Dolar 32,5423
%0.09
Euro 34,8988
%0.68
Altın 2.435,820
%0.12
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de 185 kaçak yakalandı

İzmir'de 185 kaçak yakalandı

İzmir'in Dikili ve Çeşme ilçesinde düzenlenen operasyonlarda, yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçme hazırlığındaki 185 yabancı uyruklu yakalandı.

  • Ege Postası
  • 07.01.2018 - 09:19

İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, göçmen kaçakçılığıyla mücadele kapsamında Dikili'nin Bahçeli Mahallesi Madra Çayı mevkisinde bir grup göçmen olduğunu görülmesi üzerine operasyon düzenledi.

Ekipler, Yunanistan'a geçme hazırlığı yaptıkları tespit edilen 33'ü Suriyeli, 3'ü Kamerunlu 36 yabancı uyrukluyu yakaladı.

İlçe Jandarma Komutanlığına götürülerek ifadeleri alınan yabancı uyrukluların, ilçeye Yunanistan'ın Midilli adasına geçmek amacıyla İzmir'den tanımadıkları bir kişi aracılığıyla ve plakasını bilmedikleri kapalı kasa minibüs ile getirildiklerini kendilerini getiren sürücünün daha sonra olay yerine tekrar döneceğini söyleyerek uzaklaştığını anlattıkları öğrenildi.

Suriye vatandaşı 33 kişi işlemleri sonrası Göç İdaresi İl Müdürlüğüne teslim edilirken, 3 Kamerun vatandaşına ise 7 bin 521 lira para cezası kesilerek sınır dışı edilmek üzere Harmandalı Geri Gönderme Merkezine gönderildi.

119 KAÇAK DAHA

İzmir'in Dikili ilçesindeki bir diğer operasyonda da yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçme hazırlığı yapan 119 Suriye uyruklu yakalandı. 

Alınan bilgiye göre, İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Sahiller Mahallesi Makaron Çiftliği sahilinde bir grubun olduğu bilgisi üzerine harekete geçti. 

Ekipler, yasa dışı geçiş hazırlığı yapan Suriye uyruklu 119 göçmeni yakaladı. Yapılan aramada çok sayıda can yeleği, şişme bot ve tekne motoru ele geçirildi. 

Yabancı uyruklular, jandarmadaki işlemlerinin ardından İl Göç Müdürlüğüne teslim edildi.

ÇEŞME'DE DE OPERASYON

İzmir'in Çeşme ilçesinden ise Yunanistan'ın Sakız Adası'na yasa dışı yollarla geçmeye çalışan yabancı uyruklu 30 kaçak, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı. 
Bir ihbarı değerlendiren Türk Sahil Güvenlik ekipleri, saat 09.00 sıralarında, Ildır Körfezi'nde polyester bot ile Yunanistan'ın Sakız Adası'na geçmeye çalışan kaçaklar olduğunu belirledi. Bölgeye botla gelen ekipler, Suriyeli 30 kaçağın içinde bulunduğu botu durdurdu. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu kaçaklar, Sahil Güvenlik botuna alınarak, Çeşme İskelesi'ne getirildi. Yedeklenen polyester bot ise Dalyan Mahallesi'ndeki Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı'na çekilerek, bağlandı. Çeşme İskelesi'ndeki çadıra alınan kaçaklara, Uluslararası Göç Örgütü temsilcisi tarafından yiyecek paketleri ve içecek dağıtıldı.

Çeşme İskelesi'nde kayıt işlemleri tamamlanan kaçaklar, İzmir İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gönderilmek üzere Çeşme İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.  (AA-DHA)

İlgili Haber

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.