Dolar 32,5990
%0.38
Euro 34,7807
%0.14
Altın 2.497,300
%0.52
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir’de de 65 yaş uygulaması kaldırılıyor

İzmir’de de 65 yaş uygulaması kaldırılıyor

İzmir'de 65 yaş üstündeki vatandaşların toplu taşımadan ücretsiz yararlanma hakkı geçici olarak askıya alındı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ulaşım kartlarının askıya alınmasının ardından bir açıklama daha yaparak "65 yaş üstü büyüklerimizin yanındayız" mesajı verdi.

  • Ege Postası
  • 21.03.2020 - 19:15

Corona salgını nedeniyle yetkililer yaşlıların evden çıkmamasını isterken birçok şehirde yaşlılara verilen 65 yaş üzeri avantajlı toplu taşıma kartları geçici olarak askıya alınıyor.

Son olarak İzmir’de de benzer bir karar verildi ve avantajlı kartlar kullanıma kapatıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi kabul edilen koronavirüs nedeniyle olağanüstü süreç yaşandığını vurguladı.

Özellikle ileri yaşlardaki bireylerin yer aldığı birinci derecede riskli gruba yönelik koruma tedbirleri aldıklarına dikkati çeken Soyer, "65 yaş ve üstü vatandaşlarımızın toplu ulaşımda kullandığı avantajlı kartlar İzmir'de geçici olarak askıya alınmıştır." ifadesini kullandı.

Başkan Soyer'in paylaşımları;

* Birleşmiş Milletler Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak kabul edilen Covid-19 virüsüyle ilgili olarak yaşadığımız olağanüstü süreç farklı zorunlulukları gündemimize getirmektedir.

* Özellikle ileri yaşlardaki vatandaşlarımızın birinci derecede riskli grup olmasından kaynaklı olarak, bu yurttaşlarımızı koruma tedbiri oluşturmak için yeni bir karar aldık.

* 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın toplu ulaşımda kullandığı avantajlı kartlar İzmir’de geçici olarak askıya alınmıştır.

BÜYÜKLERİMİZİN YANINDAYIZ

Soyer ulaşım kartlarının askıya alınmasının ardından bir açıklama daha yaparak şu ifadeleri kullandı;

"Zorunluluktan serbest ulaşım kartlarını askıya aldığımız 65 yaş üstü büyüklerimizin yanındayız! Acil ihtiyaçları ve yardım talepleri için belediyemizi 0232 293 11 00 nolu telefondan 24 saat arayabilirler. İlçe belediyelerimiz de zorunlu ihtiyaçları için yardım ve desteğe hazırlar!"

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.