Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nden Afrin’e destek bildirisi

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nden Afrin’e destek bildirisi

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti, CHP, MHP Grup Başkan Vekillerinin de onayıyla Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Afrin’e düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı’na destek verdi. Üç partinin ortak basın açıklaması Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı’nın girişinde okundu. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde ortak bildiri

  • Ege Postası
  • 14.02.2018 - 18:18

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan, CHP Grup Başkan Vekili Sırrı Aydoğan ve MHP Grup Başkanvekili Mehmet Ali Özkurt’un da onayladığı ortak basın bildirisinde,  Türkiye’nin emperyalist güçlere karşı verdiği Kurtuluş Savaşı le mazlum devletlere umut ışığı olduğu vurgulanarak, terör örgütlerine karşı Afrin’de verilen mücadeleye tam destek verildiği belirtildi.

TEK DİLEĞİMİZ BÖLGEMİZİN TERÖR ODAKLARINDAN TAMAMIYLA TEMİZLENMESİ, HUZUR VE BARIŞIN YENİDEN HAKIM OLMASI

Terör örgütlerine karşı sürdürülen kararlı duruşun bölgedeki şer odakları kurutuluncaya kadar süreceği ve sürmesi gerektiğinin dile getirildiği ortak basın bildirisinde,

“Emperyalist güçlere karşı verdiği onurlu Kurtuluş Savaşı ile tüm mazlum devletlere umut ışığı olan çağdaş Türkiye Cumhuriyeti, bugün aynı güçlerin esiri olarak bölünmez bütünlüğümüze darbe vurmak isteyen hain terör örgütlerinin amansız takipçisi konumundadır. Afrin yolunda pahasına ilerleyen kahraman ordumuz, sadece kendi vatanımız ve vatandaşlarımız için değil, komşularımızın toprak bütünlüğünün korunması için de mücadele etmektedir. Terör örgütlerin karşı sürdürülen bu kararlı duruş, bölgedeki tüm şer odakları kurutuluncaya kadar sürecektir. Kendi topraklarımız üzerinde hayal kuranlara asla izin vermeyeceğimiz gibi, başka ülkelerin topraklarında da gözümüz yoktur. Tek dileğimiz, bölgemizin terör odaklarından tamamıyla temizlenmesi, yeniden huzur ve barışın hakim olmasıdır. Dost ve Kardeş Bölge ve DEAŞ’a mensup teröristlere yönelik verilen bu tarihi operasyonu desteklediğini görmek, bölgede sağlanacak istikrar açısından çok çok önemlidir” görüşüne yer verildi.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ÜZERİNDE OYNANAN KİRLİ OYUNLARI MUTLAKA BOZACAK GÜÇTEDİR

“İzmir Büyükşehir Belediye Meclis iktidarıyla muhalefetiyle, Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğünü, güvenliğini, egemenliğini, ekonomik ve siyasi bağımsızlığını tehdit eden tüm unsurlara karşı canıyla,  mücadele eden kahraman ordumuzun yanında olup bütünüyle bu tarihi operasyonu desteklemektedir” denilen ortak bildiride, Türkiye’nin üzerinde oynanan kirli oyunları bozacak güçte olduğu kaydedildi:

“Onurlu geçmişi ve aydınlık bir geleceği olan Türkiye Cumhuriyeti, üzerimizde oynanan kirli oyunları mutlaka bozacak güçtedir. Temelinde Türkiye'nin bölünmesini ve parçalanmasını hedefleyenlerin oyunları bizi asla alt edemeyecektir. Ülkemiz "Bağımsızlık benim karakterimdir sözüyle yolumuzu aydınlatan Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti, emperyalizme karşı başkaldırının sembolü bir ülkedir. Ve bu ülke, Kurtuluş Savaşı'nın tam bağımsızlık ruhunu hiçbir zaman kaybetmeyecektir Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Öte yandan basın bildirisinin okunmasının ardından söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal doğan, temeli 2014 yılında atılan Çiğli Arıtma Tesisinin 4’üncü fazının açılış tarihinin 2016 yılının Eylül ayı olarak belirlenmesine karşın (780 gün) hala bitmemesine meclis gündemine getirdi.

AK Partili Bilal Doğan, “Açılış tarihi eylül 2016 olarak belirlenmiş. İk yılda bitmesi gereken bu projenin açılış tarihi ise eylül 2016 idi. Gelin görün ki bu tarih bir türlü tutmadı. Tam 88 milyon 447 bin lira harcanan bu tesisin yüklenici firması iş bıraktı. Dev yatırım şu an itibariyle ortada kalakaldı. Sene oldu 2018 -2019. Aradan geçen neredeyse 2 yılı aşkın bir süredir tesisten ne haber var ne de kayda değer somut bir adım. Eylül 2016’da açılacak denilen bu tesis en iyi ihtimalle 2019’un son günlerinde devreye girecek. 2019 yılında tamamlanarak inşallah nasıl belediyecilik anlayışını görecek herkes” dedi.

