Dolar 32,3377
%0.27
Euro 35,1323
%0.03
Altın 2.305,740
%1.24
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de 39 kaçak yakalandı

İzmir'de 39 kaçak yakalandı

İzmir'in Çeşme ilçesi açıklarında, bindikleri lastik botla yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Sakız Adası'na gitmeye çalışan 9 kaçak göçmen, Sahil Güvenlik ekiplerince yakalandı. Seferihisar'da da Yunanistan'a geçme hazırlığındaki 30 göçmen yakalandı.

  • Ege Postası
  • 21.05.2019 - 10:53

Devriye görevi yürüten Sahil Güvenlik botu, geçen pazar günü, Çeşme kıyılarından denize açılan ve yasa dışı yollarla Sakız Adası'na geçmeye çalışan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu bir grup kaçak göçmeni fark etti. Kaçakların bulunduğu lastik botu durduran ekipler, 7'si Somali, 1'i Eritre ve 1'i Küba uyruklu olmak üzere toplam 9 kaçak göçmeni yakaladı. 6'sı erkek, 2'i kadın ve 1'i çocuk olan kaçak grubu, Sahil Güvenlik botuna alınarak kıyıya getirildi. Kaçak göçmenler, kimlik tespit işlemi sonrası İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.

SEFERİHİSAR'DA 30 KAÇAK

İzmir'in Seferihisar ilçesinde de yasa dışı yollarla Yunanistan'a geçme hazırlığı yaptıkları tespit edilen 30 düzensiz göçmen yakalandı.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Doğanbey Mahallesi Ömür sahilinde toplanan bir grubun deniz yoluyla Yunan adalarına geçme hazırlığında olduğunu belirledi. 

Jandarma tarafından yakalanan 17 Suriye, 8 Kongo, 4 Uganda ve bir Orta Afrika Cumhuriyeti uyruklu İlçe Jandarma Komutanlığına götürüldü. 

Bölgede, denize indirilmek amacıyla hazırlanan lastik bot ele geçirildi. 

Yabancı uyruklular, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresine teslim edildi.

(DHA-AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.