Dolar 32,5343
%0.18
Euro 34,7483
%0.05
Altın 2.490,540
%0.24
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de FETÖ'den yargılanan iş adamına tahliye

İzmir'de FETÖ'den yargılanan iş adamına tahliye

İzmir'de FETÖ/PDY'ye finansal destek sağladığı gerekçesiyle hakkında dava açılan ve itirafçı olan iş adamının tahliyesine karar verildi. Karakaş'a yurt dışına çıkış yasağı konuldu. Ünlü iş adamı hakkında flaş karar

  • Ege Postası
  • 16.11.2017 - 16:50

İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) finansal destek sağladığı gerekçesiyle hakkında dava açılan iş adamı Kamil Karakaş'un tutuksuz yargılanmasına karar verildi.

İzmir 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tutuklu sanık Karakaş ve avukatı hazır bulundu. 

İddia makamı, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak için talepte bulunması ve bu yönde ifade vermesini göz önünde bulundurarak adli kontrol şartıyla serbest bırakılması yönünde mütalaa verdi. 

Örgütün gizli haberleşme programı "ByLock"u kullanmadığını, kapatılan Bank Asya'da bir kuruş bile parasının olmadığını savunan Karakaş, terör örgütüne finansal destek vermediğini belirterek hakkında beyanda bulunan tanıkların aleyhine ifade vermediğini iddia etti. 

Karakaş, KHK ile kapatılan İzmir İş Adamları Derneğine kendisinin rızası olmadan 2008'den sonra farklı zamanlarda üç kez üye yapıldığını ancak bunu öğrenmesinin ardından üç defa istifa ettiğini savunarak tahliyesini istedi. 

Mahkeme heyeti, sanığın etkin pişmanlıktan yararlanmak için talepte bulunduğunu, örgütün deşifre edilmesine yönelik verdiği ifadeler ve delillerin toplanmış olmasını gerekçe göstererek yurt dışı yasağıyla serbest bırakılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü ekiplerince geçen yıl ağustos ayında düzenlenen operasyonda, örgüte finansal destek sağladığı gerekçesiyle Karakaş Atlantis Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Karakaş gözaltına alınmıştı.

Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı hazırladığı iddianamede, Karakaş hakkında "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet ve silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla dava açılmıştı. (AA-DHA)

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.