Dolar 32,3126
%0.19
Euro 35,1391
%0.05
Altın 2.292,930
%0.68
Bist-100 9,07
%2.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir’de de eğitime tarikat cemaat kuşatması

İzmir’de de eğitime tarikat cemaat kuşatması

Tarikat ve cemaatler Foça ve Çiğli’de Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile protokol yapıp okullara sızdılar. İzmir’de de eğitime tarikat cemaat kuşatması

  • Ege Postası
  • 17.01.2020 - 09:46

Eğitim Sen İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç, tarikat ve cemaat üyelerinin Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol yaparak, okullarda seminer düzenlemesine, öğrenci ve velilerin de etkinlikliklere götürülmesine tepki gösterdi.

Cumhuriyet'ten Mehmet İnmez'in haberine göre İzmir’de, son günlerde okullarda cemaat ve tarikat gruplarının yaşları 10 ile 15 arasında değişen çocuklara ve öğretmenlere etkinlik adı altında, sohbet ve seminer düzenlendiğini belirten Kılıç, veli, öğrenci ve eğitimcilerin bu konuda rahatsız olduğunu anlattı. Kılıç, şöyle devam etti:

“Bazı ilçelerde cemaat ve tarikatçı örgütler okullarda yapılanmaya başladı. Foça ilçesinde, kaymakamlık, milli eğitim müdürlüğü ile birlikte, etkinlik düzenliyor, velileri Kuran kursuna çağırıyor, Kuran dinletiyor.

Yine, ara tatilde mesleki eğitim çalışmasının son gününde öğretmenleri camiye çağırdılar. Kuran dinlettiler ve böyle bir program yaptılar. Bu uygulamalar Cumhuriyet tarihi boyunca şimdiye kadar görülmedi.

Diğer yandan, Çiğli’de bir ortaokulda ‘Seccadem beni özler mi'’ diye konferans organize ediliyor. Etkinliği düzenleyen kişinin hangi cemaate ve tarikata üye olduğunu bilmiyoruz. Yasal olmamasına rağmen bu yapılar burada program yapıyor ve izin veriliyor.”

İnsanların inançlarına saygılı olduklarını özellikle vurgulayan Kılıç, “Biz halkımızın insanlarımızın, dini inançlarına, yaşam tarzlarına son derece saygılıyız. Zaten ortaokul ve ilkokullarda din dersleri de konulmuştur.

Milli Eğitim Bakanlığı ve il milli eğitim müdürlükleri, tarikat ve cemaatlerle protokol yaparak, bu tarikat ve cemaatlerin okullarda etkinlikleri çalışmalar yapması son derece vahim bir olay” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.