Dolar 32,3262
%0.23
Euro 35,1129
%-0.02
Altın 2.305,870
%1.24
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Barosu'da seçim yarışı başladı

İzmir Barosu'da seçim yarışı başladı

İZMİR Barosu’nun 15- 16 Ekim'de yapılacak Olağan Genel Kurulu’na sayılı günler kala adaylar belli olmaya başladı. Seçime beş ayrı grup girecek. Adliye koridorlarına asılan afişler, rekabetin keskinliğini gözler önüne serdi. Adliye koridorlarındaki afişler, rekabeti gözler önüne serdi

  • Ege Postası
  • 27.09.2016 - 12:40

İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, gburunun aldığı 'ön seçimle aday belirleme' kararını 'iki kez aday olma hakkı'nı gerekçe göstererek reddetti ve doğrudan adaylığını ilan etti. Bunun üzerine Cumhuriyetçi Grup'ta ön seçim krizi yaşandı ve Avukat Mehmet Kozan, "Özcan ön seçime girmez ve Cumhuriyetçi Avukatlar seçimi kaybederse, vebali Özcan’a aittir" açıklamasını yaptı.

İzmir Barosu’nun mevcut Başkanı Aydın Özcan’ın grubuyla yaşadığı ön seçim tartışmasının ardından Cumhuriyetçiler adına Aydın Özcan ve Mehmet Kozan başkanlık için yarışacak. "Çağdaş bir kente çağdaş bir Baro" sloganıyla yola çıkan Çağdaş Avukatlar Grubu’nun adayı Cemal Nedret Erdem olacak. "Bağımsız Savunma Grubu "ise sandığa Ahmet Dokucu ile gidecek. 2014 yılında gerçekleşen seçimde Milliyetçi Avukatlar Grubu Cumhuriyetçi Avukatlar'la ittifak yaparak Aydın Özcan’ı başkanlığa getirmişti. Daha önce yine Özcan’ı destekleyeceklerini açıklayan grup, aldıkları kararı değiştirdi ve seçime girme kararı aldı. Milliyetçi Avukatlar Grubu, seçime başkan adayı Ergun Sakızlı ile girecek. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.