Dolar 32,3752
%0.18
Euro 34,9699
%-0.27
Altın 2.325,650
%0.23
Bist-100 9,08
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de FETÖ operasyonlarında son durum

İzmir'de FETÖ operasyonlarında son durum

İzmir'in Ödemiş ilçesi ile üç ilde, Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen 'Gölbaşı-3' adı verilen operasyonda gözaltına 32 kişiden 11'i tutuklandı. Serbest bırakılan 21 şüpheliden 12'si için adli kontrol koşulu getirildi. İzmir'de 11 tutuklama, 11 gözaltı, 16 öğretmene gözaltı

  • Ege Postası
  • 29.08.2016 - 12:13

Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü Plan ve Koordinasyonunda FETÖ/PDY ile ilişkisi olduğu ileri sürülen şüphelilere yönelik, geçen 19 Ağustos'ta saat 05.30 sıralarında Balıkesir, Bursa ve Denizli illerini de kapsayan eş zamanlı operasyon düzenlendi.

56 ayrı adrese 'Gölbaşı-3' adı altında düzenlenen operasyonlarda, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olup, eleman temin ettikleri, örgütün Ödemiş yapılanması içerisinde himmet toplamak suretiyle maddi destek ve finansman sağlayıp, çeşitli faaliyetlerde bulundukları ileri sürülen 32 kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında 14 kişinin daha yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Gözaltına alınan 32 kişi polisteki işlemlerinin ardından dün adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Ç.S., A.Ö., O.K., M.Ö., O.A., K.Ç., S.E., Ü.A., M.Z., B.A., Ü.Ç. tutuklandı. Diğer şüphelilerden 12'si adli kontrol şartıyla olmak üzere 21'i ise serbest bırakıldı. 

MENEMEN'DE 11 GÖZALTI

İzmir'in Menemen İlçesi ile kent merkezinde, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik, önceden belirlenen adreslere polis tarafından düzenlenen operasyonda, aralarında öğretmen ve esnafın da bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı.

Menemen İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Menemen Cumhuriyet Savcılığı tarafından
FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, önceden belirlenen adreslere bugün sabah saatlerinde eş zamanlı baskınlar düzenledi. Menemen İlçesi ve İzmir kent merkezindeki adreslerde, aralarında öğretmen ve esnafın da bulunduğu toplam 11 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 
 

ALİAĞA'DA 16 ÖĞRETMENE FETÖ GÖZALTISI

İzmir'in Aliağa ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında 16 öğretmen gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Aliağa ilçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler FETÖ'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, örgütle bağlantısı olduğu iddia edilen kişilere yönelik 19 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, Aktif Eğitim-Sen'e bağlı 16 öğretmen gözaltına alındı. İki öğretmen ise adreslerde bulunamadığı belirtilirken, bir öğretmenin de Konya’da gözaltına alındığı öğrenildi.

Şüpheliler, Aliağa Devlet Hastanesi'nde yapılan sağlık kontrollerinin ardından sorgulanmak üzere Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. (DHA/İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.