Dolar 32,3789
%0.19
Euro 35,0323
%-0.09
Altın 2.326,490
%0.26
Bist-100 9,14
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de çocuk istismarı sempozyumu

İzmir'de çocuk istismarı sempozyumu

İzmir Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi tarafından okullarda ve yurtlarda görevli meslek uzmanlarına ve adli kolluğun çocuk birimlerinde çalışan personele yönelik çocuğun cinsel istismarı olayında adli süreçte karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri konulu sempozyum düzenlendi.

  • Ege Postası
  • 11.03.2019 - 14:07

İzmir'de Çocuk Şube Müdürlüğü öncülüğünde okullarda görevli rehber öğretmenlere, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı yurtlarda görevli meslek uzmanlarına, adli kolluğun çocuk birimlerinde çalışan personele İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın'ın da katılımıyla çocuğun cinsel istismarı olayında adli süreçte karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri konulu sempozyum gerçekleştirildi. Bayraklı Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nde düzenlenen sempozyuma İzmir Çocuk İzlem Merkezi Sorumlusu Çocuk Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Özlem Bağ, Cumhuriyet Savcısı Özlem Eğridere, Çocuk Şube Müdürü Zeynep Derse, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İpek Tokem Ergür, Avukat Bedriye Kurtuluş ve Sosyal Hizmet Uzmanı Betül Usta konuşmacı olarak katıldı.

'CİNSEL İSTİSMAR KONUSU TEDBİRLE ÖNLENECEK BİR KONU DEĞİL'

İzmir Emniyeti Çocuk Şube Müdürü Zeynep Derse çocuk istismarı konusunda büyük bir hassasiyet gösterdiklerini belirterek, "Bir suçun maduru çocuksa hepimiz çok etkileniyoruz. Biz İzmir İl Emniyet Müdürlüğü olarak 24 saat sokakta görev yapıyoruz. Çocukları bekleyen tehlikelerin başında uyuşturucu belası var. 17 mahallede bin 100 personel ile çalışıyoruz. Bu operasyonlarda bin 892 kişiye adli işlem yapıldı. Diğer bir sıkıntı ise terör. Terör şubemiz mutlu bakış projesi ile terör örgütlerinin yanıltıcı yönlerini çocuklara anlatarak 238 bin 686 öğrenciye ulaşmış durumda. Siber suçlarla mücadele şubemizle internette güvenli birey projesi ile 40 okulda 6 bin 562 öğrenciye ulaşılmış durumda. internetteki sorunlarla nasıl mücaddele edileceği ile ilgili okullarda güvenli eğitim ortamı sağlanması için çalışıyoruz. Belirlediğimiz okulların giriş ve çıkışlarında ekipler bulunduruyoruz. Öncelikli okulda öğrencilerle birlikte okula gelen ve giden 54 personel görev yapıyor. Okul çevresindeki iş yerleri denetleniyor. 7 bin 223 kez iş yeri denetlemesi yapıldı. Okul önlerine gelen eğitimi olumsuz etkilemeye çalışan kişilere karşı cezai işlem uygulanıyor. Hepsine önlem alabiliyoruz fakat cinsel istismar konusu böyle bir konu değil, tedbirlerle engellenecek bir suç değil. Bu sebeple size çok ihtiyacımız var. Bizimle iş birliği içerisinde olmanızın bürokrasideki engelleri ortadan kaldıracağını düşünüyorum" diye konuştu.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İpek Tokem Ergür gençlerde ergenlik dönemi ile ilgili sunum yaparak, "Yetişkinlik sorumluluklarını almada zorlanma ve bağımlıklar söz konusu olduğu için ortalama ergenlik süresi gitgide uzuyor" dedi. Cumhuriyet Savcısı Özlem Eğridere ise, "Kanunlara uyabilmek için çocukları, kadın erkek farketmiyor, 15 yaşından önce her türlü cinsel yakınlaşmadan uzak durmaları gerektiği konusunda uyarın. Çocuğa cinsel istismar uygulayan kişi 8 yıldan 15 yıla kadar ceza alıyor" diye konuştu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.