Dolar 32,5032
%0.17
Euro 34,7743
%0.15
Altın 2.491,540
%1.19
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de eylem hazırlığındaki 11 kişi yakalandı

İzmir'de eylem hazırlığındaki 11 kişi yakalandı

İzmir'de polisin bir süreden bu yana devam eden takibi ardından kentte referandum öncesi kaos yaratmak için bombalı eylem hazırlığı yaptıkları belirtilen terör örgütleri MLKP ve TKEP/L'ye operasyon düzenlendi. 9 adrese düzenlenen operasyonda 11 kişi gözaltına alındı. İzmir'de kaos oluşturmak isteyen teröristlere gözaltı

  • Ege Postası
  • 28.03.2017 - 11:14

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube ekipleri, özellikle referandum öncesi olası saldırılara karşı önlemlerini arttırdı. Terör örgütlerinin, kentte kaos yaratmak için eylem hazırlığı yaptığına yönelik duyumlar alan istihbarat birimleri, saldırı planlayan kişilerin saklandıkları adresleri tespit etti. Farklı semtlerde 9 adres belirleyen terör ve istihbarat birimleri, özel hareket timleriyle sabah saatlerinde operasyon düzenledi. Terör örgütleri MLKP (Marksist Leninist Komünist Parti)  ve TKEP/L (Türkiye Komünist Emek Partisi/Leninist)  üyesi olduğu belirtilen 11 kişi gözaltına alındı. Saldırılar için planlama aşamasında oldukları bildirilen zanlılarla birlikte çok sayıda örgütsel dokümanın da ele geçirildi kaydedildi.

PROTESTO ETTİLER

İzmir'de kentte referandum öncesinde kaos yaratmak için bombalı eylem hazırlığı yaptığı gerekçesiyle 11 kişinin polis tarafından gözaltına alınmasını bir grup, Alsancak Semti'ndeki Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde yaptıkları açıklamayla protesto etti. Ellerinde, 'Susmuyoruz, korkmuyoruz, buradayız' yazılı pankart taşıyan grup adına basın açıklamasını Öğrenci Kollektifleri üyesi Emine Akbaba yaptı. Akbaba, "Referandum sürecinde AKP'nin 'Hayır' çalışmalarına karşı uyguladığı baskı ve tehditler her geçen gün artarak sürüyor. Hollanda'ya demokrasi dersi veren AKP ve Tayyip Erdoğan, bugün sabah operasyonları ile hayırın sesini kısmaya çalışıyor" dedi.

Açıklamanın ardından bir süre slogan atan grup daha sonra dağıldı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.