Dolar 32,5700
%0.18
Euro 34,8278
%0.47
Altın 2.419,100
%-0.57
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de cami cemaatine ağır küfürler (VİDEO)

İzmir'de cami cemaatine ağır küfürler (VİDEO)

Gezi protestoları sırasında İzmir'de sabah namazına giden cemaate ağza alınmayacak küfürler edildi..

  • Ege Postası
  • 14.06.2013 - 14:33

İZMİR- Gezi Parkı gerginliği 19’ncu gününe girdi. Başbakan Erdoğan’ın ve İstanbul Valisi’nin dün gece yaptığı görüşmeler tartışmanın daha sakin bir ortamda yürümesini sağlıyor. Artık çatışma ve polis müdahalesi görüntüleri neredeyse kalmadı.

CAMİYE GİDEN CEMAATE AĞZA ALINMAYACAK KÜFÜRLER

Ancak, eylemlerin zirve yaptığı günlerde olaylarla hiçbir ilgisi olmayanlara yönelik mahalle baskısı da göz ardı edilmemeli. Eylemcilerin Ak Partili bir belediye başkanın gelinine yaptığı saldırı yeni yeni kamuoyunda tüm detaylarıyla yer alırken benzer çirkin bir saldırı da İzmir’de yaşandı. Yaşanan gerilimli günlerde tansiyonu yükseltmemek adına İzmir’de sabah namazına giden cami cemaatine yönelik ağır mı ağır küfürleri yayınlamadık.

BUNLAR DA LANETLENMELİ

Eylemler boyunca nasıl ki yakanları yıkanları eleştiriyorsak, Başbakan Erdoğan’ın eşiyle ilgili çirkin pankartları lanetliyorsak, İzmir’de camiye giden cemaate ağır mı ağır küfürler savuran kişileri de lanetlememiz gerekiyor. 

 

BİZ GENÇLERİN YENİ TÜRKİYE HAYALİNE İNANIYORUZ

Artık sorunun çözümü noktasında daha somut adımlar atılıyor. İzmir’de genç eylemci kızları saçından sürükleyen polisler açığa alındı. Başbakan Gezi Parkı için halk oylaması seçeneğini masaya getirerek bir anlamda ilk tavrından geri adım attı. Katılımcı demokrasi anlayışı daha sağlam yerleşmeye başladı. Biz başından beri Gezi Parkı’ndaki masum gençlere ve onların yeni Türkiye hayaline inandık, küfürlü pankartlara ve hakaretlere değil.

 

 


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.