Dolar 32,3654
%0.15
Euro 34,9546
%-0.32
Altın 2.325,560
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de 700 bin öğrenci karne aldı

İzmir'de 700 bin öğrenci karne aldı

İzmir'de eğitim ve öğretim yılının birinci dönemi biterken yaklaşık 700 bin öğrenci karne aldı.

  • Ege Postası
  • 19.01.2018 - 13:30

Kentte, 2017-2018 eğitim ve öğretim yılının birinci döneminin sona ermesi nedeniyle Moris Bencuya Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nde karne dağıtım töreni düzenlendi.

Programa katılan İzmir Valisi Erol Ayyıldız, otizmli öğrencilere karnelerini verdi, ardından okul bahçesindeki bisiklet gösterisini izledi. 

İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, öğrencilerin akademik, sosyal ve kültürel anlamda kendilerini geliştirmelerine çalıştıklarını söyledi. Karne törenini özel eğitim merkezinde düzenlemeyi tercih ettiklerini aktaran Yahşi, "Özel eğitimli öğrencilerimizin toplumda karşılığının olduğunu göstermek istiyoruz." diye konuştu.

Kent genelinde sayıları 4 bine yaklaşan özel öğretim öğretim öğrencisini eğitim sisteminin içine aldıklarını dile getiren Yahşi, bu kapsamdaki hiçbir öğrenciyi evde eğitimsiz bırakmamayı hedeflediklerini ifade etti. 

Öğrencilerden tatili kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerle geçirmesini isteyen Yahşi, "Velilerimizin daha anlayışlı olmasını, ödül konusunu çok abartmamalarını ve çocuklarını yermemelerini istiyoruz." diye konuştu.

Yahşi, kent genelinde yaklaşık 700 bin öğrencinin karne aldığını kaydetti. 

TİRE VE ÖDEMİŞ

İzmir'in Tire ve Ödemiş ilçelerinde 35 bin 795 öğrenci karne heyecanı yaşadı. 

Tire'de Rasih Kirazoğlu İl­ko­kulu'nda düzenlenen karne dağıtım töreninde, başarılı öğrencilere İlçe Kaymakamı Hasan Tanrıseven tarafından satranç takımı hediye edildi. 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Karpuz da ilçede yaklaşık 15 bin öğrencinin karne sevinci yaşadığını belirtti.

Ödemiş ilçesinde ise Ödemiş İstiklal İlkokulunda tören yapıldı. 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Ender Karabulut'un katımıyla gerçekleşen törende Karabulut ilçede 20 bin 795 öğrencinin karne aldığını söyledi. 

Okul müdürü Mustafa Güder de öğrencilere tatilde kitap okumalarını tavsiye etti. 

Horzum İlkokulu'nda ise öğrencilerin karne heyecanına jandarma ortak oldu.

Çocukları karne alan velilere "kanser farkındalık mektubu"

İzmir'de, kansere karşı erken teşhisin önemine dikkati çekmek amacıyla karne alan 100 bin öğrenciye karnelerinin yanında velilerine iletilmek üzere "farkındalık mektubu" verildi.  

İzmir Valisi Erol Ayyıldız imzasıyla öğrencilere karnelerinin yanında verilen mektuplarda, "İzmir Mobil Ketem Projesi" kapsamında yürütülen çalışmalar anlatıldı.

Erken teşhisle binlerce kişinin kansere yakalanmadan tedbir alınmasının sağlandığı belirtilen mektupta, birçok kişinin bu sayede hastalığı yendiğine işaret edildi. 

Kanserle ilgili duyarlılığı artırmak için yeni bir çalışma başlatıldığı aktarılan mektupta, şu ifadelere yer verildi:

"Amacı kanserle mücadelede taramaların önemini vurgulamak olan bu mektup aracılığıyla ilimizde yaklaşık 100 bin öğrencinin anne ve babalarına ulaşmayı hedefledik çünkü kanser oluştuğunda sadece hastayı değil, başta eşi ve çocukları olmak üzere tüm ailesini ve sevdiklerinin derinden etkilemektedir. Kanser, tedavisi mevcut olmakla birlikte bu süreç hastalar ve aileleri için oldukça zor ve yorucudur. Şüphesiz bu durumdan en çok etkilenecek olanlar ise çocuklardır. Bu nedenle kanserle savaşta anne ve baba olmak üzere sizlerin gayret göstermesi büyük önem taşımaktadır." 

Kanserin taramalarla önlenebilir bir hastalık olduğuna işaret edilen mektupta, İzmir'deki Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) iletişim bilgileri paylaşıldı. (AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.