Dolar 32,3682
%0.16
Euro 34,9474
%-0.34
Altın 2.325,340
%0.21
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Büyükşehir Belediye çalışanları sandık başında!

İzmir Büyükşehir Belediye çalışanları sandık başında!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Bel- Sen arasında Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri devam ederken sendika Büyükşehir Belediyesi’nin teklifini işçilere sormak için sandık başına gitme kararı aldı. İşçiler dün sandık başına giderek oy verme işlemine başlarken, bugün saat 17.30'a kadar devam etti. 3 bin 75 üyenin maddeleri kabul ettiği, 171 kişinin ise ret yönünde görüş bildirdiği belirtildi. Büyükşehir memurları TİS için sandığa gitti

  • Ege Postası
  • 08.07.2019 - 10:26

EGEPOSTASI-  İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde 5 bin 760 memuru ilgilendiren toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmeleri sürerken, Tüm Bel-Sen tarafından taslaktaki 6 maddenin oylanması için referandum yapıldı. Üyelere, 10 birimde kurulan sandıklarda, ilgili maddelerin son haliyle kabul edilip, edilmemesi konusunda görüşleri soruldu. Memurlar, üzerlerinde 'ret' veya 'kabul' yazan kağıtları, tercihlerine göre sandıklara attı.

Oy verme işlemi hafta sonu mesaisi yapan itfaiye çalışanlarıyla dün başladı. Oy verme işleminin bazı bölgelerde yazılı imza ile bazı bölgelerde ise sandık kurulduğu görüldü.  Sendika sosyal medyadan yaptığı açıklamada “TİS görüşmeleri sonucu aldığımız son teklif, hafta sonu görev yapan itfaiye emekçileri tarafından oylanmaya başladı ve ilk tutanaklar elimize ulaştı. Bu tutanaklara göre oy kullanan 102 itfaiye emekçisinin 99'u kabul, 3'ü ise ret oyu verdi. Oy kullanma işlemi ise devam ediyor” ifadelerine yer verildi.

OY VERME İŞLEMİ BUGÜN TAMAMLANMASI BEKLENİYOR

Öte yandan bugün İBB, İZSU ve ESHOT ana hizmet binaları, Oğuzlar, Halkapınar ve Sosyal Yaşam Kampüsü Ek Hizmet binaları, Merkez İtfaiye Birimi ve İZSU Halkapınar Tesisleri başta olmak üzere birçok işyerinde sandıklar kuruldu. Tüm işçilere, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sunduğu teklif soruldu. Memurlar, üzerinde 'kabul' veya 'ret' yazılı kağıtları, şeffaf sandıklara attı.

Sendika, oylama işlemini bugün bitirerek sandıktan çıkacak sonuca göre Büyükşehir Belediyesi ile masaya oturmayı planlıyor.

İŞTE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN TEKLİFİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 6 teklif sunuldu; Toplu İş Sözleşmesi Ödentisi (Sosyal Denge Tazminatı) aylık brüt 1.882 TL, Net 1.600 TL olması.  1 Mayıs ve 29 Ekim’de Net 750 TL, Kurban Bayramı’nda Net 1000 TL’lik 3 ikramiye verilmesi.  Kreş sayısının, İBB idaresi, İZELMAN ve sendika ile yapılacak çalışma doğrultusunda artırılması. Yemekhane iş ve işleyişinin sendika ile birlikte yapılacak düzenleme ile iyileştirilmesi. Öncelikli olarak İZSU’nun yemekhane yapımına dair başlayan ihale sürecinin takip edilmesi.  Görevde yükselme (müdürlük dâhil) ve unvan değişikliği sınavının ivedi olarak açılması. Ulaşım kartı, BİSİM ve arabalı vapurlarda da geçerli olmasına dair çalışmanın başlatılması.

GÖRÜŞMELER SÜRECEK

TİS ve Hukuk Sekreteri Birkan Acar, oylananlar dışında kalan maddeler için görüşmelerin devam edeceğini belirterek, "Yıllar sonra kazanılan haklarımız bizim için bir imkandır. TİS taslağında yer alan maddelerin tamamının kabul görmesi için bütün belediye emekçilerini sendikamız çatısı altında toplanmaya davet ediyoruz. Daha güçlü bir sendika ile hem çalışma şartlarımızın hem de özlük haklarımızın daha ileriye gideceğini biliyoruz. Önümüzde merkezi hükümet ile imzalanacak TİS var. Hükümet ile imzalanacak TİS’ten de iyi bir sonuç almak için güçlü bir sendika, güçlü bir konfederasyon olmamız gerekiyor" dedi. 

KAÇAR: MEMURLARIN BEKLENTİSİNİ ÖĞRENMEK İSTEDİK

TÜM-BEL-SEN İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Anıl Kaçar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, büyükşehir belediyesinde örgütlü oldukları süre ve yetki boyunca tüm çalışan memurların TİS sürecinden beklentisini öğrenmek için çalışma başlattıklarını söyledi. 

Çalışanların maddi iyileştirmeler, özlük ve sosyal haklara ilişkin isteklerinin olduğunu belirten Kaçar, "Bu istekleri 40 madde altında topladık. Sendika olarak biz büyükşehir belediyesi yönetiminden ikramiye ve ek yıllık TİS ödentisi dahil olmak üzere aylık bin lira zam istedik, onlar bize 750 lira önerdi. Arkadaşlarımız bugün, büyükşehir belediyesini bu önerisini sandıkta oyluyorlar." dedi. 

Kaçar, oylamada sadece maddi başlıkları oyladıklarını, memurların kreş hakkı, görevde yükselme ve unvan değişikliği, ulaşım kartlarının vapurlarda ve BİSİM bisikletlerinin kullanılması gibi başlıkları da takip ettiklerini sözlerine ekledi.

Oylama, saat 17.30'a kadar devam etti.

OYLAMAYA SUNULAN MADDELER KABUL EDİLDİ 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan 5 bin 760 kamu çalışanını ilgilendiren toplu iş sözleşmesi (TİS) taslağında yer alan 6 maddenin oylaması için yapılan referandumda 3 bin 246 kişi sandığa gitti. Tüm Bel-Sen'den referandum sonuçları ile ilgili yapılan açıklamada 3 bin 75 üyenin maddeleri kabul ettiği, 171 kişinin ise ret yönünde görüş bildirdiği belirtildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.