Dolar 32,3300
%0.25
Euro 35,0433
%-0.22
Altın 2.280,490
%0.13
Bist-100 9,00
%2.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü coşkusu

İzmir'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü coşkusu

15 Temmuz'da yaşanan hain darbe kalkışmasının ilk yıl dönümünde İzmirliler Konak Meydanını doldurdu. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü coşkuyla kutlandı. Konak Saat Kulesi Meydanı'nda toplanan binlerce vatandaş ellerinde Türk bayrakları ile sabaha kadar Demokrasi Nöbeti tuttu. 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde

  • Ege Postası
  • 16.07.2017 - 09:26

15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminin 1'inci yıldönümünde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlamaları İzmir'de başladı. Kutlamalar kapsamında 16 Temmuz sabahına kadar Konak Saat Kulesi Meydanı'nda tutulacak Demokrasi Nöbeti'ne İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, kuvvet komutanları, STK temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı. Vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ile geldikleri alanda kurulan sahneden okunan Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından dua etti. Herhangi bir parti bayrağının olmadığı meydan, Türk bayrakları ile kırmızı beyaza büründü. Meydanda kurulan 12 dev ekranda 15 Temmuz için hazırlanan belgeseller gösterildi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin meydana bakan duvarına dev Türk bayrakları, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün resmi ve 15 Temmuz Hain Darbe girişiminde şehit olanların isimlerinin yazdığı ışıklı tabela asıldı.

Konak Camii'nde okunun akşam ezanından sonra bazı vatandaşlar minare şerefesine çıkarak Türk bayrakları salladı. Coşkulu kalabalık, bayrakların yanı sıra 'Gayret et davet et af et tövbe et sakın ha ihanet etme', 'Bu gece ve her gece vatan için nöbetteyiz' 'Vatan sevgisi imandandır' Hadis-i Şerif'inin yazılı olduğu pankartları taşıdı. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı meydanın etrafı demir bariyerlerle çevrildi. Geçen yıl ki demokrasi nöbetlerinde zarar gören Tarihi Saat Kulesi, tahrip edilmemesi için koruma altına alındı. Sahne önünde Demokrasi Nöbeti'ne katılan engelli vatandaşlar için de özel bir alan ayrıldı. Çevre ilçe belediyeleri alana kurdukları çadırlardan vatandaşlara su, çay ve yemek dağıttı.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican İzmir'in de demokrasiye sahip çıktığını söyleyerek meydandaki coşkulu kalabalığı teşekkür etti. Delican'ın sahneden inmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'daki konuşması, meydanda kurulan ekranlardan canlı olarak yayınlandı. 20 bin bayrağın dağıtıldığı meydanda vatandaşlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekranlarda görünmesiyle birlikte büyük coşku yaşadı. Cumhurbaşkanı'nın konuşması sırasında vatandaşlar slogan atmayarak konuşmayı dikkatle dinledi.

Vatandaşların 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde İzmir'de tuttuğu Demokrasi Nöbeti sürüyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN KONUŞMASINI BİRLİKTE İZLEDİLER

15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişimi 1'inci yıldönümünde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlamaları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'daki konuşmasını dev ekrandan izlenmesiyle devam etti. Cumhurbaşkanı'nın konuşmasının ardından İmam Hatip Lisesi öğrencileri adına sahneye çıkan Mücahit Baysal, Dursun Ali Erzincanlı'nın 30 Kuş şiirini okudu.

ALMANYA'DAN GELEREK NÖBETE KATILDI

Kutlamalar kapsamında 16 Temmuz sabahına kadar Konak Saat Kulesi Meydanı'nda tutulacak Demokrasi Nöbeti'ne 33 yıldır yaşadığı Almanya'nın Köln Şehrinden gelerek katılan 62 yaşındaki Türkan Şıklar, "Ben vatanımı çok seviyorum, milletimi çok seviyorum. Hain darbecilere lanet yağdırıyorum. Sürekli sosyal medyadan paylaşımlar yaparak nefretimi kusuyorum. Ben düşünüyorum ki Sayın Cumhurbaşkanımızdan daha iyisi yok. Atatürk birinci, ikinci Erdoğan. 33 yıldır Almanya'da yaşıyorum ve konsolosluğa giderek aslanlar gibi evet oyumu kullandım. Avrupa bizim düşmanımız. Almanya PKK ne derse kabul ediyor. Yeter ki vatanımızı kötülesinler, hepsi orada aşikar. Politika yapıyorlar kimse bir şey demiyor. Kesinlikle biz vatanımızı çok seviyoruz ama hiçbir zaman kazanamayacaklar" dedi.

