Dolar 32,3651
%0.15
Euro 34,9645
%-0.29
Altın 2.325,480
%0.22
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Barosu akademi gibi

İzmir Barosu akademi gibi

İzmir Barosu avukatlara yönelik olarak düzenlediği eğitim faaliyetleriyle adeta bir akademi gibi çalışıyor.

  • Ege Postası
  • 06.12.2017 - 11:56

İzmir Barosu CMK Servisi’nin 81. kez düzenlediği eğitimde konuşan Baro Başkanı Av. Aydın Özcan, “Baronun bütün salonlarında aynı bir üniversite gibi farklı farklı eğitimler veriliyor. Şu anda dört farklı salonda CMK, uzlaştırma, bilirkişilik ve çocuk hakları eğitimleri yapılıyor. Gerçekten de baro tam da hedefine ulaşıyor” dedi.

İzmir Barosu tarafından her ay düzenli olarak yapılan ve ceza yargılaması alanında bir avukatın hukuki yardımından faydalanma olanağından yoksun bulunanlara avukat görevlendirilmesi yapmak amacıyla çalışmalarını sürdüren CMK Servisi’nde görev almak isteyen avukatların katıldığı eğitim çalışması 1-2-3 Aralık 2017 günlerinde düzenlendi.

Üç gün boyunca katılanlara Ceza Hukuku alanında yoğun ve kapsamlı bir eğitimin verildiği çalışmaya 115 avukat katılarak katılım belgelerini Baro Başkanı Av. Aydın Özcan’ın elinden aldılar. Katılım belgelerinin dağıtımı sırasında konuşan Baro Başkanı Av. Aydın Özcan, İzmir Barosu’nun gün geçtikçe gençleşen bir baro olduğunu ifade ederek, “biz de meslektaşlarımızın mesleğe bir an önce başlamaları için her ay düzenli olarak bu seminerleri düzenlemeye devam edeceğiz” dedi.

CMK alanında görev yapmanın meslekte önemli bir aşama olduğunu ifade eden Av. Aydın Özcan, kendisinin de bir dönem bu alanda görev yaptığını söyleyerek, “suç konuları ile suça itilmiş çocuklar ya da suç işleyen vatandaşlarla birebir muhatap olmak, başlarından geçen olayları etüt etmek, suç vasfını belirleme çalışmaları yapmak gerçek anlamda mesleği öğrenmenize neden oluyor. Öte yandan emniyet görevlilerin, savcıların olaylara bakış açısını görme imkanınız oluyor. Biz avukatlar, vatandaşların temel hak ve özgürlüklerini savunma gibi çok asil bir görevi yürütüyoruz. Bu nedenle sizin tavrınız çok önemli” dedi. Bu anlamda sadece CMK eğitimi ile yetinilmemesi gerektiğini söyleyen Av. Aydın Özcan, “ceza avukatlığı yapacaksanız, CMK yapacaksanız bu eğitimle sınırlı kalmayın, meslek içi eğitim çalışmalarına, özellikle çocuk ve kadın hakları alanındaki atölye çalışmalarına da katılın” dedi. Avukatların vatandaşın temel hak ve özgürlüklerinin en büyük savunucusu olduğunu tekrarlayan Av. Aydın Özcan, “sizler kendinizi iyi bir şekilde geliştireceksiniz ki, vatandaşın hakkını layığıyla savunun” dedi. Av. Aydın Özcan, “Ben bu hafta sonu Baroyu gezdiğimde, bir baro başkanı olarak gerçekten çok mutlu oldum. Çünkü baronun bütün salonlarında aynı bir üniversite gibi farklı eğitimler veriliyor. Şu anda dört farklı salonda CMK, uzlaştırma, bilirkişilik ve çocuk hakları eğitimleri yapılıyor. Gerçekten de baro tam da hedefine ulaşıyor. Bir çok Baro’nun sahip olmadığı bu imkanlardan faydalanarak kendinizi geliştireceğinize ve mesleğinizi en iyi şekilde yapacağınıza inanıyorum” dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.