Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de 19 Mayıs'a coşkulu kutlama

İzmir'de 19 Mayıs'a coşkulu kutlama

İzmir'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenecek resmi törenin ardından konserler ve spor müsabakalarıyla kutlanacak. 'Üçü bir arada' konsere davet

  • Ege Postası
  • 17.05.2018 - 11:52

İzmir'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tören programı kapsamında saat 08.30'da Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sporcuları tarafından göndere çekilecek. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nuammer Uslu’nun konuşmasının ardından Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi, Gençliğin Ata’ya Cevabı ve şiirler okunacak. Jimnastik ve trambolin gösterisinin yapılacağı tören alanında halk oyunları, step aerobik ve bando gösterileri gerçekleştirilecek. 'Anadan Ataya Bisiklet Turu' kapsamında bisiklet sporcuları tarafından İzmir Valisi Erol Ayyıldız’a Türk bayrağı takdim edilecek. Adım Adım Anadolu Potpori ve Paramotor Geçişi'nin ardından Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören son bulacak.

ÜÇÜ BİR ARADA

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı konserinde Ceza, Sattas ve Can Bonomo'yu Gündoğdu'da aynı sahnede buluşturacak. Türkiye'nin Reggae ekibi Sattas,  Türkçe rap'in uluslararası sahnedeki sesi Ceza ve pop-rock tarzını kendine has yorumlayan Can Bonomo'nun konseri saat 21.00’de başlayacak.

SATTAS, CEZA VE BONOMO

Reggae türünün ülkemizdeki önde gelen temsilcilerinden Sattas, Root Reggae'nin özünden uzaklaşmadan jazz, ska, dub, klasik müzik ve rock formlarını kullanarak müziklerini icra ediyor. Sattas, her sözünde ve notasında bir mesaj içeriği taşıyan bu müzik türüyle, Türkiye'de ve dünyada yaşananları, insanların duruşlarını ve olaylar karşısında takındıkları tavırları anlatıyor. Özellikle sahne performansları ve enerjileri ile dikkat çeken grup, Türkiye'nin ilk Root-Reggae grubu olma özelliğini taşıyor.

2007'de herkesin alışmış olduğu tarzları bırakıp ilk defa katıldığımız MTV ödül töreninde "en iyi Türk sanatçı" seçilen Ceza, aynı zamanda "Türkiye’de en hızlı rap söyleyen sanatçı" unvanına da sahip.

Eurovision Şarkı Yarışması’nda Türkiye’yi "Love Me Back" adlı şarkıyla temsil ettikten sonra gençlerin sevgilisi haline gelen Can Bonomo ise "rock-pop" tarzı olarak adlandırdığı şarkılarıyla, kısa süre içinde popüler müziğin sevilen isimleri arasına girmeyi başardı.

MEHMET ERDEM KONAK'TA

Konak Belediyesi'nin organizasyonuyla 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda şarkıcı Mehmet Erdem konser verecek.

19 Mayıs Cumartesi günü saat 21.00’de başlayacak 19 Mayıs Gençlik Şöleni, Göztepe’deki Deniz Atı Parkı’nda düzenlenecek. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e olan bağlılığın dile getirileceği, 19 Mayıs coşkusunun yaşanacağı konsere tüm İzmirlileri davet eden Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, "Bu anlamlı günde düzenleyeceğimiz etkinliğimize tüm İzmirli hemşehrilerimizi bekliyoruz" dedi.

HER YAŞTAN SPORCU TURNUVAYA KATILACAK

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün düzenlediği etkinlikler hafta boyu devam edecek. Buna göre 19 Mayıs 2018 saat 10.00'da Atatürk Spor Kompleksi Halter Salonu'nda Halter Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kupası, 23-24 Mayıs 2018'te saat 10.00'da Buca Afetevleri Spor Salonu'nda Wushu Müsabakaları, 20 Mayıs 2018'te saat 10.00'da Çizgi İztik Spor Salonu'nda Minikler Judo Müsabakaları, 19-20 Mayıs 2018'te saat 10.00'da Atatürk Spor Kompleksi Masa Tenisi Salonu'nda Masa Tenisi Müsabakaları, 19-20 Mayıs 2018 saat 10.00'da Zübeyde Hanım Tenis Eğitim Merkezi Kortları'nda 12 yaş grubunun Tenis Gençlik Haftası Müsabakaları ve 28-29 Mayıs 2018 saat 10.00'da Buca Afetevleri Spor Salonu'nda badminton turnuvası gerçekleştirilecek. (DHA)

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.