Dolar 32,3692
%0.16
Euro 34,9463
%-0.34
Altın 2.325,450
%0.22
Bist-100 9,09
%0.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de deniz taştı, Kordon Venedik'e döndü

İzmir'de deniz taştı, Kordon Venedik'e döndü

İZMİR'de, sabah saatlerinde etkisini artıran fırtına, denizin kabarıp taşmasına neden oldu. Taşan deniz Kordon'u nehre çevirdi, araçlar ve insanlar yolda ilerlemekte güçlük çekti. Sular altında kalan Kordon, Venedik şehrine benzedi.

  • Ege Postası
  • 04.12.2012 - 15:00
İZMİR -İzmir kent merkezi ve ilçelerinde dün gece başlayan ve aralıklarla süren sağanak yağmur ev ve işyerlerinde herhangi bir su baskınına neden olmadı. Sabah saatlerinde etkisini yitiren yağmurlu hava yerini şiddetli rüzgara bıraktı. Saat 05.00 sıralarında başlayan orta şiddetli lodos, ilerleyen dakikalarda yerini kuzeybatıdan esen ve saatteki hızı 70 kilometreyi bulan karayel fırtınasına bıraktı. Körfezden yükselen dalgarın kabarttığı deniz suyu nedeniyle Kordon, boydan boya sular altında kaldı. Nehre dönen yolda araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Fırtına nedeniyle yolda yürümekte zorlanan İzmirliler, ellerindeki şemsiyeleri zaptetmeye çalıştı.

Lodosun yerini bıraktığı karayelin taşkına neden olduğu deniz suyu, Kordon'da bulunan ve zemin katlarda kalan ev ve işyerlerini ise etkilemedi. Ancak, deniz suyunun Cumhuriyet Bulvarı'na kadar ilerlediği görüldü. Dalgaların açıktan getirdiği çöpler de deniz kıyısında birikti.

VAPUR SEFERLERİ GEÇ BAŞLADI

İlk seferi 07.15'te başlayan yolcu vapurları 1 saat 15 dakika hizmet veremedi. Alsancak İskelesi'nin içinin sularla dolduğu ve elektriklerinin kesildiği görüldü. Yolcu vapurları Göztepe İskelesi hariç, saat 08.30'da yolcu taşınmaya başlandı. Taşan sular nedeniyle Venedik şehrini andıran Kordon'da saat 08.00'e kadar herhangi bir çalışma yapılmamasına vatandaşlar tepki gösterdi.

İzmir Meteroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, karayelin öğlende etkisini yitireceğini, orta şiddette, saatteki hızı 40- 50 kilometre olan rüzgarın eseceğini açıkladı.(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.