Dolar 32,4723
%0.19
Euro 34,5572
%0.18
Altın 2.474,870
%-0.33
Bist-100 9.531,00
%-1.54

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Barosu'na AK Parti'den sert tepki:  İzmir’i temsil etmemektedir!

İzmir Barosu'na AK Parti'den sert tepki: İzmir’i temsil etmemektedir!

İzmir Barosu’nun Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirilen ‘Barış Pınarı’ harekâtının sonlandırılmasına yönelik açıklamasına AK Parti cephesinden sert tepki geldi. AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, “İzmir Barosu'nun bu talihsiz açıklamasını kınıyorum” ifadelerini kullanırken AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya da “İzmir Barosu'nun mevcut yönetimi İzmir'i ve İzmirli avukatları temsil etmemektedir” sözleriyle baro yönetimine yüklendi. 'Kınıyorum… İzmir’i temsil etmemektedir!'

  • Ege Postası
  • 12.10.2019 - 13:41

EGEPOSTASI- İzmir Barosu'ndan Suriye'nin kuzeyinde süren Barış Pınarı askeri harekâtıyla ilgili yapılan yazılı açıklamaya AK Parti cephesinden çok sert tepki geldi. İzmir Barosu yaptığı açıklamada "Siyasi iktidarı daha fazla can kaybı yaşanmadan savaşa son vermeye çağırıyoruz" ifadelerine yer verirken AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli  İzmir Barosu’na yüklendi. Başkan Sürekli sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “İzmir Barosu ne yazık ki tarihe gerçeklikten uzak ve öngörüsüz bir not düşmüş; Bugün, ülkemizin huzuru ve barış ortamı için Suriye’nin kuzeyinde verdiğimiz haklı mücadelenin, terörle mücadelenin” durdurulmasını istemiş!” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN SÜREKLİ; KINIYORUM!

Başkan Sürekli TSK’nın bir destan yazdığını dile getirirken, “İzmir Barosu ne yazık ki tarihe gerçeklikten uzak ve öngörüsüz bir not düşmüş; Bugün, ülkemizin huzuru ve barış ortamı için Suriye’nin kuzeyinde verdiğimiz haklı mücadelenin, terörle mücadelenin” durdurulmasını istemiş! Oysa; tam da onların dediği gibi TSK büyük bir özveri ile “ eşit, özgür ve demokratik’’ bir hayatın tesisi için orada! Mehmetçiğimiz; bu uğurda canını hiçe sayarak bir destan yazıyor. Biz, bize ait olmayanın peşinde değiliz. Canımızdan can koparan, vatanımızı ve bayrağımızı tehdit eden kanlı bir koridoru temizlemenin, katillere ve bölücülere haddini bildirmenin hedefindeyiz. İzmir Barosu'nun bu talihsiz açıklamasını kınıyorum. Zorunlu ve kaçınılmaz bu tarihi eşikte; bize düşen, sağduyulu olmak, bu haklı mücadeleye destek vermek ve dua etmektir. Allah, ordumuzun yar ve yardımcısı olsun” ifadelerini kullandı.

AK PARTİLİ KAYA DA TEPKİ GÖSTERDİ

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya da İzmir Barosu’na tepki gösterdi. AK Partili Kaya, “İzmir Barosu'nun mevcut yönetimi İzmir'i ve İzmirli avukatları temsil etmemektedir. Hasan Tahsin'in memleketi, kurtuluşun ve kuruluşun şehri İzmir'in duruşu bellidir. İzmirliler, terörle mücadelede devletinin ve ordusunun sonuna kadar yanındadır. Nokta” sözleriyle baro yönetimine yüklendi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.