Dolar 32,3355
%0.17
Euro 35,1730
%-0.03
Altın 2.244,750
%0.05
Bist-100 8,72
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de 90 dakika uygulamasına yeni düzenleme! Sistem değişiyor

İzmir'de 90 dakika uygulamasına yeni düzenleme! Sistem değişiyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı ikinci birleşimini UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki kentler arasında yer alan tarihi zenginlikleriyle ünlü Bergama'da gerçekleştirdi. 2 bin 400 yıl öncesine dayanan Asklepion Tiyatrosu’nda yapılan Mecliste gündeme gelen önergeyle İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşım ücret tarifesinde değişikliğe gidiyor. Öte yandan 12 yıldır uygulanan sistemin değişeceğinin gündeme düşmesi üzerine İzmirliler tepkilerini sosyal medyadan göstermeye başladı. İzmirlilerin açtığı #90dakikamadokunma etiketi Türkiye gündeminin ilk sıralarında yer aldı.

  • Ege Postası
  • 13.08.2020 - 09:52

Mecliste gündeme gelen önergeyle İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşım ücret tarifesinde değişikliğe gidiyor. Meclis onayına sunulan önergeye göre; tam tarifede ilk biniş ücretine 10 kuruşluk indirim yapılırken, 90 dakika içindeki ilk iki aktarmaya 50’şer kuruş ödenmesi öngörülüyor. Öğrenci, öğretmen ve 60 yaş tarifelerinde herhangi bir değişiklik yapılmayacak. Meclis onay verirse ilk biniş ücreti 3.56 TL’den 3.46 TL’ye çekilecek. Tüm ulaşım araçlarını kullanan ve tam tarifeyle biniş yapan vatandaşlardan, hakkaniyet ve külfetlerin adil dağıtılması ilkesi ışığında ve kamu yararı da gözetilerek birinci ve ikinci aktarmalarda 0.50 TL aktarma ücreti alınacak. Aynı ilkeler doğrultusunda, kentin banliyölerinde oturan ve ikiden fazla aktarma yapmak zorunda kalan dar gelirli vatandaşlarımızın ekonomik olarak desteklenmesi, hayatlarının kolaylaştı rılması hedefiyle ikiden sonraki aktarmalarından ücret alınmayacak. Yeni tarife önergesi Plan Bütçe ve Tüketici komisyonlarına incelemesine sunuldu. Önerge, komisyonların incelemesi sonrası meclise sevk edilecek ve 14 Ağustos Cuma günü toplanacak mecliste oylanacak. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda toplu ulaşımın 1 kuruş olması için verilen önerge de Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

İZMİRLİLERDEN TEPKİ

Öte yandan sistemin değişeceğinin gündeme düşmesi üzerine İzmirliler tepkilerini sosyal medyadan göstermeye başladı.

Planın duyulmasıyla birlikte, 2008’den bu yana uygulanan ücretsiz aktarmanın sonlanmaması için Twitter’da kampanya başlatıldı.

#90dakikamadokunma etiketiyle Büyükşehir Belediyesi'ne tepkilerini dile getiriyorlar.

İzmirlilerin açtığı #90dakikamadokunma etiketi Twitter Türkiye Gündemi’nde iki numaralı gündem maddesi oldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.