Dolar 32,3721
%0.17
Euro 34,9916
%-0.21
Altın 2.326,010
%0.24
Bist-100 9,10
%0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de camiden bu kez de 'Müslüm Gürses' çalındığı iddia edildi! CHP'nin hedefinde Bakan Soylu!

İzmir'de camiden bu kez de 'Müslüm Gürses' çalındığı iddia edildi! CHP'nin hedefinde Bakan Soylu!

Türkiye’nin gündemine oturan İzmir’deki cami hoparlörlerinden önce Çav Bella, ardından da Selda Bağcan’ın ‘Yuh yuh’ şarkısının çalmasına bir yenisinin daha eklendiği iddia edildi. Karşıyaka İlçesinde bir camiden Müslüm Gürses’in “Unutamadım” şarkısının çalındığı öne sürüldü. Öte yandan İzmir Müftülüğü, cami hoparlöründen müzik yayını yapıldığı iddiasının gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Müftülükten yapılan açıklamada, "İlimiz genelinde merkezi ezan sisteminin tamamen kapalı olması sebebiyle böyle bir vakanın yaşanması mümkün değildir" denildi.

  • Ege Postası
  • 08.07.2020 - 10:23

EGEPOSTASI - AA- İzmir'in Karşıyaka İlçesi Zübeyde Hanım Mahallesi TOKİ Konutları bölgesindeki camiiden gece 03.40 sıralarında Müslüm Gürses'in 'Unutamadım' şarkısının çalındığı iddia edildi.

Mahallelenin şikayetleri sonrası bekçilerin olaya müdahale ettiği ve müzik yayınının kesildiği öne sürüldü.

Camiden gece müzik yayını yapıldığı iddialarının ardından polisin yaptığı incelemede müzik sesinin caminin yakınındaki bir otoparkta bulunan araçtan geldiği belirlendi.

 

 

YÜCEL: ÇÖZÜLEMİYOR M? ÇÖZÜLMEK İSTENMİYOR MU'

CHP İzmil İl Başkanı Deniz Yücel, konuya ilişkin sosyal medya üzerinden sert açıklamalarda bulundu.

Başkan Yücel, "Camilerimiz üzerinden daha önce yapılan provokasyonların failleri hala yakalanmamışken, yeni bir provokasyonun yine İzmir’de gerçekleştirilmesinin şaşkınlığını yaşıyoruz.

Böylesine alçakça saldırılar ve camilerimizdeki merkezi ezan sisteminin güvenilir olmadığı ortadayken, provokasyonlara davetiye çıkaran bu sistem yeniden mi kullanılmaya başlandı'

İçişleri bakanının konu hakkında uzun süredir ses çıkarmamasının sebebi nedi? Camilerimiz üzerinden yapılan bu saldırılar Çözülemiyor m? Çözülmek istenmiyor mu'

İzmirliler olarak beylik laflar değil, faillerin yakalanmasını bekliyor, bu vahim olayı gerçekleştiren ve tekrarlanmasına göz yumanları kınıyoruz." ifadelerini kullandı.

CHP'Lİ SERTEL'DEN BAKAN SOYLU'YA; GÖREVİ İHMAL EDİYORSUNUZ'

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, konuyla ilgili olarak sosyal medyadan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu eleştirdi.

Sertel, "Çav Bella şarkısının cami hopörlerlerinden çalınmasının üzerinden 45 gün geçti, olay unutulmaya bırakıldı, derken.. Bu kez de bir camimizin hopörlerinden Müslüm Gürses şarkısı çalındığı haber oldu. Süleyman Soylu beyefendi hala sanıkları yakalayamadınız, görevi ihmal ediyorsunuz!" dedi.

MÜFTÜLÜKTEN AÇIKLAMA 

İzmir Müftülüğü, Karşıyaka ilçesindeki bir caminin hoparlöründen müzik yayını yapıldığı iddiasının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Müftülükten yapılan yazılı açıklamada, bazı sosyal medya mecralarında, Karşıyaka ilçesindeki bir caminin hoparlöründen müzik yayını yapıldığı yönünde iddiaların yer aldığı belirtildi.

Söz konusu iddianın doğru olmadığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu gece 03.40 sularında ilimiz Karşıyaka ilçesindeki bir camimizin hoparlörlerinden ezan dışında bir yayın yapıldığına ilişkin sesli görüntüler bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılmıştır. İlimiz genelinde merkezi ezan sisteminin tamamen kapalı olması sebebiyle böyle bir vakanın yaşanması mümkün değildir. Yapılan inceleme neticesinde de cami civarında bazı gençlerin araçlarıyla dolaşırken yüksek sesle bahse konu müzik yayınını yaptıkları tespit edilmiştir. Netice itibariyle olayın camimizle bir ilgisi bulunmamaktadır."

İzmir Müftülüğü, 20-21 Mayıs'ta bazı camilerin hoparlörlerinden müzik yayını yapılması üzerine merkezi ezan sistemi uygulamasına geçici bir süreyle son verildiğini duyurmuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.