Dolar 32,3181
%0.21
Euro 35,0783
%-0.12
Altın 2.307,390
%1.31
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de fırtına binaların çatısını uçurdu

İzmir'de fırtına binaların çatısını uçurdu

İzmir'in Konak ilçesinde etkili olan fırtına nedeniyle 5 katlı bir binanın çatısı uçtu.  İzmir'in Bayraklı ilçesinde de etkili olan fırtına, bir binanın çatısını uçurdu. Çatı düşerken elektrik kablolarını da kopardı. Vatandaşlar kabusu yaşadı

  • Ege Postası
  • 24.03.2019 - 09:12

Kentte etkili olan fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Saat 00.30 sıralarında Konak ilçesi Selçuk Mahallesi'nde 5 katlı bir binanın çatısı etkili olan fırtına nedeniyle uçtu. Arka sokağa düşen çatı, elektrik tellerine takılarak havada kaldı. Mahalle sakinleri, AFAD, Gediz Elektrik ve itfaiye ekiplerine haber verdi. Gelen Gediz Elektrik ekipleri, elektriği keserken, AFAD ekipleri ise çatının bulunduğu yere güvenlik şeridi çekerek önlem aldı. Mahalle sakinleri de olumsuz bir durum yaşanmaması için bölgede nöbet tutmaya başladı. 

Gürültüyü duyup evinden çıktığını ifade eden Kadri Yüksel Babayiğit (48), "Büyük bir gürültü ile kalktık. Gördüğümüz manzara bu şekildeydi. Çatının uçtuğunu gördük. Aynı zamanda elektrikler bir anda kesildi. Elektriklerden ateş çıkmaya başladı. Komşularımızın da çok büyük tehlikesi var. Şu an bazıları uykuda, bilgisi olmayan komşularımız var. Biz de burada nöbet tutmak durumundayız. Yani mahallemizde kimseye zarar gelsin istemiyoruz. Yaklaşık 4,5 saattir buradayız. Bu olay çözülene kadar da mecburen beklemek zorundayız" dedi.

İzmir'in Bayraklı ilçesinde de etkili olan fırtına, bir binanın çatısını uçurdu. Çatı düşerken elektrik kablolarını da kopardı.

Olay, saat 23.30 sıralarında Çay Mahalle 2137 Sokak'ta meydana geldi. Etkili olan fırtına, 4 katlı bir binanın çatısını uçurdu. Kimsenin yaralanmadığı olayda, hasar meydana geldi. Öte yandan çatının düştüğü sırada, elektrik kablolarına takılması sonucu, kablolar koptu. İhbarla bölgeye gelen ekipler, sokağın elektriğini keserek önlem aldı.  (DHA)

UÇAN ÇATI İTFAİYE ARACININ ÜZERİNE DEVRİLDİ

İzmir'in Bayraklı ilçesinde etkili olan fırtına nedeniyle bir apartmanın uçan çatısı itfaiye aracının üzerine devrildi.

Alınan bilgiye göre, Çay Mahallesi'nde bulunan 5 katlı apartmanın sakinleri, bir buçuk ay önce yaptırdıkları alüminyum çatının fırtınanın etkisiyle montajlandığı yerlerden ayrıldığını fark etti.

Vatandaşlar durumu, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bildirdi.

Karşıyaka İtfaiye Grubu'ndan gelen ekiplerin çatıya müdahale etmesi için apartmana girmesi sırasında uçan çatı elektrik tellerini kopartarak itfaiye aracının üzerine düştü.

Yaralının olmadığı olayda, itfaiye aracında maddi hasar oluştu.

Olay yerine sevk edilen itfaiye ve polis ekipleri, sokağı güvenlik bariyerleriyle çevirdi.

Elektrik tellerini kopması nedeniyle sokağı bir süre elektrik verilemedi. (AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.