Dolar 32,4723
%0.19
Euro 34,5572
%0.18
Altın 2.474,870
%-0.33
Bist-100 9.531,00
%-1.54

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de 23 Nisan coşkusunu müzik gösterisiyle doyasıya yaşadılar

İzmir'de 23 Nisan coşkusunu müzik gösterisiyle doyasıya yaşadılar

İzmir'de yaşayan Ersin Utazca, pandemi koşullarında kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda oturduğu sitenin bahçesinde apartman sakinlerine özel müzik gösterisi yaptı. Yaklaşık 20 apartmandaki dairelerin ışıklarını açıp kapatarak eşlik ettiği gösteri, büyük beğeni topladı.

  • Ege Postası
  • 23.04.2020 - 23:00

Koronavirüs tedbirleri dolayısıyla bu yıl sokağa çıkma yasağı kapsamında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda evlerinde kalan vatandaşlar, yurdun dört bir yanında bayram coşkusunu evlerinin balkonlarında ve camlarında yaşadı. İzmir'de oturan Ersin Utazca ise pandemi koşullarında kutlanan bayramda oturduğu sitenin bahçesinde apartman sakinlerine müzik gösterisi yaptı. Profesyonel ses sistemiyle 23 Nisan konseptli şarkıları çalan Utazca'ya yaklaşık 20 apartmanda oturan kişiler eşlik etti. Tüm vatandaşların ışıklarını açıp kapattığı gösteri, büyük beğeni topladı. Saatler 21.00'i gösterdiğinde tüm vatandaşlar evlerinin balkonlarından hep bir ağızdan İstiklal Marşı'nı okudu. Öte yandan, bazı vatandaşlar site içindeki evlerinin bahçelerine inince polis sosyal mesafe konusunda uyarıda bulundu.

'İNANILMAZ BİR TEPKİ VERDİLER'

Tüm apartmanların aynı anda birlik olduğunu söyleyen Utazca, "Hem sokağa çıkma kısıtlaması hem de bayramımızın 100'üncü yılı olduğu için biz de bölgemizdeki bütün evleri bu coşkuya ortak etmek istedik. Saat 21.00'de tüm Türkiye'de aynı anda İstiklal Marşı okundu. Bizler de bunu organize etmiş olduk. Vatandaşlar inanılmaz bir tepki verdi. Bugün 8 yaşındaki oğlum da bir şiir okudu. Bütün apartmanlarımız ışıklarını yakıp söndürerek coşkuyla bize eşlik etti. Tüylerimiz diken diken oldu" dedi.

Gösteriyi çok beğendiğini söyleyen vatandaşlardan Peri Özkara,"Çok mutluyuz. Çocuğumun bayramı bu şekilde geçti yine de birlik beraberlik içindeyiz" diye konuştu.

Gösterileri izleyen çocuklardan 11 yaşındaki Doğa Gürger, "Koronavirüsten çok koruyoruz ama bayram eğlencesi olunca çocuklar çok seviniyor. Hep böyle olmasın okullar açık olsun. Bugün çok eğlenceli bir gün oldu" dedi.

BAYRAM COŞKUSUNUN ADRESİ PENCERE VE BALKONLAR OLDU

Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma yasağı nedeniyle Konak ilçesindeki vatandaşlar, yapılan ses, ışık ve balon şovuyla bayram coşkusunu balkonlarından kutladı.

Tedbirler nedeniyle İzmir'in simge meydanları bu sene boş kalırken, vatandaşların bu seneki kutlama noktaları ise pencere ve balkonlar oldu. Karataş semtinde bulunan alana İzmir Büyükşehir Belediyesi ekiplerince kurulan sahneden vatandaşlar için ses ve ışık şovu yapıldı. Bayram şarkılarına balkonlarından eşlik eden İzmirliler, saat 21.00'i gösterdiğinde ise İstiklal Marşı'nı hep bir ağızdan coşkuyla söyledi. Okunan İstiklal Marşı'nın ardından ekipler tarafından alana getirilen yüzlerce balon havaya bırakıldı. Şehrin birçok noktasında çeşitli bayram etkinlikleri yapılırken, Kadifekale'den de havai fişek gösterisi gerçekleştirildi. Müzik ve ışık şovlarına balkon ve pencerelerinden eşlik eden İzmirliler, bayramı coşkuyla kutladı.

MAHALLELİDEN 23 NİSAN'A ÖZEL GÖRSEL ŞÖLEN

İzmir'in Bornova ilçesinde oturanlar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamak için teraslarından havai fişek attı. Gökyüzünü aydınlatan havai fişekler görsel şölen yarattı. Aynı anda yanan 350 meşale ile Bornova, muhteşem görüntülere sahne oldu. Sokaklar ve meydanlar boş kaldı ancak vatandaşlar evde yaptıkları çeşitli etkinliklerle bayramı dolu dolu kutladı.

Çamdibi semtinde İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yaklaşık 100 sokakta belirlenen binaların terasından havai fişek atıldı. Aynı anda gökyüzüyle buluşan havai fişekler ve ışıl ışıl yanan meşaleler ile 23 Nisan büyük bir coşku ile kutlandı. 

'KİMSE SOKAĞA ÇIKMADI'

Sosyal medyada 'İyilik Yap Denize At' adıyla kurdukları sosyal medya grubu üzerinden yardım ve destek kampanyaları yaptıklarını belirten grup yöneticilerinden Kazım İvriz, bu etkinliği de grup üzerinden organize ettiklerini belirtip, "23 Nisan'ı kutlamak için bu etkinliği organize ettik. Hem Ata'mızı anmak hem de evde kalan çocuklarımıza sürpriz yapmak istedik. Çok sayıda havai fişeği aynı anda attık ve meşaleler yaktık. Kimse sokağa çıkmadı. Sosyal mesafe kuralına dikkat ettik. Bayramımızı büyük bir coşkuyla kutlamak istedik" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.