Dolar 32,4666
%-0.06
Euro 34,7761
%-0.56
Altın 2.441,410
%0.21
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de cezaevlerinden tahliyeler başladı

İzmir'de cezaevlerinden tahliyeler başladı

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen infaz düzenlemesine ilişkin kanunun Resmi Gazete’de yayımlanıp, yürürlüğe girmesiyle İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na bağlı ceza infaz kurumlarında, hükümlülerin tahliye ve izin işlemlerine başlandı.Buca Kapalı Açık Ceza İnfaz Kurumundan tahliye edilen mahkumlar otobüslerle çıktı. Tahliye işlemleri kapsamında, koronavirüs tedbirlerinin alındığı belirtildi.

  • Ege Postası
  • 15.04.2020 - 12:11

TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen infaz düzenlemesi Resmi Gazete’de yayımlanarak, yürürlüğe girdi. 

İnfaz düzenlemesine ilişkin kanunun yürürlüğe girmesi ile İzmir'de cezaevlerinden tahliyeler başladı.

TBMM Genel Kurulunda kabul edilen, "Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"un Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından İzmir'deki cezaevlerinde de gerekli işlem ve hazırlıklar yapıldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamayla savcılığa bağlı bulunan ceza infaz kurumlarında hükümlülerin tahliye ve izin işlemlerine başlandığı belirtildi. Bu kapsamda, hükümlülerin sağlık kontrolleri yapılarak, emanet eşya ve emanet para işlemleri bitirildi. Bunun yanı sıra her hükümlüye 1'er maske, eldiven ve bilgilendirme broşürü dağıtıldı.

Buca Kapalı Açık Ceza İnfaz Kurumunda kalan ve kanundan faydalananlar, işlemleri sonrası dışarı çıkartıldı. 

Tahliye edilenler belediye otobüsleriyle cezaevinden ayrıldı. Otobüslerde sosyal mesafe kuralına uyulduğu ve tahliye edilenlerin maske taktıkları görüldü. 

Bu arada polis, cezaevi çevresinde güvenlik önlemi aldı.

Öte yandan il dışına gidecek hükümlülerin illere ve İzmir Otogarı’na nakli, İzmir Emniyet Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile koordineli olarak sağlandı. Kent içine gidecek hükümlülerin ise kampüs önünden belediye otobüsleriyle merkez noktalara nakillerinin devam ettiği açıklandı. Hükümlülerin naklinin yapılacağı araçlar, önceden dezenfekte edilirken, sosyal mesafe kuralı da gözetildi. İzne çıkacak ve tahliye olacak diğer hükümlülerin ise işlemleri sürdürülüyor.

(AA-DHA)

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.