Dolar 32,3811
%0.2
Euro 35,0555
%-0.03
Altın 2.325,860
%0.23
Bist-100 9,11
%0.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de CHP'den alternatif kutlama

İzmir'de CHP'den alternatif kutlama

CHP İzmir İl Başkanlığı, her yıl olduğu gibi bu yıl da Cumhuriyet Bayramı için alternatif kutlama yaptı. Törende konuşan İl Başkanı Deniz Yücel, "Türk milleti için Cumhuriyet yalnızca yönetim biçimi değil, özgürlük bağımsızlıktır. Cumhuriyet medeniyettir. Fikri hür, vicdanı hür nesiller demektir. Atatürk'ün 96 yıl önce kurduğu Cumhuriyetin yılmaz bekçileri olan bizler önümüze farklı engeller çıksa da birbirimize kenetlenerek bunları aşacak, tüm halkımızla Cumhuriyeti yaşatmaya devam edeceğiz." dedi. İzmir'de CHP'den alternatif kutlama

  • Ege Postası
  • 29.10.2019 - 15:59

EGEPOSTASI/DHA- CHP İzmir İl Başkanlığı, Cumhuriyetin kuruluşunun 96'ncı yıl dönümü kutlamaları kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda alternatif tören düzenledi. Törene CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in yanı sıra CHP İzmir milletvekilleri Mahir Polat, Bedri Serter, Ednan Arslan, Özcan Purçu, Tacettin Bayır ve Kani Beko, İzmir büyükşehir belediye başkanvekili Mustafa Özuslu, ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları, kadın ve gençlik kolları üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.

İl Başkanı Yücel, Atatürk Anıtı'na çelenk konulduktan sonra yaptığı konuşmada Cumhuriyetin ilanının 96'ncı yıl dönümünde, inançlı ve coşkulu bir örgütle birlikte olduklarını dile getirerek Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir' sözünü hatırlattı. Cumhuriyetin etnik ya da dini her türlü ayrımcılığı reddeden, eşit ve özgür bireylerin yaşadığı, yönetimde ayrıcalıklı sınıfın olmadığı bir rejim olduğunu dile getiren Yücel, şöyle konuştu:

"Aklı ve bilimi reddeden, uygar dünyanın, batının gelişimini takip edemeyip yıkılmaya mahkum, Osmanlı İmparatorluğu'nun küllerinden şehitler vererek Türkiye Cumhuriyeti kuruldu. Vatanı ve milleti düşman işgalinden kurtarmak isteyen Atatürk, milli mücadeleye halkın desteğini aldı. Atatürk'ün ne kadar büyük bir asker ve ileri görüşlü bir devlet adamı olduğunu görüyoruz. Cumhuriyetin demokrasiyle beraber en iyi yönetim şekli olduğunu gördü. Önce 1922'de saltanat kaldırıldı, sonra 1923'te Cumhuriyet ilan edildi. 3 Mart 1924'te hilafet kaldırıldı. 1932'de Laiklik ilkesi anayasada kabul edilerek laik Türkiye Cumhuriyeti o günlerden günümüze geldi. Tarihi okuduğumuzda, bunun insanlık tarihine örnek olduğunu görürüz. İlham kaynağı olduk. Yıllar boyu, Orta Doğu'nun kan ve barut coğrafyasından uzak durabildiysek, yüzünü döndüğü batı medeniyetlerinin hayranlıkla izlediği bir toplumsak, bu Cumhuriyet sayesindedir. Krizlerde bile umutsuz değiliz. Atatürk'ün kıymetli evlatları, elinde daima yaşayacağını söylediği Cumhuriyetimiz tüm sorunların çaresi olacak. Cumhuriyet anlamını ve gücünü, milletimizin ortak iradesiyle gerçekleştirdiği kurtuluş mücadelesinden almaktadır. Bağımsızlığını kazanma uğrunda yıllarca mücadele veren ve tüm yokluklara karşın bu haklı mücadeleden dünyaya örnek olacak bir zaferle çıkan Türk Milleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bağımsız, güçlü ve çağdaş bir devlet olmayı başarmıştır. Bu başarının ardında; Türk Milletinin fedakârlığı, vatan sevgisi ve azmi vardır. Her yıl coşku ve heyecanla kutladığımız Cumhuriyet Bayramı, nasıl bir tarihin varisi olduğumuzu bizlere tekrar tekrar hatırlatmaktadır."

