Dolar 32,5303
%0.13
Euro 34,9399
%-0.09
Altın 2.437,080
%0.03
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de 19 Mayıs'a buruk kutlama

İzmir'de 19 Mayıs'a buruk kutlama

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta törenlerle kutlandı. İzmir'deki törenler, İzmir Gençlik ve Spor Müdürü Nüammer Uslu ve müdürlük çalışanlarının Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtına çelenk sunmasıyla başladı. Koronavirüs salgını sebebiyle törene sınırlı sayıda kişi katıldı

  • Ege Postası
  • 19.05.2020 - 12:58

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta törenlerle kutlandı.

İzmir'deki törenler, İzmir Gençlik ve Spor Müdürü Nüammer Uslu ve müdürlük çalışanlarının Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtına çelenk sunmasıyla başladı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında törene katılanlar maske taktı, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

İl Gençlik ve Spor Müdürü Uslu, törende yaptığı konuşmada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkmasıyla İstiklal Mücadelesi'ni başlattığını söyledi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 101. yılının kutlandığını hatırlatan Uslu, "Bu tarihi bilinçle, özgüven içerisinde geleceğe ümitle bakıyoruz. Türkiye, mevcut kazanımlarını daha da ileriye taşıyacak. Güçlü geçmişiyle parlak geleceğini tamamlayarak yükselmeye devam edecektir. Sevgili gençler, binlerce şehit vererek sıkıntı ve yokluklar içinde büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanet. Bu değerli emaneti yaşatmak, sonsuza kadar korumak ve gelecek kuşaklara aktarmak en başta gelen görev ve sorumluluğunuzdur." diye konuştu. 

Törene MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin de katıldı.

Kutlama kapsamında, Türk bayraklarıyla süslenen Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait 2 savaş gemisi İzmir Körfezi'ne demirledi. (AA)

Tire'de 19 Mayıs kutlaması

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Tire Cumhuriyet Meydanında çelenk sunma töreni düzenlendi, Kaymakam Fatih Çobanoğlu ve Belediye Başkanı Salih Atakan Duran birer mesaj yayımladı. 

Bayram etkinlikleri kapsamında İlçe Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mustafa Koca, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk Anıtına çelenk sundu.

Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu yayınladığı mesajında bağımsızlık ateşinin yakıldığı günün 101. yıldönümünü coşkuyla kutladıklarını bildirdi.

Çobanoğlu, "Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaşanan koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl gençlerimizle birlikte kutlayamadığımız bayramımızı önümüzdeki yıllarda daha büyük coşkuyla kutlamak en büyük arzumuzdur." dedi.

Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran da mesajında, "19 Mayıs 1919 tarihi, yok olmakta olan bir ulusun küllerinden doğduğu ve milli mücadelenin başladığı tarih olmuştur. Bu tarih, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türk milletini önce kurtuluşa, kurtuluştan ise Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna götürmüş ve bu önemli tarih "Bütün ümidim gençliktedir" diyen Atamız tarafından tüm Türk gençliğine armağan edilmiştir." ifadelerini kullandı.

Torbalı'da 19 Mayıs kutlaması

Torbalı'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında çelenk töreni düzenlendi.

Torbalı Atatürk Meydanındaki törende  Gençlik Ve Spor İlçe Müdürü Hüseyin Ökten, Atatürk Anıtına çelenk sundu.

Torbalı Belediye Başkanvekili Mithat Tekin ile protokol üyelerinin katıldığı törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Tire ve Ödemiş'te 19 Mayıs coşkusu

İzmir'in Tire ve Ödemiş ilçelerinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle etkinlikler düzenlendi.

Tire Belediyesi, Türk bayrakları ve balonlarla süslediği araçlarla kortej düzenleyerek, vatandaşların bayramını kutladı.

İlçe halkı da ellerinde bayraklarla pencerelere çıkarak korteje eşlik etti.

Ödemiş'te paraşütçüler bayramı havada kutladı

Ödemiş ilçesinde ise çevre illerden gelen 15 paraşütçü, gerekli izinlerin ardından Bozdağ Mahallesinde yaklaşık 1200 metre yükseklikten Türk bayraklarıyla atlayış gerçekleştirdi.

Yamaç paraşütçüsü Gani Arslan, AA Muhabirine yaptığı açıklamada çok mutlu olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Etkinliklerimizin yürütülmesinde Türkiye Hava Sporları Federasyonu, İzmir Valiliği, İzmir Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ve Ödemiş Belediyesi'nin katkıları var. İzmir ve Manisa bölgesinden yaklaşık 15 pilotla katılım gösterdiğimiz etkinlikler Bozdağ Tepesinden gerçekleştiriliyor. Oldukça güzel bir havada Ödemiş semalarında uçtuktan sonra yine Ödemiş’in uygun iniş alanlarına iniyoruz."

(AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.