Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Büyükşehir Belediyesi Olağan Meclis toplantısı yapıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Olağan Meclis toplantısı yapıldı

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 2020 yılı Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı 1. Birleşimi Meclis Salonunda gerçekleşti. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 'in başkanlığında yapılan toplantıda, önemli gündem maddeleri konuşuldu.

  • Ege Postası
  • 10.08.2020 - 19:13

İzmir Büyükşehir Belediyesi Tunç  SOYER’in açılış konuşmasının ardından  gündem maddeleri değerlendirildi. 109 maddenin ele alındığı Olağan Meclis toplantısında komisyon ve başkanlıktan gelen önergeler  görüşüldü. Başkan Tunç SOYER, ‘’Şehrimize faydalar getirmesini diliyorum’’ diyerek Meclis toplantısını başlattı.

Meclisin odağında kadın hakları için kabulü beklenen İstanbul Sözleşmesi vardı. Oy birliğine sunulan ilk madde ise;  Toplumsal cinsiyet eşitliği, aile ve çocuk komisyonu havalesi oldu. Eşitliği sağlamak amacıyla yerel eşitlik eylem planları meclisin onayına sunuldu. Oy birliğiyle madde kabul edildi. Öte yandan, İstanbul Sözleşmesine dikkat çekmek için Mecliste, üyelere video izletildi. Kadın hareketi için önemli bir adım olduğu vurgulanan İstanbul Sözleşmesiyle, geçmişten günümüze gelen kadınlar adına uygulanan Konsey ve Sözleşme örneklerine değinildi. Sözleşmenin kabulü halinde neyi amaçladığı anlatılarak kadına karşı alınan önlemlerin temelini anlatıldı.

Belediyelerce kurulması zorunlu hale getirilen Kent Konseyi Komisyon ve Yönetimi ışığında İzmir’in refah seviyesini arttırmak için tüm siyasi parti ve grupların desteği talep edildi. Önerge oy birliğiyle kabul edildi. Engelli vatandaşlara yönelik hizmetlerin insan kaynakları bütçesine ağırlık verilerek, engelli hizmet birimlerini arttırması amaçlandı. Önerge oy birliğiyle kabul edilerek engelli komisyonuna verildi. Otoparkların ehit ve gazilerin ücretsiz yararlanabilmesi için ek düzenleme yapılması talep edildi. Bütçe ve hukuk, şirketler komisyonuna gönderilerek oy birliğiyle madde kabul edildi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından kadınlar için İzmir’de yapılan projeler konuşulurken, hukuksal ve istihdam sağlayarak sivil toplumlarla buluşabilecekleri yeni alanlar oluşturmayı hedeflendi. Gündem metninin önceden dağıtılmasından dolayı komisyon maddeleri sırasıyla onaylandı. 

6. ve 18. Madde olan komisyon raporları oy birliğiyle kabul edilirken,  19 numaralı komisyon maddesi Cuma günkü yapılacak toplantıya ertelendi. 20 ve 48 maddeli komisyon önergesi oy birliğiyle kabul edildi. 50 numaralı komisyon raporundan son madde olan 109. maddeye kadar tüm önergeler kabul edildi. SOYER, maddelerin oy birliğiyle kabul edilmesinden memnun ve mutlu olduğunu dile getirdi.

Gündem dışı komisyon taleplerinde askıda fatura, maske matik, sağlıkçılara ücretsiz ulaşım ve asfalt çalışması gibi kriz döneminin iyi yönetildiği vurgulandı. İhtiyaç sahiplerine gıda yardımı yapılarak halkın bakkalı projesi de desteklendi. Mecliste Emine BULUT ve Pınar GÜLTEKİN cinayetine de vurgu yapılarak, kadın cinayetlerinin durdurulması için İstanbul sözleşmesinin kabulünün şart olduğu belirtildi. ‘Aile yapımızı bozuyor’ diyerek reddedilen sözleşmenin özü ‘Hayır’ diyenlere tekrar tekrar anlatılması gerektiğini vurgulandı.  AK Partili Meclis Üyeleri ise söz alarak: ‘İstanbul Sözleşmesini istemiyoruz gibi bir algı olmamalı. Hep böyle lanse ediliyor. Ama failleri deşifre etmeden tüm yük AK Partiye yüklenmemeli, AK Parti’nin bu konuda taraf olduğu bilinmeli ’savunması yapıldı.

Pandemi sürecinde özveriyle çalışan sağlık personeli için İzmir’e heykel dikilmesi talep edildi.  Başkan SOYER ise, bu çalışmalara başlandığını ve onları simgeleyecek bir heykel yapılacağını duyurdu. 

Saat 18:00’de başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Olağan toplantısı 19:20’de sona erdi.  SOYER, Bir sonraki meclis tarihi olarak Bergama Belediye Başkanı ev sahipliğinde12 Ağustos Çarşamba günü saat 20:00 ‘de olacağını belirtti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.