15 TEMMUZ'DAN SONRA ATATÜRK'E VE CUMHURİYETE SARILDILAR

İl Başkanı Yücel, "Sevgili cumhuriyet aşıkları, maalesef, tüm cumhuriyet tarihimiz boyunca cumhuriyeti içine sindiremeyenler, farklı rejimlerin peşinde koşanlar, rövanşist düşüncelerle cumhuriyetimize ve onu kuranlarla hesaplaşmaya çalışanlarla karşılaştık ve karşılaşmaya devam ediyoruz. Daha düne kadar Mustafa Kemal Atatürk’ün, Cumhuriyet’in adını ağzına alamayanlar; 15 Temmuz hain darbe girişimini yaşadıktan sonra Atatürk’e ve Cumhuriyet değerlerine sarılmaya başladılar. Nede? Çünkü Mustafa Kemal Atatürk ve onun kurduğu cumhuriyet değerleri; bu milleti, bu ülkeyi bir arada tutan harçtır, yapı taşıdır. Cumhuriyet; Kuva-yi Milliye’dir. Misak-ı Milli’dir. Cumhuriyet özgürlüktür, bağımsızlıktır. Bağımsızlık benim karakterimdir derken Mustafa Kemal Atatürk; aslında Türk Milletinin karakterini tarif etmiştir. Cumhuriyet medeniyettir. Aklı ve bilimi rehber edinen Fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesiller demektir Cumhuriyet. Bütün farklılıklarına rağmen bir arada yaşama iradesi ve terbiyesini edinmiş Türkiye Cumhuriyeti halkı demektir" diye konuştu.

BARIŞ PINARI HAREKATI'NDAKİ ASKERLERİ KUTLADI

Kazanılan başarının ardında, Türk milletinin vatan sevgisi ve azmi olduğuna dikkat çeken Yücel şöyle devam etti:

"Bu milletin harcı, Cumhuriyet değerleridir. Türk milleti için Cumhuriyet yalnızca yönetim biçimi değil, özgürlük bağımsızlıktır. Cumhuriyet medeniyettir. Fikri hür, vicdanı hür nesiller demektir. Atatürk'ün 96 yıl önce kurduğu Cumhuriyetin yılmaz bekçileri olan bizler önümüze farklı engeller çıksa da birbirimize kenetlenerek bunları aşacak, tüm halkımızla Cumhuriyeti yaşatmaya devam edeceğiz. Ülkemizin hem içeride, hem dışarıda bunca kriz yaşamasının tek sebebi Cumhuriyet değerlerinden uzaklaşılmasıdır. Cumhuriyet halka rağmen değil, halkla beraber yönetimi destekler.kaosa ve savaşmaya değil, uyuma ve barışa referans verirken, bugün kahraman Mehmetçiğimizin sınır güvenliğimiz için canını ortaya koymasının tek sebebi, bugün devleti yönetenlerin, devleti cumhuriyet değerleriyle değil, kişisel ihtiraslarıyla yönetmesidir. Tüm bu yanlış politikalara rağmen becerisini ve gücünü ortaya koyan kahraman Mehmetçiğimizin Barış Pınarı harekatındaki başarısını kutluyor, hepsinin sağ salim yurdumuza, evlerine dönmelerini yürekten diliyorum. Umuyoruz ki, bu yaşananlardan iktidar sahipleri ders çıkarır. Umuyorum ki bundan sonra cumhuriyet devrimleri, ilkeleri, kurumları ve tecrübeleri yok sayılarak hareket etmez, ülkemizi ve halkımıza benzer sıkıntı ve krizleri bir daha yaşatmazlar."

EN BÜYÜK BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

Yücel, "Sevgili dostlar, kıymetli İzmirliler. Cumhuriyet ona inanan, sahiplenen, yaşatan herkes için bir güneştir. Bizler Cumhuriyeti korumak ve yaşatmak için tıpkı 96 yıl önce onu kuranların hisleri, umutları, cesareti ve kararlılığıyla mücadele vermeye, can vermeye hazır neferleriz.  Çünkü başka Türkiye yok, başka cumhuriyet yok, cumhurıyet değerlerine sıkı sıkıya sarılmak dışında başka bir çıkış yolu yok! Bu duygu ve inançla 96. yaşını kutladığımız Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Terörle mücadele de şehit olan kahramanlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı iletiyorum. Cumhuriyeti ve kazanımlarını korumaya kararlı İzmirlilere sevgi ve saygılarımı sunuyorum. En büyük bayramımız kutlu olsun" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.