Dolar 32,4983
%-0.13
Euro 34,9502
%0.35
Altın 2.430,310
%0.29
Bist-100 9.809,00
%0.9

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de 9 Eylül kutlamalarına damga vuran diyalog: Açılım kalktı merak etme!

İzmir'de 9 Eylül kutlamalarına damga vuran diyalog: Açılım kalktı merak etme!

İzmir’in 93’üncü yıl kutlaması ülkede yaşanan terör olaylarından dolayı buruk gerçekleşti. Her sene düzenlenen programlar bu yıl iptal edildi. Törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okunurken, alandan yükselen 'yuh' sesleri dikkat çekti. Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından Muhsin Gökkaya isimli vatandaş, Orman ve Şu İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun yanına yaklaşıp “Açılımı kaldırın" diye bağırdı. Bunun üzerine Bakan Eroğlu ise, “Kalktı, kalktı. Merak etme" yanıtını verdi. İzmir'de 9 Eylül kutlamalarına damga vuran diyalog:

  • Ege Postası
  • 09.09.2015 - 11:54
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - (DHA) İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 93’üncü yıl dönümü Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen buruk törenle kutlandı. 
Peşpeşe gelen şehit haberleri nedeniyle bu yılki 9 Eylül töreni buruk geçti. İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümü etkinlikleri, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasıyla başladı. Törene Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ege Ordusu Komutanı Org. Abdullah Recep ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile milletvekilleri, belediye başkanları; siyasi partilerin, kamu kuruluşları, üniversiteler ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.



CHP'Lİ MİLLETVEKİLİNDEN TEPKİ 
Atatürk Anıtı'na çelenk konulması öncesinde Orman ve Şu İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile CHP İzmir milletvekili Musa Çam, arasında kısa tartışma yaşandı. Dün akşam İzmir'de yerel bir televizyon kanalındaki konuşmasında Bakan Veysel Eroğlu'nun, koalisyon görüşmelerinde CHP'nin tavrını eleştirmesine Musa Çam tepki gösterdi. Çam, Bakan Eroğlu'na o süreci aynı kanalda karşılıklı tartışmaya davet etti. 

AÇILIM KALKTI
Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından protokol üyeleri Konak Meydanı'ndaki tören için alandan ayrıldıkları sırada Muhsin Gökkaya isimli vatandaş, Orman ve Şu İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun yanına yaklaşıp “Açılımı kaldırın" diye bağırdı. 

Bunun üzerine bakan Eroğlu ise, “Kalktı, kalktı. Merak etme" yanıtını verdi. Bakan Veysel Eroğlu, yanındaki diğer protokol üyeleriyle alandan ayrıldı. 




ATLI SÜVARİLER GURURU YAŞATTI
Törenler daha sonra Konak'ta İzmir'in kurtuluşunu simgeleyen Hükümet Konağı'na tarihi kıyafetleriyle atli süvarilerin Türk Bayrağı'nı göndere çekmesiyle devam etti. Konak Meydanı'na Saat Kulesi tarafından alana giren atlı süvariler daha sonra hükümet konağına gidip 93 yıl önce olduğu gibi Türk bayrağını göndere çekti. Bu anlar törene katılanlarca coşkuyla alkışlandı.


 

Öte yandan Atatürk Anıtına çelenk bırakıldıktan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu. Mesaj okunduğu sırada alanda 'yuh' sesleri dikkat çekti. Her sene gerçekleşen Solo Türk gösterisi, halk oyunları, konser ve akşam saatlerinde gerçekleşen fener alayı iptal edildi.



AYNISINDAN AFYON'A DA
Resmi törenlerin ardından, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne 9 Eylül armağanı olarak bizzat yaptığı balmumundan Atatürk heykelinin açılışı gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Başkan Kocaoğlu, Büyükerşen’e  İzmirliler adına teşekkürlerini iletirken; Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise  heykeldeki kıyafetlerin memleketi Afyon’da  Mustafa Kemal Atatürk’ün Büyük Taarruz öncesi 25 Ağustos’u 26 Ağustos’a bağlayan gece giydiğini belirterek, aynı heykelden Büyükerşen’in oradaki müzeye de hediye etmesini istedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.