Dolar 32,3413
%0.28
Euro 35,0987
%-0.07
Altın 2.310,120
%1.43
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de FETÖ'ye çifte operasyon

İzmir'de FETÖ'ye çifte operasyon

İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki (TSK) kripto yapılanmasına yönelik İzmir merkezli 16 ildeki operasyonda aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 37 zanlı gözaltına alındı. İzmir merkezli 4 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik operasyonda 6 zanlı yakalandı.  Çok sayıda gözaltı var

  • Ege Postası
  • 08.01.2019 - 11:28

İzmir merkezli 16 ilde, FETÖ/PDY'nin Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yapılanmasına yönelik eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Baskınlarda, aralarında muvazzaf subay ve astsubayların da bulunduğu 37 şüpheli gözaltına alındı. 

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, FETÖ/PDY'nin TSK içerisindeki mahrem yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, bu sabah saatlerinde İzmir merkezli Ankara, Adana, Afyonkarahisar, Balıkesir, Batman, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, Kastamonu, Kayseri, Kütahya, Malatya, Iğdır ve Manisa illerinde eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Baskınlarda, aralarında muvazzaf subay ve astsubayların da bulunduğu 37 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin, örgütün gizli haberleşme programı 'ByLock'u kullandıkları ve mahrem yapılanmadan ankesörlü telefonla arandıkları tespit edildi. 

Gözaltına alınan şüheliler, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

BYLOCK OPERASYONUNDA 6 GÖZALTI 

Öte yandan İzmir merkezli 4 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik operasyonda 6 zanlı yakalandı. 

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı tespit edilen 11 zanlı hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. 

İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin İzmir merkez ile Manisa, Tokat ve Çorum'da eş zamanlı düzenlediği operasyonda, 6 şüpheli gözaltına alındı.

Adreslerinde bulunamayan 5 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Zanlılar, ifade işlemleri için emniyete götürüldü. (AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.