Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Büyükşehir'e 8 ilçede mezbaha şoku

İzmir Büyükşehir'e 8 ilçede mezbaha şoku

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait sekiz ilçedeki mezbaha, AB kriterlerine uygun gerekli modernizasyon çalışmalarını yapmadığı gerekçesiyle Gıda, Tarım ve Hayvancılık İzmir İl Müdürlüğü tarafından kapatıldı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü mühürledi

  • Ege Postası
  • 18.01.2017 - 18:34

İZMİR - Gıda, Tarım ve Hayvancılık İzmir İl Müdürlüğü, bir süre önce İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait Ödemiş, Kiraz, Tire, Bayındır, Selçuk, Urla, Bergama, Aliağa ilçelerindeki mezbahalarda AB kriterlerine uygun gerekli modernizasyon çalışmalarının yapılması için yazı gönderip, uyardı. Ancak verilen süre geçen temmuz ayında doldu. Tekrar yapılan denetimlerde eksikliklerin giderilip, gerekli düzenlemenin yapılmadığı tespit edilip, 6 ay ek süre verildi. Bu süre de geçen 16 Ocak'ta doldu. AB kriterlerine uygun gerekli modernizasyonun yapılmadığı için Büyükşehir Belediyesi'ne ait sekiz mezhaba kapatılarak, mühürlendi. Mezhabada kesim yaptırmak isteyenlerin çevre ilçelere yönlendirileceği bildirildi.



CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Yücel Özen, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bu sürecin biraz daha uzatılması ve bu ilçelerde yaşayan üreticilerin mağdur edilmemesi gerektiğini söyledi. Özen, "Büyükşehir Belediyesi'nin Ödemiş, Kiraz, Tire, Bayındır, Selçuk, Urla, Bergama, Aliağa ilçelerindeki mezbahaları kapatıldı. 2017 yılında 470 bin büyükbaş hayvan ithalatını planlayan AKP iktidarı, yem ve tarımsal girdilerin yükselmesi altında inim inim inleyen İzmirli hayvan üreticilerine yapılan bu zulme artık bir 'dur' demelidir. AKP milletvekilleri ve AKP İzmir İl Başkanı, Ödemiş, Kiraz, Tire, Bayındır, Selçuk, Urla, Bergama, Aliağa AKP ilçe başkanları, Gıda Tarım ve Hayvancılık İzmir İl Müdürü ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı, zaten zor günler geçiren hayvan üreticisinin üzerinden, CHP'li Büyükşehir Belediyesi ile sinsice hesaplaşılmaya kalkışılmasını sadece sessizce izlemektedir. Halkın ve üreticinin sorunlarının çözümünün AKP'nin çıkarlarından önemli olduğunu öğrenin artık" diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.