Dolar 32,5190
%-0.09
Euro 34,7984
%-0.19
Altın 2.422,430
%-0.32
Bist-100 9.710,00
%0.68

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Atatürk'ü anıyor

İzmir Atatürk'ü anıyor

Atatürk'ün ebediyete intikalinin 82. yılı dolayısıyla İzmir Cumhuriyet Meydanı'nda anma töreni düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından göndere çekilen bayrak yarıya indirildi. Öte yandan saygı duruşu ve İstiklal Marşı'na Cumhuriyet Meydanı'nın çevresindeki vatandaşlar da araçlarını durdurarak eşlik ettik.

  • Ege Postası
  • 10.11.2020 - 10:05

Gazi Mustafa Kemal Atatürk vefatının 82. yıl dönümünde törenlerle anıldı. İzmir Valiliği tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Ali Sivri, CHP İzmir milletvekilleri Atila Sertel, Murat Bakan, Tacettin Bayır, Ednan Arslan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, MHP İzmir milletvekilleri Tamer Osmanağaoğlu ve Hasan Kalyoncu, İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, kentteki üniversitelerin rektörleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Törende Atatürk Anıtı’na Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir Valiliği, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanlığı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çelenkleri sunuldu. 

Atatürk anıtına çelenk sunumunun ardından Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunuldu. Bu sırada çevre yollardaki araç sürücüleri kornaya basarak, bazı vatandaşlar ise evlerinin balkonlarına çıkarak kıyıya yakın gemiler de sirenlerini çalarak saygı duruşuna eşlik etti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından göndere çekilen bayrak yarıya indirildi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.