Dolar 32,4653
%-0.07
Euro 34,7306
%-0.69
Altın 2.435,800
%-0.02
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de Gaziler Günü coşkusu

İzmir'de Gaziler Günü coşkusu

İzmir'de düzenlenen 19 Eylül Gaziler Günü etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu. Türkiye Muharip Gaziler Derneği İzmir Şube Başkanı Mehmet Gökmen, "Tarihimizde şehitlik ve gazilik onuru vardır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vatanı, milleti, bayrağı, milli marşı, soydaşları için savaşır" dedi. İzmir'de Gaziler Günü coşkuyla kutlandı

  • Ege Postası
  • 19.09.2018 - 12:09

Türkiye'nin tüm kentlerinde ve KKTC'de coşkuyla kutlanan 19 Eylül Gaziler Günü, İzmir'de de renkli görüntülere sahne oldu.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki, Kıbrıs, Kore ve Güneydoğu gazilerinin katıldığı tören, İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı.

Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sırrı Aydoğan'ın anıta çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği İzmir Şube Başkanı Mehmet Gökmen, törende yaptığı konuşmada, kutsal vatan toprakları üzerinde ve şanlı bayrağın gölgesinde hür şekilde yaşamayı sağlayan tüm kahramanları minnetle andıklarını belirtti.

Türkiye topraklarının binlerce şehidin kanı ile sulandığını vurgulayan Gökmen, "Tarihimizde şehitlik ve gazilik onuru vardır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vatanı, milleti, bayrağı, milli marşı, soydaşları için savaşır" ifadelerini kullandı.

Gökmen, gazilik kavramının Türk vatanseverliğinin, kahramanlığının fedakarlığının yaşayan destanı olduğuna işaret ederek, şöyle dedi:

"Şunu herkes bilmelidir ki, her ne şekilde olursa olsun kutsal vatan topraklarını hedef alacak olanlar kahraman ordumuzun kahraman emniyet güçlerimizin ve vatansever Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının mücadele azmi ve kararlılığı karşısında yok olmaya mahkum olacaklardır."

Tören, Ege Ordusu Komutanlığı Bölge Bandosunun mini gösterisi ile son buldu. (AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.