KADERİNE TERK EDİLEN BU PROJE YARIM KALDI, ON YILDA BİTER İNŞALLAH

Tesisin içler acısı bir durumda olduğunu ve kaderine terk edildiğini savunan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan,

“İZSU Genel Müdürlüğü ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu projedeki tavrını ortaya koymak istedim. Onca para harcanarak büyük ümitlerle yapılan tesisin geldiği içler acısı halini isteyen gidip Çiğli’de yerinde görebilir. Çiğli’de kayda değer hiçbir projenin ve çok fazla yatırımın olmadığını görüyoruz büyükşehir tarafından. Kaderine terk edilen bu projenin yarım kaldığını sizlerin takdirine bırakıyorum. Bunca çabaya karşın işin hala ortada kaldığını, diğer belediye projeleri gibi belirsizliğini koruyor. Proje başlamadan kriz yaratmıştı. O günlerde bu projenin tamamlanamayacağını söylemiştik. Çevreye önemli katkı sağlayacak olan bu büyük proje tankerle su dağıtan ve kenti 30-40 yıl geriye götüren İZSU’nun boyunu aşıyor. 2019’da ikmal ihalesine çıkıldı. Yani aynı iş için ikinci kez ihale yapıldı. Şaşırdık m? Hayır. Burası Büyükşehir Belediyesi. İhalelerin 9’a kadar yolu var. On yılda biter inşallah” şeklinde sürdürdü açıklamalarını.

MALİYET FARKININ ADI KAMU ZARARI MIDIR'

Projenin bitişi için verilen taahhüdün 600 gün olduğunu anımsatan Bilal Doğan, projenin uzaması nedeniyle ortaya çıkan maliyetin İZSU ya da büyükşehir belediyesinin mi yüklenici firmanın kasasından mı çıkacağını sordu ve açıklama yapılmasını istedi:

“Verilen taahhüt 600 gün. İhalede verilen ek zamana bakarsak 5,5 yılda bitecek bu proje. Projenin maliyeti de ister istemez yükselecek. Maliyet farkının adı kamu zararı mıdı? Projenin toplam maliyeti kaç liraya ulaşıyor. Aradaki fiyat farkı belediyenin kasasından mı İZSU’nun kasasından mı yüklenici firmadan mı çıkaca? Bu zararı belediyenin gözden çıkardığı sonucu ortaya çıkmaktadır. İzmir kamuoyunu aydınlatmanızı istiyoruz.”

KARŞIMIZDA İKİNCİ METRO VAKASI VAR

Yeniden yapılacak olan ikinci ihalenin dahi ertelendiğini dile getiren AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, ortada ikinci bir metro vakası olduğunu iddia etti:

“Yeniden yapılan ikinci ihalede de işlerin yerinde gitmediği ortada. 10 Ocak yerine 29 Ocak’a ertelendi ikinci ihale. Yani daha başlamadan ertelenmiştir. Bu projenin biteceğinden ümitli değiliz. Umarım bu son olur. Yapılan tespitler sonucunda oluşturulan rapora göre, maliyet hesabında yanlışlıklar yapıldığını görüyoruz. Proje taliplisi firmalar, belediyeden detaylı açıklama istemişlerdir. İzsu tarafından yapılan rapor ve ek açıklamaya öre tesis inşaatını su basmış, kazıklar kullanılamaz hale gelmiştir. Yani birçok imalat boşa gitmiş ve yeniden yapılmak zorunda kalmıştır. Daha ne kadarının tamamlandığı belli olmayan bu proje hangi tarihte bitecek ve toplam maliyeti ne olacaktı? Karşımızda ikinci bir metro vakası var. Yüksek kredi notlarıyla övünen belediyenin sakladığı bu gelişmeleri nasıl açıklayacaksını? Bir yılda suya üç kez zam yapılmasının nedeni bu projeyle ortaya çıkan kamu zararını kapatma isteği midir'”

SIRRI AYDOĞAN: “BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN HİÇBİR İŞİ ASKIDA VE HAVADA KALMAZ”

Bilal Doğan’ın açıklamalarının ardından konuşan CHP Grup Başkan Vekili Sırrı Aydoğan ise, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başladığı her işi bitirdiğini vurgulayarak, Bilal Aydoğan’ın tarzını eleştirdi:

“Sizin kent meselelerini gündeme getirmeniz bizi üzmez. Görmediğimiz bir şey vardır, ortaya koyarsınız bundan bir şey yok. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hiçbir işi askıda ve havada kalmaz. Yaptığı her işi bitirmiştir. Arap aşiret devletinin belediyesi değildir burası. Yasalarla yönetilen bir belediyeyiz. KİK’ten İçişleri Bakanlığı’nın genelgelerine kadar tüm yasalara bağlıyız. Aksamalar olabilir. Yasalara uygun gidiyoruz. Metro eskidi yenisini yapacağız sen hala ikinci metro diyorsun. Tankerle su taşımak olabilir aksaklık olunca. Tarzınıza biraz dikkat edin.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.