Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de boccia mutluluğu! Celal Atik'te kıran kırana yarış

İzmir'de boccia mutluluğu! Celal Atik'te kıran kırana yarış

Engelsizmir Birinci Boccia İl Turnuvası Kültürpark’taki Celal Atik Spor Salonu’nda başladı. Engelli sporcular en iyi olmak için kıyasıya yarışıyor. Turnuva sonunda her sporcuya kupa verilecek. Derece girenlere özel ödül var. Celal Atik Spor Salonu'nda kıran kırana yarış

  • Ege Postası
  • 24.02.2020 - 17:08

YUSUF TOMRUK/EGEPOSTASI - AK Parti İzmir Büyükşehir Meclis üyesi Ahmet Uğur Baran tarafından verilen önerge sonrası tüm meclisin evet oylarıyla kabul edilerek Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenmesine karar verilen İzmir’in ilk il boccia turnuvası başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Genlik ve Spor Müdürlüğü, Karşıyaka Belediyesi, Gaziemir Belediyesi, Foça Belediyesi, Buca Belediyesi boccia takımlarından 50’den fazla engelli sporcu en iyi olmak için yarışacak. Celal Atik Spor Salonu’ndaki turnuva yarın sona erecek. Kıran kırana müsabakaların gerçekleştiği turnuvada kazananlar sevinç çığlıkları atarken, kaybeden taraflar üzülmüyor. Sporcuların en büyük destekçileri aileleri ise çocuklarının sosyal hayata katılması ve rekabetçi bir ortamda kendilerini göstermelerinden son derece memnun. Engelsizmir Komisyonu'nun hedefi turnuvayı gelenekselleştirerek ilçelere yaymak. Komisyon en yakın zamanda Engelli Spor Branşları Çalıştay’ını düzenlemek istiyor. Turnuva'da il birincisine Cumhuriyet altını, ikinciye yarım altın ve üçüncüye de çeyrek altın ödül olarak verilecek. 



‘AMACIMIZ ENGELLİLERİ EVLERİNDEN ÇIKARABİLMEK’
Konu hakkında Egepostası’na özel açıklamalarda bulunan AK Partili Ahmet Uğur Baran “Bugünkü İzmir İl Turnuvası geçtiğimiz ay verdiğimiz bir önergenin sonuç. İzmirimizde 6 adet engelli boccaia takımımız var. Ancak hiçbir şekilde bugüne kadar bir il turnuvası düzenlenmemiş. Biz böyle bir turnuva yapılması için önerge verdik. Önerge Büyükşehir Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edildi ve Engelsiz İzmir Komisyonumuza havale edildi. Boccia ağır engelli gruplarının da oynayabildiği bir oyun. Bu oyunla ağır engelli gruplarımızı evlerinden dışarıya çıkarabiliyoruz. Temel amacımız engellileri evlerinden çıkarabilmek. Diğer engelli kardeşlerimizin de bu spordan haberi olsun istedik. Bu sporu yapan diğer engelleri görsünler onları örnek alsınlar bu spora başlasınlar ve sosyal hayata katılsınlar”dedi.  

‘ÖZGÜVENLERİ YERİNE GELSİN İSTİYORUZ’
“Bir ay boyunca komisyonumuzda çalıştık. Güzel bir taslak ortaya çıkardık” diyen Ahmet Uğur Baran “Böyle bir turnuva İzmir'de ilk defa düzenlendi. Türkiye’de de bir ilk diyebiliriz. Engelli bocciası İzmir’de doğdu. Milli Takımımızın lokomotifi de İzmir. Milli sporcuların yarısı İzmirli. Bu turnayı her yıl düzenlenen Türkiye Boccia Turnuvası’nın bu yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde yapmak istiyoruz. Bu turnuva onun bir ön hazırlığı diyebiliriz. Türkiye Boccia Turnuvası’nın Antalya’dan İzmir’e getirebilirsek çok güzel bir iş yapmış olacağız. Bu turnuva sonucunda şampiyonlarımıza ödüller vereceğiz. Birinciye tam altın, ikinciye yarım üçüncülere de çeyrek altın veriyoruz. Bütün katılımcılarımız kupalar veriyoruz. Sporcu arkadaşlarımız bu sporu hobi olarak görmesinler profesyonel sporcu olduklarını hissetsinler istiyoruz. Özgüvenleri yerine gelsin istiyoruz ” diye konuştu.

GELENEKSEL HALE GELECEK
Turnuvayı geleneksel hale getirmek istediklerini belirten Ahmet Uğur Baran “İlk turnuva bizim için önemli bir deneyim oldu. Organizasyon işini yeni öğrendik. Baktık ki yapabiliyoruz. Bundan sonraki turnuvaları, birincisini Büyükşehir Belediyesi ev sahipliği yapacak şekilde yılda en az üç tane gerçekleştirmek istiyoruz. İlkinden sonrakileri ilçe belediyelerimizde yapmak istiyoruz. İki ya da üç ayda bir turnuva düzenleyerek farkındalık oluşturmak istiyoruz. Belediyeler ya da amatör spor kulüpleri de boccia takımları kursun istiyoruz” diye konuştu.



HEDEF ENGELLİ SPOR BRANŞLARI KOMPLEKSİ
2016 yılında gerçekleştirilen Engelsizmir kongresini sonucu olarak Limontepe’deki Farkındalık Merkezi’nin ortaya çıktığını belirten Baran “Engelsizmir Komisyonu olarak; Engelli Spor Branşları Çalıştay’ını gerçekleştirmek için bir önerge verdik. İzmir’de bir ilki gerçekleştirmek istiyoruz. Biz de bu çalıştayın sonucu olarak İsveç’te güzel bir örneği olan tam teşekküllü engelli spor branşları kompleksi var. Önümüzdeki günlerde gidip incelemek istiyorum. İzmirimize de bir böyle bir kompleks kazandıralım istiyorum. Bu yolda atılan her adım, verilen her destek çok önemli. Komisyonumuzda 6 CHP’li arkadaşımız, AK Parti olarak biz üç kişiyiz ben başkanları benim. Hepsi birbirinden kıymetli arkadaşlarımla kalıcı eserler bırakmak istiyoruz. Benin AK Partili engelli bir meclis üyesi ve Engelsiz İzmir Komisyonu Başkanı olarak en büyük hayallerimden birisi İzmir’in engelli turizmine açılması diyen AK Partili Baran “Dünyada her yıl 60-70 bin engelli birey dünyayı geziyor. Niye duraklardan bir tanesi İzmir olmasın. İzmir’in olanaklarından faydalanmasınlar.” diye konuştu.


‘BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ’
Karşıyaka Belediyesi Boccia Takımı sporcusu Çağatay Öngünşen “Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz. Bizim için çok iyi hazırlanmışlar. Boccia turnuvalarının sayısının artmasını istiyoruz. Böyle turnuvalar hem bireysel olarak hem de takım olarak deneyim kazanmamıza neden oluyor. Karşıyaka Belediyesi olarak şampiyon olmak istiyoruz. Emeği geçen herkese tüm sporcular adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.