Dolar 32,3307
%0.16
Euro 35,2109
%0.08
Altın 2.247,330
%0.17
Bist-100 8,72
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Can Hastanesinden yine ihmal iddiası! yine ölüm... Ve soruşturma başlatıldı!

Can Hastanesinden yine ihmal iddiası! yine ölüm... Ve soruşturma başlatıldı!

Çiğli’de faaliyet gösteren özel Can Hastanesi yeni bir ölüm haberi ile sarsıldı. Geçtiğimiz yıl obezite ameliyatı olan Mısırlı Ferak Muhammed, kan kaybından yaşamını yitirmesinin hemen ardından Brezilya poposu yaptırmak isteyen İngiliz uyruklu Leah Cambridge (29) iddialara göre sterilizasyon eksikliği nedeniyle yaşama veda etmişti. Ölüm skandallarıyla gündemden düşmeyen Can Hastanesi bu kez annesinin Can Hastanesinde yapılan ameliyat sonrası hayatını kaybettiğini iddia eden Murat Çetinkaya, doktor ve hastane yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu. İl Sağlık Müdürlüğü soruşturma başlattı. Can Hastanesinde yine ihmal iddiası! Yine ölüm...

  • Ege Postası
  • 17.09.2019 - 10:35

İzmir'de yaşayan Murat Çetinkaya, annesinin bir özel hastanede yapılan ameliyatın ardından vefat etmesiyle ilgili, operasyonu yapan doktor ve hastane yetkilileri hakkında Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Çetinkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 45 yaşında ve 2 çocuk sahibi annesi Fatma Kurşun'un bir ay önce karın ağrısı şikayetiyle Nazilli Devlet Hastanesine başvurduğunu, ileri tetkiklerin yapılması için İzmir'deki bir hastaneye başvurmasının istendiğini söyledi.

Yakınlarının önerisiyle iki hafta önce Çiğli ilçesindeki bir özel hastaneye gittiklerini belirten Çetinkaya, "Anneme biyopsi yapıldı. Daha sonra bize, biyopsi sonucuna göre annemin rahim ağzı kanseri olduğunu, ameliyat olması gerektiğini söylediler. Annem ameliyat oldu. Doktoru, ameliyatın ardından annemin tanı konulduğu gibi kanser olmadığını, müdahalede bulundukları bölgede intihaplanma, doku apsesi gibi bir durum tespit edip temizlediklerini söyledi." ifadelerini kullandı.

Çetinkaya, 4 saat süren ameliyatın ardından annesinin odaya getirildiğini, ağrılarının dinmemesi üzerine yoğun bakıma alındığını dile getirerek, "Yoğun bakıma girdiğinde annem çok kötüydü. Üç gün sonra küçük bir operasyon daha olacağını, kasık üstünde ölü dokuların temizlenmesi için olduğunu söylediler. Annem o ameliyattan çıktıktan kısa süre sonra vefat etti." diye konuştu.

"Otopsi sonucu istedim"

Annesinin vefatının doktoru ve hastane yönetimi tarafından kendilerinden saklandığını ileri süren Çetinkaya, şöyle devam etti:

"Otopsi istediğimi söyleyince bana evrakları vermediler. Hasta gizliliği dediler. Kendi el yazımla hastaneden evrak alamadığıma ilişkin yazı yazdım, savcılığa başvurdum. Savcılıkta durumu anlattım. Otopsi sonucu istedim. Anneme yanlış tedavi uygulandı. Benim düşüncem, hastanenin yaptığı bir ihmal var. Annemin hakkını arayacağım. O geri gelmeyecek ama başkasının canının yanmasını önleyeceğim. Yürüyerek girdiğimiz hastaneden annemin cenazesini aldım. Bu olayı sonuna kadar takip edeceğim."

Ailenin avukatı Yiğit Atıl da ailenin duyduğu makul şüphenin ortadan kaldırılması gerektiğine işaret ederek, "Umut ediyoruz ki hastamızın ölümünde tıbbi müdahale ve hekim hatası olmasın." dedi. 

Ailenin başvurusu sonrası otopsi işlemleri tamamlanan Fatma Kurşun'un cenazesi, Torbalı ilçesi Ayrancılar Mahallesi'ndeki Siteler Bilal-i Habeşi Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. (AA)

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Özel bir hastanede yapılan ameliyatın ardından hayatını kaybettiği iddia edilen kadının ölümüne ilişkin İl Sağlık Müdürlüğü soruşturma başlattı.

İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Fatma Kurşun'un vefatıyla ilgili basında çıkan haberlerin ardından sorumlular hakkında soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

Çiğli'deki özel bir özel hastanede rahim ağzı kanseri teşhisi konulan ve ameliyat edilen Kurşun'un kanser olmadığı söylendiği, müdahalede bulunulan bölgenin temizlediği iddia edilmişti.

Hastanede durumu kötüye giden Kurşun, yeniden ameliyata alındıktan bir süre sonra hayatını kaybetmiş, oğlu Murat Çetinkaya da doktor ve hastane yetkilileri hakkında Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.