Dolar 32,3157
%0.2
Euro 35,1213
%0
Altın 2.292,730
%0.67
Bist-100 9,06
%2.86

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de FETÖ'nün sözde mahrem imamlarına operasyon

İzmir'de FETÖ'nün sözde mahrem imamlarına operasyon

İzmir'de FETÖ/PDY'nin 'hücre evi yapılanması'na yönelik düzenlenen operasyonda, örgütün gizli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları tespit edilen 31 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin arasında mahrem yapıda görev alan sözde yönetici pozisyonundaki kişilerin de olduğu bildirildi. FETÖ'nün sözde 'Gediz büyük bölge hadimi', 'Buca sorumlusu', 'Hatay ili sahil eyaleti imamı', 'İzmir Büyükşehir üniversite mesulü', 'Buca bölgesi eyalet talebe mesulü', 'Buca eyalet üniversite mesulü', 'Bornova il üniversite mesulü', 'İstanbul ilinde büyük bölgeci' ve 'Hatay ili sahil eyaleti talebe mesulü' gibi görevlerle anılan kişilerin de olduğu öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 05.06.2020 - 09:22

İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hücre evlerine düzenlenen operasyonda aralarında örgütün sözde mahrem imamlarının da bulunduğu 31 kişi gözaltına alındı. 

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, sabaha karşı kent genelinde FETÖ'nün hücre evlerine operasyon düzenledi.

Polisin 27 adrese düzenlediği eş zamanlı operasyonda aralarında mahrem yapıda görev aldıkları ve örgütsel faaliyetlere devam ettikleri belirlenen, örgütün gizli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları gerekçesiyle haklarında arama kararı olan 31 şüpheli gözaltına alındı.

Hücre evlerindeki aramalarda cezaevinde bulunan veya firari olarak aranan örgüt mensuplarına verilmek üzere örgüte müzahir kişilerden toplanmış, poşetlenmiş şekilde 203 bin 950 lira, 3 bin 380 avro, 68 bin 350 dolar, ziynet eşyası, gizli haberleşme ve veri aktarımı için özel program yüklenmiş 54 tablet bilgisayar ve cep telefonu ele geçirildi. 

Yakalananlar arasında mahrem yapıda görev aldıkları ve örgütsel faaliyetleri sürdürdükleri tespit edilen FETÖ'nün sözde "Gediz büyük bölge hadimi", "Buca il hususi sorumlusu", "Hatay ili sahil eyaleti imamı", "İzmir Büyükşehir üniversite mesulü", "Buca bölgesi eyalet talebe mesulü", "Buca eyalet üniversite mesulü", "Bornova il üniversite mesulü", "İstanbul ilinde büyük bölgeci" ve "Hatay ili sahil eyaleti talebe mesulü"nün de olduğu öğrenildi. 

Zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor. (AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.