Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de 29 Ekim kutlamaları 'resmen' başladı

İzmir'de 29 Ekim kutlamaları 'resmen' başladı

Cumhuriyet'in ilanının 93. yıldönümü kutlamaları, Atatürk Anıtı'na çelenk koyma töreni ile “resmen” başladı. Ata’nın huzurunda...

  • Ege Postası
  • 28.10.2016 - 12:51

Cumhuriyet'in ilanının 93. yıldönümü kutlamaları, Atatürk Anıtı'na çelenk koyma töreni ile “resmen” başladı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, milletvekilleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Atatürk Anıtı'na çelenkler konuldu. Sırasıyla İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Tören sırasında valilik çelengini önceki yıllardan farklı olarak bir jandarma ve bir polisin taşıması dikkat çekti. Jandarmanın da İçişleri Bakanlığı'nın bağlanması nedeniyle bakanlığın bu sabah valiliklere ulaştırdığı genelge uyarınca bu değişikliğin yapıldığı öğrenildi. Törende CHP'li ve AK Partili milletvekillerinin samimi sohbeti dikkat çekti. 

Törenin ardından ilçe kaymakamları, ilçe belediyeleri ile Ege Ordusu ve Garnizon Komutanlığı şehitlik ve şehit ailelerini ziyaret edecek. 29 Ekim Cumartesi ise İzmir Valisi Erol Ayyıldız ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun halkın bayramını kutlayacağı tören Cumhuriyet Meydanı'nda saat 10.30'da başlayacak. Ege Üniversitesi Türk Halk Dansları ekibi folklor oynayacak, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılacak ardından geçit töreni yapılacak. Törende gaziler, büyük Türk bayrağı, büyük Atatürk posteri, flamalar, okullar, polis okulları, askeri birlikler geçiş yapacak. İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ın verdiği Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu saat 19.30'da Konak Meydanı'nda gerçekleştirilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği etkinlikler kapsamında Nilüfer ve Feridun Düzağaç 29 Ekim Cumartesi saat 21.00'de Gündoğdu Meydanı'nda sahne alacak. Konserin hemen öncesinde fener alayı gerçekleştirilecek. Cumhuriyet Meydanı'ndan saat 20.30'da başlayacak fener alayı Gündoğdu Meydanı'nda son bulacak. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün organize ettiği Cumhuriyet Bayramı Müsabakaları Cumartesi günü saat 10.00'da Buca Afetevleri Spor Salonun'da, Cumhuriyet Koşusu ise saat 10.30'da Atatürk Stadyumu'nda yapılacak. 

URLA

29 Ekim Cumhuriyet bayramı çelenk sunumu Urla Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşti.

Yarın 93.yılını kutlayacağımız Cumhuriyet Bayramı’nın töreni bugün Urla Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı. Törene, Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Garnizon Komutanı Albay Metin Eştürk, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Urla Cumhuriyet Başsavcısı Utku Salih Dinçer, Urla Jandarma Komutanı Binbaşı Cemil Erdemir, Urla İlçe Emniyet Müdürü Oğuzhan Şahin, Siyasi Parti Temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, öğretmenler ile öğrenciler ve Cumhuriyet sevdalısı Urlalılar katıldı.

Urla Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Urla Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunumu ile başlayan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile sona erdi.

FOÇA

Foça’daki ‘29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’ programı, çelenk sunma töreniyle başladı…

Cumhuriyetimizin 93. Kuruluş Yıldönümü programı, Foça Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. 

Çelenk sunma törenine; Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Foça Garnizon Komutanı ve Amfibi Görev Grup Komutanı Tümamiral Aydın Şirin, sivil ve askeri erkân, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı’na Foça Kaymakamlığı, Foça Garnizon Komutanlığı ve Foça Belediye Başkanlığı çelenkleri sunuldu. Törene katılanlar, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımızı hep birlikte büyük coşkuyla seslendirdi.  

‘29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’ dolayısıyla yarın da; resmi kutlama programı, fener alayı ve Cumhuriyet Konseri gerçekleştirilecek.

NARLIDERE

Narlıdere Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 93. yılı kutlamaları sebebi ile Demokrasi meydanında ve Narlıdere şehitliğinde törenler düzenledi.

