Dolar 32,5570
%0.03
Euro 34,8885
%0.07
Altın 2.433,150
%0.12
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de çoklu baro ilk adım atılıyor!

İzmir'de çoklu baro ilk adım atılıyor!

TBMM’de büyük şehirlerde alternatif baroların kurulabilmesinin önünün açılmasının ardından, birçok ilde çalışmalar başladı. 9 bin 612 avukatın bulunduğu İzmir’de en az 4 baro kurulabilecek. 2 bin rakamına ulaşmayı hedefleyen bazı avukatlar şimdiden çalışma başladı. İzmir’de alternatif baro kurulması için çalışma yapan ak Partili eski İl Başkanı ve Milletvekili Ali Aşlık baroya tepki gösterdi. Aşlık;“İzmir’de Barosu Türkiye karşıtı grupların değirmenine su taşıyorlar. Avukatlık mesleği ile uzaktan yakından bir alakaları yok” dedi.  

  • Ege Postası
  • 14.07.2020 - 14:10

EGEPOSTASI- Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde AK Parti ve MHP'nin çoklu baro sistemini ön gören ortak yasa teklifi, Genel Kurul'da 251 oyla kabul edilerek yasalaştı. İzmir Barosu'na alternatif olarak kurulacak barolar için avukatların çalışmaları sürerken, AK Parti İzmir'de İl Başkanlığı ve milletvekilliği yapan avukat Ali Aşlık’ın çalışma başlattığı öğrenildi.

Konu ile ilgili Egepostası’na açıklama yapan Ali Aşlık’ın hedefinde İzmir Barosu vardı.

Aşlık, “İzmir’de Barosu Türkiye karşıtı grupların değirmenine su taşıyorlar. Avukatlık mesleği ile uzaktan yakından bir alakaları yok." diyerek Baronun çalışmalarına tepki gösterdi.

TÜRKİYE KARŞITI GRUPLARIN DEĞİRMENİNE SU TAŞIYORLAR
Aşlık sözlerine şöyle devam etti;

“Çoklu baro sistemini ön gören ortak yasa teklifinin yasallaşmasından sonra arkadaşlarımızla ihtiyaç duyarsak, bileşenlerle bir araya geleceğiz. İzmir Barosu Türkiye karşıtı grupların değirmenine su taşıyorlar. Avukatlık mesleği ile uzaktan yakından bir alakaları yok. Avukatlık mesleğinin sorunları ile ilgilenmiyorlar. Yakın zamanda arkadaşlarla bir araya gelip ne yapabiliriz diye konuşup bileşenlerle konuşabilir.”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.