Dolar 32,6001
%0.39
Euro 34,7172
%-0.04
Altın 2.517,810
%1.34
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de Cumhur İttifakı'nda ilk çatlak

İzmir'de Cumhur İttifakı'nda ilk çatlak

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir ilçe belediye başkan adaylarını hafta sonu tanıtmasının ardından, MHP’nin Güzelbahçe Belediye Başkan Aday Adayı Osman Serkan Çağlasa, sosyal medyada önce ilçedeki ittifak adayını destekleyeceğini duyurdu, sonra ise AK Parti adayının "tepeden inme" getirildiğini belirtip 'biçim'e tepki göstererek bağımsız aday olacağını açıkladı. O ilçede, MHP'li isim bağımsız aday oldu

  • Ege Postası
  • 08.01.2019 - 15:45

EGEPOSTASI - Hafta sonu AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerde Cumhur İttifakı’nın İzmir’den göstereceği ilçe belediye başkan adaylarını tanıttı. AK Partili Burcu Dereci Güzelbahçe Belediye Başkan Adayı olarak açıklanırken, MHP'li aday adayı Osman Serkan Çağlasa'dan çarpıcı bir hamle geldi. 

Çağlasa, sosyal medya hesabından, önce Cumhur İttifakı adayı Dereci'yi destekleyeceğini ve partisi MHP'nin talimatları doğrultusunda hareket edeceğini duyurdu, üç gün sonra ise "Gelen tepkiler" üzerine yeni bir paylaşımda bulunup bağımsız belediye başkan adayı olduğunu açıkladı.

Çağlasa, AK Parti adayının tepeden inme geldiğini öne sürerken, "biçim" eleştirisi yaptı, kendisine gelen yoğun tepkiler üzerine yerel seçimlere Bağımsız Güzelbahçe Belediye Başkan Adayı olarak gireceğini ilan etti.

Çağlasa’nın ikinci  açıklaması şöyle:

“İl Başkanımız Sayın Veysel Şahin Beyefendi’nin istekleri Genel Başkan Yardımcımız Sayın Sadir Durmaz Beyefendi’nin onayı ve Muhterem Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli Beyefendi’nin Rızası ile Başlamış olan Güzelbahçe Belediye Başkan Adaylığı süreci sahada uzun süredir süren mücadeleme, Veysel Şahin ve Sadir Durmaz Başkanımızın iyi niyetli ve samimi çalışmalarına rağmen Ak Parti adayı Burcu Dereci Hanımefendinin açıklanması ve Cumhur İttifakı lehine çekilmem ile son bulmuştu. 

Açıklamamı takip eden birkaç gün içerisinde tarafıma yapılan olağan üstü tepkiler ‘Kendini Kaç Paraya Sattın’ noktasına kadar ulaşınca Ak Parti adayının tepeden inme şahsımı, teşkilatımı, davamı ve en önemlisi Güzelbahçemizi hiçe sayacak ölçülerde çıkartılma biçimi karşısında Onurlu bir duruş sergilemek adına. 

Mensubu olmaktan şeref duyduğum Milliyetçi Hareket Partisine ve kendimi bildim bileli neferi olduğum davama zarar vermemek noktasında. Milliyetçi Hareket Partisi Kurumsal Kimliği, Muhterem Genel Başkanımız Sayın Dr Devlet Bahçeli Beyefendiye olan Bağlılığım ve Sadir Durmaz,Veysel Şahin Başkanlarıma olan hürmetim ve saygım baki kalmak üzere. Tamamen kişisel bir duruş olarak ‘Bağımsız Güzelbahçe Belediye Başkan Adaylığımı’ Tüm Kamuoyuna Saygılarımla ilan ediyorum. 

Bundan sonraki mücadelem Onurum ve Şerefim için olacak. Aldığım oy Güzelbahçe’me ve davama hediyem olsun."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.