Dolar 32,3736
%0.17
Euro 34,9717
%-0.27
Altın 2.326,080
%0.24
Bist-100 9,07
%-0.16

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir bayrama hazır

İzmir bayrama hazır

İzmir’de, yaklaşan Kurban Bayramı için hazırlıklar tamamlandı. İl genelinde kurulan toplam 248 kurban kesim merkezinde, 500’e yakın profesyonel kasap hizmet verecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan 5 kişilik hayvan yakalama timi de kaçan kurbanlıkları sağlıklı şartlarda yakalamak için çalışacak. İzmir bayrama hazır

  • Ege Postası
  • 18.08.2018 - 13:42

21 Ağustos'ta başlayacak Kurban Bayramı’nda, Tüm Türkiye'de olduğu gibi İzmir'de de birçok küçük ve büyükbaş hayvan, kesilecek. Önceki yıllardaki bayramlarda sıkça rastlanan, sokak aralarında kesim yapılması, hayvanların kaçması, acemi kasap yaralanmaları gibi vakaları en aza indirmek için, İzmir’de hazırlıklar tamamlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan, aralarında veterinerin de yer aldığı 5 kişilik bir ekip, sahiplerinin ellerinden kaçan ve araç trafiğini aksatıp insan sağlığını tehlikeye sokan hayvanlara müdahale edecek. Vatandaşlar, 24 saat hizmet verecek olan bu ekibe 0 232 293 35 61 ve 0 232 293 35 64 numaralı telefonlardan ulaşabilecek. Ekip, hayvanları dürbünlü tüfekle yatıştırıcı ilaçla yakalayacak. Kullanılacak ilacın etteki kalıntı süresinin sıfıra yakın olduğu belirtildi.

YAKLAŞIK 500 PROFESYONEL KASAP ÇALIŞACAK

Kurban bayramlarının vazgeçilmezi olan bir diğer konu ise, kurban kesmek isterken kendilerini yaralayanlar. Uzmanlar, vatandaşların kurban kesimi için güvenilir, eğitimli ve deneyimli kasapları tercih etmeleri gerektiğini söylüyor. İzmir’de, İzmir Kasaplar Odası ve İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki yaklaşık 500 kasap, bu yıl il genelinde kurulan toplam 248 kurban kesim merkezinde hizmet verecek. Kasaplar, olası kazalara yol açılmaması amacıyla özel eldivenler kullanacak. Kesim merkezlerinin adreslerine, İzmir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün internet sitesinden ulaşmak mümkün.

Bu kesim merkezlerinin dışında, İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 19 ilçede faaliyet gösteren 8 mezbaha, il merkezinde kurulan 7 kurban kesim konteynırı ve 19 kesim çadırında da, vatandaşlar kurbanlıklarını kestirebilecek.

SOKAK ARASINDA KESİME CEZA

Kesim işlemlerini, Tarım ve Ormancılık Müdürlüğü'nün resmi web sitesinde yayınlanan listedeki yerlerin dışında, park, bahçe, sokak, bina önleri gibi umuma açık yerlerde yapacak olan vatandaşlar olursa, bunlara Çevre Kanunu kapsamında 232 TL para cezası kesilecek. Etrafı kapatılmış, özel mülk ve bahçelerde kesim yapacak vatandaşların ise bazı hususlara dikkat etmeleri gerekiyor. Buna göre, kesim yapılacak yerin zemininin beton, asfalt gibi sızdırmaz malzemeden olması, atık ve sakatatları sokak hayvanlarına vermemeleri ya da çevreye atmamaları, çöp poşetine koyduktan sonra belediye görevlilerine teslim etmeleri ya da en az 2 metrelik bir çukura gömmeleri, çevre ve insan sağlığı açısından önem arz ediyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.