Narlıdere Belediyesinin düzenlediği Cumhuriyet balosu ile başlayan Cumhuriyetin 93. Yıl kutlama programı bugün gerçekleştirilen resmi törenlerle devam ediyor. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk milletine armağanı olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlamak için Demokrasi meydanında düzenlenen törenlere Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Narlıdere Kaymakamı Hayrettin Çiftçi, CHP PM üyesi Mustafa Moroğlu, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, CHP İlçe Başkanı Şahin Fırat, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Sivil toplum örgüt temsilcileri ve dernekler ile Narlıdereli vatandaşlar katıldı. Resmi çelenk sunum törenin ardından Narlıdere Şehitliğine geçildi. Şehitlerimiz için gerçekleştirilen saygı duruşu ve istiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından şehir kabirlerine karanfiller bırakıldı. Resmi törenlerin hemen ardından ise Narlıdereli dernekler, STK’lar, muhtarların, belediye meclis üyeleri ve Narlıdereli vatandaşların katıldığı Cumhuriyet bayramı sebebi ile hazırlanan Atatürk anıtına çelenk sunum törenine geçildi. Çelenklerin sunulmasının ardından Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur; tören şeref defterine günün anlam ve önemini belirten yazısını yazarak imzaladı. Batur tören şeref defterine şu satırları yazdı
 

“BUGÜN MAALESEF ÜLKEMİZİN HER YERİNDEN GELEN TERÖRİST SALDIRI HABERLERİ, YİTİRDİĞİMİZ CANLARIMIZ BİZLERİ ÇOK ÜZMEKTEDİR. ATATÜRK’ÜN BİZE İŞARET ETTİĞİ
‘YURTTA SULH, DÜNYADA SULH’ İLKESİNİ TAM DA TERS DÜŞEN BİR ANLAYIŞ İÇİNDEYİZ.
 
ÜLKEMİZ DÖRT BİR YANI SORUNLARLA VE SAVAŞ TEHDİDİ İLE ÇEVRİLMİŞ BİR YER HALİNE GETİRİLMİŞTİR. BU TABLO TÜRKİYE İÇİN ÜZÜNTÜ VERİCİDİR. SINIRLARIMIZDAKİ SAVAŞ ARTIK SINIRLARIMIZIN İÇERİSİNE SIÇRAMIŞ HALDEDİR.
 
UYGULANAN YANLIŞ POLİTİKALARLA GİTTİKÇE DAHA DA KARANLIK VE KARIŞIK BİR KAOS ORTAMINA DOĞRU SÜRÜKLENEN ÜLKEMİZİN BİR AN ÖNCE ORTA DOĞU BATAKLIĞINA SÜRÜKLENEN BU YOLDAN ÇIKMASI GEREKMEKTEDİR. ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN SÖYLEDİĞİ GİBİ ‘MUHTAÇ OLDUĞUMUZ KUDRET, DAMARLARIMIZDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR’.

BU DUYGU VE DÜŞÜNCELERLE; CUMHURİYETİN 93.KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLAR, CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU OLAN GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK BAŞTA OLMAK ÜZERE, VATANI UĞRUNA CANLARINI FEDA EDEN TÜM ŞEHİTLERİMİZİ, GAZİLERİMİZİ CE NİCE ADSIZ KAHRAMANLARIMIZI SAYGI, MİNNET VE ŞÜKRANLA ANIYOR,  TÜM NARLIDERELİ VATANDAŞLARIMIN CUMHURİYET BAYRAMINI EN İÇTEN DİLEKLERİMLE KUTLUYORUM

BÜYÜK ATAM; BİZE EMANET ETTİĞİN CUMHURİYET VE DEĞERLERİNİ SON NEFESİMİZE KADAR KORUMAYA VE KOLLAMAYA ANT İÇİYORUZ

RAHAT UYU ATAM

BERGAMA

Bergama ilçesinde ise Cumhuriyet’in 93. yıl kutlamaları Cumhuriyet yürüyüşü ile başladı. Bergama Belediye Bandosunun çaldığı marşlar eşliğinde Hükümet Konağına kadar süren yürüyüş, Atatürk anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından son buldu. 

