Dolar 32,4672
%0.46
Euro 35,0825
%0.05
Altın 2.324,140
%0.16
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de dernekler koalisyonu

İzmir'de dernekler koalisyonu

İzmir Merkezli 43 Federasyon ve dernek temsilcisi MARAŞDER Başkanı Murat Özbilir’in ev sahipliğinde toplandı. İzmir Gönül Köprüsü Platformunu kuran yeni oluşum bir dizi etkinliğe imza atacak. Platformunun genel sekreterliğini Gazeteci Halit Tunç üstlendi.

  • Ege Postası
  • 09.11.2018 - 14:48

MARAŞDER Başkanı Murat Özbilir’in ev sahipliğinde bir araya gelen İzmir merkezli federasyon, oda ve 43 dernek temsilcisi İzmir Gönül Köprüsü Platformu çatısı altında ortak sosyal projeler üretme kararı aldı. Platformunun genel sekreterliğini Gazeteci Halit Tunç üstlendi.

İzmir MARAŞDER Başkanı Murat Özbilir’in Kemeraltı’ndaki  mekanında bir araya gelen;  Ege  Balkan Türkleri Federasyonu Başkanı  Hüseyin Kocaman, Şanlıurfa Federasyonu ve Suruçlular Derneği   Başkanı İhsan Yılmazoğlu, Konyalılar  Vakfı  Başkanı Mehmet Aydoğan, Seferihisar Müteahhit ve İşadamları Derneği  ve  Tokatlılar Derneği Başkanı  İsmail Bozan, İzmir Sivaslılar Derneği Başkanı  Necati Şahin,  İzmir Mardinli İşadamları Derneği Başkanı Erdal Ataklı,  Anadolu Birliği Derneği  Kurucusu ve  eski genel başkanı Koç Ali Al, İzmirliler Derneği Başkanı  Turgay Yokuş, Anadolu Birliği Genel Başkan Yardımcısı Şehmus  Alptekin ve EGİSİYAD Başkanı Sait Karaaslan,  Anadolu Birliği Federasyonu Başkanı Hüseyin Cemiloğlu, İzmir Siverekliler  Derneği Başkanı Suphi Özlahlan,  Adıyaman ve İlçeleri Derneği Genel Sekreteri Halit Tunç, İzmir Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Nuran Çağatay ve  Sultaniye Kızıltunç, İşadamı Konak  Belediye Meclis Üyesi  Doğan Bayram,  Azerbaycan Kardeşlik  ve İşbirliği Derneği  Başkan Yardımcısı  Cavit Aliyev, Urla Maraş-Der Başkanı Adem Sarıçiçek,  İzmir  Pastacılar ve Şekerciler Odası Başkanı İhsan  Esen, Ege Bölgesi Aşık Veysel Kültür Derneği  Başkanı Adalet Özkan başta olmak üzere çok sayıda  STK temsilcisi katıldı.

SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİMİZİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ

Toplantının açılış konuşmasını yapan İzmir MARAŞDER Başkanı Murat Özbilir,  ülkede birlik ve beraberliği, karşılıklı hoşgörüyü inşa edecek en önemli kuruluşların sivil toplum örgütleri olduğunu belirterek şunları söyledi “İlk sosyal projemiz İzmir’den 50 dolayındaki STK ile birlikte Kahramanmaraş’a bir ziyaret gerçekleştirmek, bunu ocak ayının ilk haftasında hayata geçireceğiz. Daha çok kenti, daha çok Anadolu’yu gezmeliyiz.  Renklerimizi, değerlerimizi, güzelliklerimizi bir hoşgörü postasında birleştirmeliyiz. İnsanlar birbirini tanıdıkça sever, olası önyargılardan kurtulur. Platformumuz diğer etkinliklerini, gezilerini, sosyal sorumluluk projelerini birçok alanda, kentte, farklı bölgelerde yerine getirecektir. İlk ev sahipliğini biz yapacağız” şeklinde konuştu.

KOÇ ALİ AL “ VATANIMIZIN HER YANI AYRI BİR DEĞER AYRI BİR GÜZLLİK “

Anadolu Birliği Derneği Kurucusu ve eski genel başkanı Koç Ali Al, MARAŞDER’in önemli bir oluşuma öncülük ettiğini İzmir’in en etkin STK’ları aynı çatı altında birleştirmeyi başardığını belirterek “Murat Özbilir başkanımız Türkiye’nin bütün renklerini, güzelliklerini bir araya getirdi. Ülkemizin her parçası ayrı bir değer. Biz düşen geldiğimiz coğrafyayı temsil ederken yaşadığımız yeri aynı duygularla sahiplenmektir. İzmir bizim kalbimiz.  Onu çok seviyoruz. Memleketimizi de unutmayacağız. Sahipleneceğiz. Binlerce yıllık tarihini, kültürünü tanıtmaya çalışacağız.  Yerli turizmi bu dayanışma duygusuyla şahlandırabiliriz. İzmirli mutlaka Kahramanmaraş’ı, Gaziantep’i, Şanlıurfa’yı, Mardin’i, Diyarbakır’ı, Van’ı, Ordu’yu, Rize’yi, Tokat’ı Ağrı’yı görmeli, o muhteşem güzellikleri yaşamalı. Biz bu işe emek veriyoruz. Şükür Allah’a karşılığını buluyoruz. Önyargı duvarlarını böylece yıktık, yıkıyoruz” dedi.

İzmir Gönül Köprüsü Platformu çatısı altında ortak sosyal projeler üretme kararı alınan platformunun genel sekreterliğine Gazeteci Halit Tunç seçildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.