Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de dört parti sandık güvenliği için anlaştı

İzmir'de dört parti sandık güvenliği için anlaştı

İzmir’deki 4 siyasi partinin İzmir il başkanının seçim ve sandık güvenliğiyle ilgili yaptığı toplantı sonunda her siyasi partiden birer koordinatör atanması kararı çıktı. Ortak hareket etme noktasında uzlaşan il başkanlarının atayacağı koordinatörlerin yarın toplanarak, neler yapılacağına dair yol haritası ve somut kararları alması bekleniyor. Toplantıda ayrıca partilerin kampanya süresince parti bayraklarının asılmaması yönünde de ortak hareket edeceği öğrenildi

  • Ege Postası
  • 15.05.2018 - 14:53

HALİDE DEMİR/EGEPOSTASI-İYİ Parti İzmir İl Başkanı Koray Ükünç’ün öneri ve davetiyle seçim ve sandık güvenliğinin sağlanması için Kordon Otel’de biraraya gelen 4 il başkanının toplantısı sona erdi. 24 Haziran seçimlerinde sandıkların ve oyların korunması için birlikte hareket edilmesi yönünde ortak karar çıkan toplantıda, her siyasi partiden bir kişinin koordinatör olarak atanması kararlaştırıldı.

Seçim güvenliğinin sağlanması ve sandıklara sahip çıkılması için de ittifak yapma konusunda prensipte anlaşan Saadet Partisi, Demokrat Parti, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İYİ Parti İzmir İl Başkanları, Kordon Otel’deki toplantılarına saatler 14.30’u gösterdiğinde başladı.

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Koray Ükünç’ün davetine olumlu yanıt veren CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Milletvekili adayı olmak için partisinden istifa eden Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Zekeriya Hazırbulan’ın yerine vekalet eden Mustafa Erduran, milletvekili adayı olmak için partisinden istifa eden Demokrat Partisi İl Eski Başkanı Metin Dökmeciler, yerine vekalet eden İl Başkanı Ahmet Necim Turbil, beraberlerinde danışman ve seçim işlerinden sorumlu başkan yardımcıları olduğu halde toplantıya katıldı. İYİ Parti İzmir İl Başkanı Koray Ükünç’e de Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Avukat Murat Çakar, İl Başkanlığı Danışmanı Ünal Deveci ile Atila Certel eşlik etti. 

Toplantıda CHP İzmir İl Sekreteri Birgül Değirmenci, Saadet Partisi Seçim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Selçuk Kavuşan da bulundu.

Bir saati aşkın süren toplantı sonunda açıklama yapan İYİ Parti, CHP, Saadet ve Demokrat Parti İzmir il başkanları, toplantının verimli geçtiğini, sandıkların ve oyların korunması için birlikte hareket edeceklerini, bu nedenle atayacakları koordinatörlerin yapacağı ortak çalışma sonunda ortaya çıkacak olan kararların 24 Haziran seçimlerinde uygulanacağını söyledi. Hızla atanacak olan 4 partinin koordinatörü ayrı bir toplantı gerçekleştirerek ortak neler yapılabileceğini saptayıp karara bağlayacak. Koordinatörlerin yapacağı toplantı sonunda çıkacak olan kararlar uygulanacak. 

BAYRAK ASILMAYACAK

Toplantıda ayrıca partilerin kampanya süresince parti bayraklarının asılmaması yönünde de ortak hareket edeceği öğrenildi.

KORAY ÜKÜNÇ: HER PARTİDEN KOORDİNATÖRLER BELİRLENECEK

Toplantıyı değerlendiren İYİ Parti İzmir İl Başkanı Koray Ükünç, “Çok verimli bir toplantı oldu. Ciddi istişarelerde bulunduk. Bu dörtlü ittifak çalışmasının daha verimli çalışabilmesi için sahada neler yapabilirizi tartıştık. Her partiden bir koordinatör belirlenecek, koordinatörler çalışma yapacak. Seçim ve sandık güvenliğiyle ilgili yapılması gereken ne varsa ne gerekiyorsa yapacaklar. Bulut programı biçzim parti içi programımız. Her partinin de farklı programı var. Entegre edilip edilemeyeceği ve kıyaslanmasını koordinatörler yapacak” dedi.

DENİZ YÜCEL: BUNDAN SONRAKİ KARARLARI KOORDİNATÖRLER UYGULAYACAK

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel: Seçim ve sandık güvenliğiyle ilgili çok verimli bir toplantı yaptık. İYİ Parti İl Başkanının daveti ve çağrısı üzerine 4 siyasi partinin başkan ve yöneticileri olarak önerilerimizi getirdik. Genel merkezler düzeyinde alınan ittifak kararının il ve ilçe örgütlerine de yayılması gerekiyor. Mücadelemiz Demokrasi mücadelesi. Demokratik ve hukuk kurallarına uygun ve halkın iradesinin seçimlere yansıyabilmesi için gerçekten gereken tüm önlemler alınacak. Toplantıya katılan dört siyasi parti bu konuda gereken her türlü desteği birbirine verecek. Her bir siyasi partinin koordinatör atamasını kararlaştırdık. Bundan sonraki kararları koordinatör arkadaşlarımız alacak.

MUSTAFA ERDURAN: İNŞALLAH BU ÇALIŞMANIN TAMAMINI 81 İL BAŞKANIMIZA İLETİP…

Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran: Yapılan her seçiden sonra toplumun kafasında soru işaretleri var. Oylar çalındı mı diye tereddütleri var. Bu anlamda 4 siyasi partinin işbirliği halkımızın kafasındaki oylarımıza sahip çıkıldı mı düşüncelerini bertaraf edip korumuş olacağız.  Seçime giren bütün siyasi partilerin bir oyunu dahi koruma yönünde güzel kararlar alındı. İnşallah bu çalışmanın tamamını 81 vilayetteki il başkanlarımıza da iletip genel anlamda karar aldırırsak hedefe varacağımıza inanıyoruz.

METİN DÖKMECİLER: SEÇİM SORUMLULARI VE KOORDİNASYON MERKEZLERİ OLACAK

Demokrat Parti İzmir İl eski Başkanı ve İzmir Milletvekili Adayı Metin Dökmeciler: Önümüzde bir seçim var. Türkiye için çok önemli bir seçim. Türkiye’nin geleceği söz konusu. Dönüm noktasıdır. Oyların seçim güvenliğinin ve sandık güvenliğinin sağlanmasını istiyoruz. 4 il başkanıyla toplantı yaptık. Seçim sorumluları, koordinasyon merkezleri olacak. İzmir demokrasinin merkezi. Bunun Türkiye’ye yapılmasını istiyoruz. Seçim bittikten sonra oylar nereye gitti olayı kalksın diye seçim ve sandık güvenliği için kararlar alıp yarından itibaren uygulamaya koyacağız.

 

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.