Dolar 32,3385
%0.18
Euro 35,1829
%0
Altın 2.247,210
%0.16
Bist-100 8,72
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de gazino kültürü yeniden başlıyor

İzmir'de gazino kültürü yeniden başlıyor

İzmir'de 2002 yılında sona eren gazino kültürü Kültürpark'ta bulunan Kübana Gazinosu ile 21 Eylül'de 'Modern Zamanlar Gazinosu' ile yeniden başlayacak. İzmir'de bir gelenek yeniden hayat buluyor

  • Ege Postası
  • 18.09.2019 - 09:32

Gazinoya girer girmez dış dünyadan soyutlanacak olan katılımcılar nostaljik müzikler, hokkabaz ve dansöz eşliğinde eğlenirken, 1960'lardan 1990'lara uzanan gazino kültürünü yansıtan konseptte geçmişe geri dönecek. Kültürpark'ta 1960 yılından beri hizmet veren, 2012 yılında konsept değişikliğine giderek düğün, nişan ve resepsiyon etkinlikleri için kullanılmak üzere yeniden tasarlanan Kübana Gazinosu, 21 Eylül'de ev sahipliği yapacağı etkinlik ile İzmirlileri özledikleri zamanlara geri götürecek. İşletmeci Bahar Sönmez ve Ezgi Pehlivan, 'Modern Zamanlar Gazinosu' adını verdikleri nostaljik etkinlik ile 1960'lardan 1990'lara uzanan gazino kültürünü yeniden yaşatarak, Kübana Gazinosu'nu renklendirecek. Programında fasıl, hokkabaz ve oryantal şov, Rubato konseri ve sürpriz etkinliklerin yer aldığı geceyi yıllarca İzmir'deki gazinolarda çalışmış olan takdimci İbrahim Yılmaz sunacak. İzmirli gençlerin anne babalarından sürekli duydukları, fotoğraflarını gördükleri gazino eğlencesini yaşamak için yoğun ilgi gösterdiğini belirten Bahar Sönmez, "Dekorasyonundan içeride sunulacak yemeklere kadar her şey eskiye dönüşü anlatacak. Birkaç sürpriz sanatçımız var. Gazino kültürü birçok kültürün doğuşuna sebep olmuş kuvvetli bir kültür. Her eğlence biçiminde bu kültürden bir esinti var. Biz onu zamanımıza uyarlayarak ama içinden hiçbir şey çalmadan yeni baştan şehir şehir dolaştırıp bunu bir kumpanya haline getirmek istiyoruz" dedi.

'AMACIMIZ BUGÜNDEN GEÇMİŞE AÇILAN BİR KAPI YARATMAK'

İzmirlilere tam anlamıyla bir gazino deneyimi yaşatmak istediklerini dile getiren Bahar Sönmez (33), şunları söyledi:

"Amacımız bugünden geçmişe açılan bir kapı yaratmak. Çünkü herkesin en güzel, en tazecik hatıraları orada yaşanmış. Gazino kültürünün İzmir içinde ilk doğduğu yer olan Kübana'da bunu başlatmak istedik. Bu etkinliği devam ettirmek ve ulusal hale getirmek istiyoruz. Her etkinlikte ünlü bir sanatçı sahne alacak. Maksadımız konser yapmak değil, önemli olan gazino kültüründe kullanılmış ve insanlarda güzel hatıralar bırakmış olan enstrümanları etkinliğe dahil etmek. Anne, babalarımızın bize anlattığı geceleri yaşatmak istiyoruz. Biletleri iki haftadır satmaya başladık ve yaklaşık yüzde 40'ı satıldı. Bizi arayıp rezervasyon yaptıranlar genelde 25- 35 yaş aralığında. Arayanlar hep annelerinden babalarından dinlediklerini, o zamandan kalan fotoğrafların evlerinde durduğunu ve buna dahil olmayı çok istediklerini söylüyor. Sosyal medyadan da düğününü, nişanını Kübana'da yapmış olan insanlar yorum yapıyor."

'FUARDAKİ GAZİNOLARDA SANATÇILAR ARASINDA YARIŞ VARDI'

19 yıldır İzmir'deki gazinolarda takdimcilik yapan İbrahim Yılmaz ise, "1983'te Konak Maksim Gazinosu'nda başladım. Sahnede program başladığında açılış yapıyordum, her sanatçının çıkışı öncesinde seyirciyi sahneye hazırlıyordum. Zaman zaman espri yapıp fıkra anlatıyordum. Yani sanatçıyı, solisti sahneye hazırlıyordum. 2002 yılında İzmir'de gazinolar bitti. Eğlence anlayışı değişti, artık yeni bir jenerasyon var. Bu etkinlik benim için çok enteresan oldu. Gözümde anılar tekrar canlandı. Sanatçılarla keyifle çalışıp geçmişi yaşatacağız. Orta yaş kesim hala gazino özlemini duyuyor. O farklı bir yaşantıydı, iş adamları eşlerini alıp fasıllara giderdi. Eskiden fuar zamanı gazinolarda sanatçıların arasında yarış vardı, en çok alkışı alan oyunun kazananı oluyordu" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.