Dolar 32,5487
%0.03
Euro 35,0081
%0.52
Altın 2.426,200
%0.12
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Berberler Odası'ndan yardım hamlesi

İzmir Berberler Odası'ndan yardım hamlesi

İzmir Berberler Odası’ndan 21 Mart’ta İçişleri Bakanlığı genelgesiyle kapatılan berberlere 100’er TL’lik gıda yardımı kararı aldı. Odaya üye berberler imza karşılığı yardım kartını alabilecekler. 65 yaş üstü üyelere ise oda yetkilileri tarafından elden temsil edilecek. İzmir Berberler Odası aynı zamanda İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Valiliğe üyeleri tarafından doldurulmak üzere yardım talebi dilekçesi de hazırladı.

  • Ege Postası
  • 06.04.2020 - 12:32

YUSUF TOMRUK/EGEPOSTASI - Tüm yurdu etkileyen Covid-19 salgını sonrası pandemi riski nedeniyle 21 Mart itibariyle tüm yurtta kapatılan berberler de diğer esnaf gibi zor günler yaşıyor. Egepostası’na konuşan İzmir Berberler Odası Başkanı Şükrü Bilgin “Kepenk kapattığımız 21 Mart tarihinden bu yana yardım talep eden üyelerimizin sayısı giderek arttı. Ama biz kendi isteğimize göre yardım yapamıyoruz. Cuma günü resmi yazımız geldi. Oda bütçesini ayarlayarak yardım yapabilirsiniz diye. Bizde bütçemizi kontrol ettik, kendi cebimizden de ekledik. Yardım kampanyamızı başlattık. Odamıza kayıtlı berber arkadaşlarımız, hizmet binamıza gelerek, Belediyemiz ya da valiliğimizden yardım talebinde olan formları dolduracaklar ve biz üyelerimizle bu kurumlar arasında köprü olacağız. Bu talep formlarını doldurmaları sonrası kendilerine iki tane 50’şer TL yüklü kartlar teslim ediyoruz. İzmir’in her mahallesinde bulunması sebebiyle ŞOK marketler grubuyla anlaştık. Uygulamaya bugün başlamamıza rağmen şimdiden ilgi büyük. Unutmadan söyleyeyim 65 yaş üstü üyelerimiz için elden teslim yapacağız” diye konuştu.

‘GİDER EN AZ 2 BİN 500 TL’
Berber esnafının zor durumda olduğunu belirten Başkan Bilgin “Mahallelerimizdeki berberlerimizi baz alırsak gider en az 2 bin 500 TL. Bu baz alınarak esnafımızın ayakta kalması için yardım bekliyoruz. Biz oda olarak elimizden geleni yaptık. Lüks berberleri ve özellikle AVM’deki esnafımızın halini hiç hesaba katmıyorum. Onların zararları çok daha büyük” diye konuştu.  

ÜÇ HAFTADIR GELİRİMİZ SIFIR!
Odaya gelerek yardım kartlarını alan İzmir'in tanınmış berberlerinden Volkan Berber, "Bizler günlük kazanç elde ediyoruz. İş yeri, ev kiraları, faturaları, vergi borçlarını ve kredi borçlarını günlük kazancımızdan bir kenara ayırıp ödüyoruz. Fakat 3 haftadır kazancımız sıfır. Sıkıntılar başladı". İlerleyen günlerde aile içi sıkıntıların da başlayacağını belirten Berber, "devletin yetkilileri acil çözüm bulmalıdır, aksi takdirde bazı berberler; yasağı tanımadan,  uyarılara aldırmadan telefon ve mesajla evlere "tıraş" hizmeti vermeye başlayacaktır. Bu da virüsün daha da fazla yayılmasına yol açacaktır. Buradan yetkililere sesleniyorum acil çözüm üretmelilerdir. Resmi olarak kayıtlı berberlere bir seferlik olmak üzere  5 bin TL ödenmelidir ve bu paranın sadece kira ve faturaların giderlerine yönelik kullanılmasının sağlanması  önem taşır" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.