15 Temmuz 2016 yılında şehit olanlar ve gaziler için nöbete geldiğini söyleyen 31 yayındaki Fırat İslamoğlu ise, "Bu şehitler ölümsüzdür, çünkü Kuran-ı Kerim'de yazıyor. Biz imanımızla savaştık, mücadele ettik. Kurtuluş Savaşımız, 19 Mayıs'a çıkışımız bunların hepsi tarihte yazıyor. Nasıl çıktı? İmanla çıktık, onurumuzla çıktık, görüşümüzle çıktık. Herkesin siyasi görüşü farklı olabilir ama 15 Temmuz gibi bir günde bu milletin yanında yer almayanlar bu milletin yüzüne nasıl bakacaklar'" diye konuştu. Meydandaki vatandaşların demokrasi nöbeti, camiden okunan selaların okunmasıyla devam etti.

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ OKUNDU

15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişimi 1'inci yıldönümünde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlamaları kapsamında İzmir'de de tüm Türkiye ile aynı anda sala okundu. Okunan salanın ardından sunucular tarafından 15 Temmuz 2016'da şehit olanların isimleri okundu. Meydanı dolduran kalabalık okunan her şehit isminin ardından 'Burada' diyerek karşılık verdi.

NİŞANLI ÇİFT DEMOKRASİ NÖBETİNDE

Ayrıca bugün nişanlanan Sezgin Aydın ve Eda Yılmaz, nişan törenlerinin ardından Demokrasi Nöbeti tutmak için Konak Saat Kulesi Meydanı'na gelerek sahneye çıktı ve vatandaşları selamladı.

FETÖ'YÜ ASTI

İzmir’de, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün yıl dönümünde Konak Meydanı’na terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen’in kuklasını yapıp, temsili olarak dar acına asan Sadiye Teyze, Fetulah Gülen'in idam edilmesini istedi. 

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün yıl dönümü, İzmir’de Konak Meydanı’nda toplanma alanı oldu. Saatlerin ilerlemesi ile meydan dolmaya başladı. Gelenlerin arasında 69 yaşındaki Sadiye Yağmurkardeş dikkatleri üzerine çekti. Ev hanımı olan Sadiye teyze, elinde FETÖ/PDY terör örgütünün kuklasını temsili dar ağacında taşıdı. Sabah evinde oturup, kendisi Fetullah Gülen’in kuklasını yapan Sadiye teyze, gece nöbet tutmak için Konak Meydanı’nın yolunu tuttu. Bur bir elinde hain darbe girişimini yapan FETÖ lideri Fetullah gülen’in kuklasını tutan Sadiye Yağmurkardeş, hazırlattığı bir diğer pankart olan Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve şehitlerin resmini tuttu. İlerleyen yaşına rağmen evde oturmayı meydana nöbet tutmaya gelen Sadiye teyze, "Bu şeytanı inşallah asacağız. Dar acına götüreceğiz. Onlara yaptıklarına bırakmayacağız. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak. O kafir kuklalarının beyinleri ve kalpleri yıkanmış. Bizim imanımız, Kuranımız, Rabbimiz var. Biz ona güveniyoruz. Biz asla ve asla topraklarımızdan bir karış bile vermeyeceğiz. Allah onları ‘Kahhar’ adıyla kahretsin. Her şey vatanımız için. Allah Cumhurbaşkanımızı başımızdan eksik etmesin’’ dedi.

"VATANIMIZA VE MİLLETİMİZE KARŞI SEVGİMİZ GİTTİKÇE BÜYÜYOR"

Konak Saat Kulesi Meydanı'nda sabaha kadar süren Demokrasi Nöbeti'ne katılarak vatandaşlarla birlikte nöbet tutan ve Türk Halkı'nın 15 Temmuz’da, memleketinin, toprağının uğruna  silahlara ve mermilere karşı durduğunu söyleyen AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Adnan Yılmaz, "15 Temmuz bizim için çok anlamlı bir gün. Aradan bir yıl geçti ve tam 1 yıl önce bugün 250 kardeşimiz şehit oldu. Fakat aradan bir yıl geçmesine rağmen içimizdeki acı hala çok taze. O hain darbe girişiminin olduğu 15 Temmuz'da yaşananlar insanlık olarak bizi derinden üzmüştür. Fakat içimizde vatanımıza ve milletimize karşı sevgimiz gittikçe büyüyor. Bizim için 15 Temmuz, memleketin en önemli meselelerinden vatan, millet, bayrak, birlik, beraberlik ve toprak sevgisini ortaya koymaktadır. Bu günden itibaren siyasetleri bir kenara bırakıp vatan ve memleket meselesi olarak sahaya çıkmamız gerekiyor. Bizim 250 şehidimiz var, gazilerimiz var. Gazilerimize Allah’tan şifa diliyorum. Şehitlerimizin bize bıraktığı bu Türkiye Cumhuriyeti’nin her karış toprağına sahip çıkmak bizim en önemli vazifemizdir" dedi.  

Meydandaki kalabalık, Konak Karataş Camii Müezzini Murat Çamurdık'ın okuduğu sabah ezanının ardından kılınan namazdan sonra dağıldı. (DHA/İHA)

İzmirliler sokağa döküldü

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.