaşarak anlattım. Bunu yapınca, benimle ilgili tutanaklar tutulmaya başlandı. Mobbingler uygulandı. Daha sonra kalın bağırsağımdan ameliyat oldum. Heyet bana dört aylık rapor verdi. Rapor bittikten sonra işe başladım ancak ‘işe elverişsizdir’ diyerek, işten çıkardılar.  Verilen her işi yaptım. Üstlerime veya çalışma arkadaşlarıma karşı bir saygısızlığım yok. Burada yapılan yanlışları söyledim. Tüm haklarımı aldım ama asıl isteğim işime dönmek. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, beni dinlesin. Haklı olduğumu kendisine kanıtlayacağım. İş yerimin bekasını düşündüğüm için bu hallerdeyim."

BELEDİYE ÖNÜNDE AÇLIK GREVİNE BAŞLADI

İzmir'in Menemen ilçesinde, belediyede şoför olarak görev yaparken işine son verilen Ömür Kara (44) açlık grevine başladı. Tepkisini dile getiren Kara, "Bunun arkası ölüm orucudur" dedi.

Menemen Belediyesi'nin taşeron firması Meta-Su'da 1.5 yıl önce sinema personeli olarak işe başlayan Ömür Kara, 28 Mart'ta belediye kadrosuna alındı. Belediyenin çeşitli birimlerinde şoför olarak da görevlendirilen Kara'nın işine geçen 22 Nisan'da 283 belediye çalışanı ile birlikte son verildi.

Dün Ahıhıdır Mahallesi, Şehit Kemal Caddesi'ndeki Menemen Belediye binası önünde açlık grevine başlayan Kara, 'Belediyedeki işimden çıkartıldım. Yiyecek ekmeğim kalmadığı için açlık grevi yapıyorum' yazılı döviz açtı. Kara, şunları söyledi:

"CHP'li eski Menemen Belediye Başkanı 1.5 yıl önce beni belediyenin taşeron firmasında işe aldı. Aktif olarak da hizmet verirken 3 ay önce belediye bünyesine kadroya alındım. 31 Mart'taki yerel seçimlerde belediye başkanlığı seçimlerini CHP'li Serdar Aksoy kazandı. Seçimi kazanıp, başkanlık koltuğuna oturan Aksoy'un ilk işlerinden biri hiçbir gerekçe göstermeden 284 kişiyi işten çıkarmak oldu. İşten çıkartılan kişilerden biri de benim. Bu yaştan sonra başka yerde iş bulmam zor. Evimizde ekmeğimiz, suyumuz yok. Kiramızı ödeyecek durumuz yok. Bize diyorlar ki, 'Bekleyin sizi tekrar işe alacağız'. Bu neyin beklemesi'"

Kendisi ile birlikte çıkartılan toplam 284 kişiden 200'ünün işe geri alındığını belirten Kara, "Tahminimce kalan 84 kişiyi seçim sürecinde iş sözü verdikleri kişilere yer açmak için geri çağırmadılar. Hayattan hiçbir beklentim ve umudum kalmadı. O nedenle de açlık grevine başladım. Bunun arkası ise ölüm orucudur" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.