Yürüyüşe CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama Garnizon Komutanı Vekili Tank Yarbay Durmuş Köksoy, Bergama Cumhuriyet Başsavcısı Cem Ali Çiftçi, Bergama Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra okullardan çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı. 

ÇEŞME

Cumhuriyet'in 93. yılı nedeniyle Çeşme Cumhuriyet Meydanında resmi tören düzenlendi. Resmi törende, Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Garnizon Komutanı Binbaşı Derviş Akova ve Çeşme Belediye Başkanı, Atatürk Anıtına çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunulurken, İstiklal Marşının okunmasıyla tören sona erdi. Törene, Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Garnizon Komutanı Binbaşı Derviş Akova, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Cumhuriyet Başsavcısı Özkan Gürdoğan, siyasi parti, STK temsilcileri, gaziler ve vatandaşlar katıldı

ALİAĞA

Aliağa ilçesinde de, Cumhuriyetin 93. yıl kutlama çerçevesinde lise öğrencilerinin yarıştığı 'Cumhuriyet Koşusu' sahil bandındaki güzergahta yapıldı. Müsabakalara, 8 liseden 90 öğrenci katıldı. Düzenlenen koşuda birinci olabilmek için ter döken öğrenciler, yarışma sırasında dereceye girebilmek için yoğun çaba harcadı.

Koşuda daha sonra dereceye girenlere ise çeşitli ödüller verildi. Cumhuriyet Meydanında düzenlenen ödül törenine, Aliağa Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, Aliağa Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, Aliağa İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Kemal Atik, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. 
Ödüllerini alan bazı öğrencilerse, kalp krizi sonucu hayatını kaybeden arkadaşları Hande Can için koştuklarını belirtti.

DİKİLİ

İzmir'in Dikili ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkulu törenle kutlandı. 

Cumhuriyetin ilanının 93'üncü yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Dikili'de resmi törenle kutlandı.

Sevginin Kenti Dikili’de Cumhuriyetin ilanının 93'üncü yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Atatürk Anıtı'na saat 12.00'de, çelenklerin bırakmasıyla başladı. Kutlamalarda, Dikili Kaymakamlığı’na vekâlet eden İzmir Vali Yardımcısı Cemil Özgür Öneği, Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, anıta çelenk koydu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla tören sona erdi. Geçtiğimiz hafta içi kurulan ve ilk kez bir resmi törende sahne alan Dikili Belediyesi Bandosu ortaya koyduğu performansla da izleyenlerin takdirini kazandı. Törenlerde ayrıca "Doğular Batı Olsa, Doğular Batı" projesi kapsamında kente konuk gelen Siirtli öğrenci ve öğretmenler de ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle törene katılarak ilgi odağı oldu. Dikililer’den dakikalarca alkış alan Siirtli öğrenci ve öğretmenler barış, kardeşlik, dayanışma mesajı vererek, Cumhuriyete bağlılık vurgusu yaptı. 

Siirtli Öğrencilerden Anlamlı Jest

Vali Yardımcısı Cemil Özgür Öneği, Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Cumhuriyet Başsavcısı Aşiyan Alkan, Jandarma Komutanı Binbaşı Eray Çakır, Emniyet Müdürü Aşkın Çoksever, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ulus, Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Elibol, belediye meclis üyeleri, kamu kurum müdürleri ve çalışanları, öğreniciler, siyasi parti ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldığı Dikili Atatürk Meydanı'ndaki törende ortaya konan birliktelik ve dayanışma ruhu, törenlerin devamına da yansıdı. Dikili Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilen çelenk sunma töreninin ardından protokol üyeleri ve "Doğular Batı Olsa, Doğular Batı" projesi kapsamında kente konuk gelen Siirt 14 Eylül Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri, Dikili Kaymakanlığı’na geçti. Kaymakamlık makamında, Dikili Kaymakamlığı’na vekâlet eden İzmir Vali Yardımcısı Cemil Özgür Öneği 29 Ekim Bayramı tebriklerini kabul etti. Kabulün ardından, Siirtli öğretmen ve öğrenciler jest yaparak Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun’u makamında ziyaret etti.  Oldukça neşeli bir ortamda geçen ziyarette günün anısına takdimler yapıldı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.