Dolar 32,5772
%0.28
Euro 35,0025
%0.09
Altın 2.464,050
%1.14
Bist-100 9.885,00
%1.73

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de Atatürk'ün Vagonu'nunun yerinden olmasına büyük tepki!

İzmir'de Atatürk'ün Vagonu'nunun yerinden olmasına büyük tepki!

TCDD 3. Bölge Müze Müdürlüğü’ne bağlı olan Tarihi Atatürk vagonu olarak bilinen “Beyaz Vagon”un sergilendiği Alsancak Garı önünden kaldırılmasına yönelik tepkiler artarak devam ediyor.  Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarihi vagonun kaldırılmasına ilişkin Alsancak Garı önünde basın açıklaması düzenledi. CHP'li vekiller ADD'ye destek.

  • Ege Postası
  • 24.08.2020 - 17:48

EGEPOSTASI- Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1926'dan 1937'ye kadar yurt içi gezilerinde kullandığı ve 13 yıldır Alsancak Garı önünde sergilenen “Beyaz Vagon” geçtiğimiz hafta yerinden kaldırılmıştı. TCDD tarafından yapılan açıklamada ise vagonun hava koşullarından  etkilenmemesi için kaldırıldığı söylenmişti. 

Vagon’un kaldırılmasına İzmirliler ve CHP’liler büyük tepki gösterirken Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü tarihi dğerlere sahip çıktıklarını söyleyerek vagona talip olduklarını açıklamışlardı. “Beyaz Vagon” olarka bilinen Tarihi Atatürk Vegonu’un yerinden edilmesine bir tepki de Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD)’den geldi. Dernek bugün Alsancak Garı önünde basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya, dernek üyelerinin yanı sıra CHP İzmir Milletvekilleri, Tacettin Bayır, Kamil Okyay Sındır ve Atila Sertel’de katıldı.

“KİNDAR VE DİNDAR BİR NASİL YARATTILAR”
Dernek adına açıklama yapan ADD Bornova İlçe Başkanı Doğan Aygen, vagonun kaldırılmasının “Tek Adam Rejimi”nin bir yansıması olduğunu belirterek, “Mustafa Kemal Atatürk’ün savaşı önce yabancı devletlere sonrada içerideki padişahlık rejimine karşı olmuştur. Demokrasi savaşımız bugün de Tek adam rejimine karşı sürmektedir. Tek adam rejimi ülkemizi, demokrasiden, adaletten, laiklikten, özgürlüklerden uzaklaştırmıştır. Tek adam rejimi akıl ve bilimi dışlayarak toplumu cahilleştirmiştir.  Kindar ve dindar bir nesil yaratmıştır. 19 yıldan beri ülkemizi yöneten, AKP iktidarı Atatürk’ü, laik cumhuriyeti ve demokrasiyi yok ederek yoluna devam etmektedir. Ulusal Bayramlarımız 23 Nisan’ımız, 19 Mayıs'ımız, 30 Ağustos’umuz, 9 Eylül'ümüz, 29 Ekim’imize karşı kin duymakta ve her fırsatta (eskiden hastalanırlardı) yasak koymaktadırlar. Mustafa Kemal Atatürk'ün yurtiçi gezilerinde kullandığı beyaz vagonu sözüm ona bakım yapıyoruz diyerek yerinden kaldırarak milletimizle alay etmektedirler, atamızın vagonunu kaldırtmayacağız. Bizler, Atatürkçüler Bu kötü gidişe son vermek zorundayız. Mustafa Kemal Atatürk bizlere bıraktığı yapıtlarda neleri yapmamız hangi yoldan yürümemiz gerektiği konusunda aydınlatıcı bilgiler vermiştir. Eğer ülkemizin yeniden saygın barışçı sözü dinlenir ve sözüne güvenilir çağdaş bir devlet olmasını istiyorsak ülkemizin ve ulusumuzun geleceği için çalışmalıyız. Zaman umutları yitirme zamanı değil, zaman üzerimize düşeni yapma zamanıdır. Ülkemizi yeniden çağdaş bir devlet bir ulus devleti haline getirmeliyiz. Hedefimiz demokratik parlamenter sistemdir. Ne mutlu Türküm diyene” dedi.

