Dolar 32,5797
%0.1
Euro 34,9041
%0.11
Altın 2.437,290
%0.3
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de 9 Eylül coşkusu başladı! Zafer Yürüyüşü

İzmir'de 9 Eylül coşkusu başladı! Zafer Yürüyüşü

İzmir’in işgalden kurtuluşunun 97’inci yıl dönümü kentte İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonu ve vatandaşların da katılımıyla coşkuyla kutlanmaya başlandı. Saat 09.00’da Basmane Karakolu önünde toplanan binlerce İzmirli Cumhuriyet Meydanı’na kadar 350 metrelik dev Türk bayrağı ile yürüdü. Atlı süvarilerin kente girişi canlandırıldı. İzmir'de 9 Eylül coşkusu başladı

  • Ege Postası
  • 09.09.2019 - 09:59

HAYRULLAH YILDIZ/ EGEPOSTASI-İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin işgalden kurtuluşunun 97'inci yıldönümünü birbirinden renkli etkinliklerle kutlamaya başladı.

İzmir'in kurtuluş günü etkinlikleri sabah Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 97’inci Yıl Zafer Yürüyüşü'yle başladı. Saat 09.00'da Basmane Karakolu önünde toplanan İzmirliler Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Türk Ordusu'nun İzmir'e girerken kullandığı tarihi güzergah üzerinde düzenlenen yürüyüşte Gaziler, Anafartalar ve İkiçeşmelik caddeleri takip edildi. İzmirliler, 350 metre uzunluğundaki dev Türk bayrağını birlikte taşıdı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilk kez Büyükşehir Belediye Başkanı sıfatıyla törendeki yerini aldı. Yürüyüşe AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, İzmir milletvekilleri, ilçe belediye başkanları da katıldı.

Protokol daha sonra Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma töreninde yerini aldı. İlk olarak İzmir Valisi Erol Ayyıldız tarafından Atatürk anıtına çelenk sunumu gerçekleştirdi, ardından sırasıyla Ege Ordusu Komutanı Korgeneral Ali Sivri ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından çelenk sunumu gerçekleştirildi. Törene, İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın ve siyasi partilerin milletvekilleri de katılım gösterdi. Çelenk sunumlarının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

AFYONKARAHİSAR'DAN GETİRİLEN TOPRAK VALİ AYYILDIZ'A VERİLDİ

Kutlama programı, İzmir Valiliği önündeki törenle devam etti. Buradaki törene İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, ilçe belediye başkanları ve siyasi partilerin milletvekilleri ile yöneticileri katıldı. Törende, atlı süvari birliklerinin 9 Eylül'de İzmir'e girişi ve İzmir Valiliği binasında Türk bayrağının göndere çekilişi canlandırıldı.Bu gösteri izleyenlerden alkış aldı.

Başkan Soyer, birlik komutanına plaket verdi ardından Büyük Taarruz Atlı Birliği'nin Afyonkarahisar'dan getirdiği Türk bayrağı ve toprak ise Vali Erol Ayyıldız'a teslim edildi. Türk bayrağını öperek, teslim alan Ayyıldız, "Kutsal emanet ilelebet bizde ve İzmir'imizde yaşayacaktır. Vatan size minnettardır" dedi.

SOLO TÜRK VE TÜRK YILDIZLARI İZMİR SEMALARINDA

İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 97'nci yıl dönümü kutlamaları kapsamında, Solo Türk ve Türk Yıldızları gösteri yaptı. Türk savaş pilotlarının İzmir semalarında sergilediği gösteri saat 17.30'da Solo Türk ile başladı. F- 16 savaş uçağı ile sunulan nefes kesen gösterinin ardından sahneyi Türk Yıldızları aldı. Gösterileri Gündoğdu Meydanı'nda toplananlar başta olmak üzere birçok İzmirli nefeslerini tutarak izledi. Türk Yıldızları'nın yetenekli pilotları İzmir Körfezi'nin üzerine gökyüzüne kalp de çizdi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.