Dolar 32,5825
%0.33
Euro 34,7889
%0.16
Altın 2.509,460
%1.01
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de binler teröre karşı yürüdü

İzmir'de binler teröre karşı yürüdü

İZMİR'in Konak İlçesi Alsancak Semti'nde, İzmir Cumhuriyet İçin Güçbirliği Platformu öncülüğünde toplanan yaklaşık 10 bin kişi terör örgütü PKK aleyhinde sloganlar atıp marşlar söyleyerek Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Binlerce İzmirli'den

  • Ege Postası
  • 10.09.2015 - 09:26
Alsancak Semti Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde İzmir Cumhuriyet İçin Güçbirliği Platformu öncülüğünde toplanan yaklaşık 10 bin kişi ellerinde Türk Bayrakları ile yürüyüşe geçti. 'Kahrolsun PKK, işbirlikçi AKP', 'Hepimiz Mehmet'iz PKK'ya yeteriz', 'Türk Kürt kardeştir PKK kalleştir' sloganı atıp marşlar söyleyen grup Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Burada Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni ile İstiklal Marşı'nı okuyan grup adına İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri birer konuşma yaptı. Gruptakiler meşale yaktı. 

Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 93 yıl önce İzmir'in kurtuluşunu sağlayanları anmak istediğini dile getiren Özcan, "Bunu çok acı bir şekilde kutluyoruz, buna üzülüyorum ve içim kan ağlıyor. Son günlerde yurdumuzda terör acısını yaşıyoruz. Yurdun her köşesinde analarımız, babalarımız ağlıyor. Bu terörün karşısında 77 milyon olarak durmak zorundayız" dedi. 

Bu sırada, 'Alparslan Türkeş'in askerleriyiz' diye slogan atan yaklaşık 300 kişi Gündoğdu Meydanı'na yürüdü. Daha sonra Gündoğdu Meydanı'na motosikletliler ve binlerce İzmirli akın etti. Burada da terör örgütü PKK aleyhinde slogan atılıp, İstiklal Marşı okundu. Türkiye Motosiklet Kulüpleri Birliği adına basın açıklaması yapan Salih Özsuvariler terörü lanetledi.(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.