“TEK ADAM REJİMİ İLK SEÇİMLERDE SONA ERECEKTİR”

Tek adam rejiminin Türkiye’de Atatürk’ün izlerini silmeye çalıştığını ifade eden CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “TCDD idaresi bir gece yarısı bu işi kendi başına yapmadı. Bu tamamen tek adam yönetiminin emir ve görüşleri doğrultusundadır. Mustafa Kemal Atatürk’ün adını bütün şehir stadyumlarından silen, Atatürk Stadyumlarını yıkan ve yerine yapılanlara Atatürk ismini vermeyen, Atatürk Havalimanı’nı ortadan kaldırdıktan sonra büstünü kırıp parçalamaya ve Atatürk düşmanlığını her fırsatta ortaya koyan tek adam rejimi önümüzdeki ilk seçimlerde mutlaka sona erecektir. İzmirliler o beyaz vagonu mutlaka İzmir’in en güzel yerinde sergileyecektir. M. Kemal Atatürk’ün izini  silmeye hainlerin, düşmanların , Amerikan işbirlikçilerinin gücü yetmedi, yetmeyecektir. Yaşasın Cumhuriyet. Mustafa Kemal Atatürk’ün eserlerini satanlar, fabrikaları yağmalayanlar, topraklarımızı satanlar bizim milli olan fabrikamızı katarlılara peşkeş çekenler bilsinler ki hiçbir kimse onlardan korkmuyor ve geri çekilmiyor. İlk seçimlerde bunu göreceklerdir. Birleşe birleşe kazanacağız” diye konuştu.

“ATATÜRK SEVGİSİNİ 80 MİLYONUN YÜREĞİNDEN NASIL ATACAKSINIZ”

Atila Sertel’in ardından söz alan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır iktidarın Atatürk’ün adını silme girişimlerinin yalnızca gözle görülür yerlerde olduğunu vurgulayarak iktidara Atatürk sevgisini gönüllerden nasıl sileceklerini sordu. Bayır, “Hepinizin bildiği gibi havalimanlarından, statlardan Mustafa Kemal Atatürk’ün sadece tabelalarını kaldırmaya gücü yetti bu iktidarın. Onlara soruyorum 80 milyon vatandaşın kalbinden ve yüreğinden Mustafa Kemal Atatürk’ün sevgisini ve ismini nasıl çıkaracaksınız'  Bu mümkün değil, onun adı Atatürk o bizim kuşaklarımızın da, bizden sonraki Y kuşağının da, Z kuşağının da ulu önderidir. Asla ve asla Atatürk sevgimizi yüreğimizden söküp alamazlar” dedi.

“HESABINI VERECEKLER”

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır ise vagonun kaldırılmasının Cumhuriyet’in kazanımlarına yönelik bir saldırı olduğunu söyleyerek,  “Atatürk’ün seyahatlerinde kullandığı ‘Beyaz Vagun’u ortadan kaldırmakla , sözüm ona başka bir yere taşımış olmakla  kendini gösterdi. Bu yüzünü gösteriyorlar. Cumhuriyet’e karşı olmak aslında Lozan’da zaferle ve bu devletin bu Cumhuriyet’in tapu senedi olan  Lozan anlaşması ile elde edilen kazanımları geri verilmesi demek, vagonun yerinden kaldırılması. O zaman İsmet İnönü’ye söylemişlerde biz bunları aldık cebimize koyuyoruz yarın öbür gün bunları tek tek çıkartacağız demişlerdi. Şuan bunu yapıyorlar aslında. Bu sadece, ülkeyi işgal etmekle olmuyor aslında, ülke böyle işgal ediliyor. Rahatsızlar… Bu ülkenin bu devletin kurucusundan, Mustafa Kemal Atatürk’ten rahatsızlar. İsmet İnönü’den ve Milli Mücadele’den de rahatsızlar. Daha yeni 1 ay önce 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı bir anma programı düzenlendi. Aynı koronavirüs salgınına  yönelik tedbirler, önlemler genelgesini yayınladık diyen İçişleri Bakanı bir programında halkın meydanları nasıl doldurduğu gibi bir görüntü gösterme şartı koyarken, 30 Ağustos gibi bir zafer bayramını sınırlı ve sadece çelenk sunma töreni ile kurtarma derdine düştü. Bunların hepsinin hesabı verilecektir” ifadelerini kullandı.
 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.