Dolar 32,3651
%0.15
Euro 34,9645
%-0.29
Altın 2.325,480
%0.22
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Adliyesi önünde patlama

İzmir Adliyesi önünde patlama

Bayraklı'daki İzmir Adliyesi'ne mesai çıkışına yakın PKK'lı teröristlerin bomba yüklü araçla saldırısında polis memuru Fethi Sekin ile zabıt katibi Musa Can şehit oldu, 2'si polis 9 kişi yaralandı, güvenlik güçleriyle çatışmaya giren 2 terörist ölü ele geçirildi. Kaçan 1 terörist aranıyor. Teröristler bombalı araçla saldırdı; 2 şehit

  • Ege Postası
  • 05.01.2017 - 16:08

Bayraklı'daki İzmir Adliyesi'ne mesai çıkışına yakın PKK'lı teröristlerin bomba yüklü araçla saldırısında polis memuru Fethi Sekin ile zabıt katibi Musa Can şehit oldu, 2'si polis toplam 9 kişi yaralandı, güvenlik güçleriyle çatışmaya giren 2 terörist ölü ele geçirildi. Hakim ve savcılara ayrılan otoparkta görev yaparken şehit olan kahraman polis Fethi Sekin'in, bombalı aracı fark edip mermisi bitene kadar çatışması, PKK'lı teröristlerin bombalı aracı adliye girişinde infilak ettirip roketatar ve el bombalarıyla yapmayı planladığı korkunç katliamı önledi.

Olay yerinden ilk fotoğraflar

Şehit zabıt katibinin yakınları sinir krizi geçirdi

Kaçtığı iddia edilen terörist aranıyor Bu plakaya dikkat! Görenler polisi arasın

İzmir'deki saldırıya ilişkin 2 gözaltı

Bugün saat 16.10'da, Bayraklı İlçesi İslam Kerimov Caddesi'nden İzmir Adliyesi önüne bomba yüklü araçla gelen teröristler, C Kapısı ile hakim ve savcı araçlarına ayrılan otoparka girmek istedi. Burada görevli trafik polisi Fethi Sekin'in izin vermemesi üzerine araçtan inip koşarak uzaklaşan teröristlerden biri, elindeki düzenekle, LPG'li olduğu belirtilen geldikleri araçtaki bombayı infilak ettirdi. Aracın LPG tankının da havaya uçtuğu patlamanın sesi, Bayraklı ve Bornova ilçeleri başta olmak üzere İzmir'in büyük bölümünde duyulurken, parçalanan araçla çevresindeki araçlar yanmaya başladı. Yaralananlar kanlar içinde yere yığılırken, İzmir Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi'nde motosikletli 'Şahinler Timi'nde görevli polis Fethi Sekin, teröristlerle mermisi bitine kadar çatıştı. Sekin, teröristlerden birini öldürdü, kendisi de şehit oldu. Diğer terörist adliyenin yanındaki inşaata kaçtı. Bu terörist ile çatışma adliye çevresinde görevli olan diğer polislerle teröristler arasında bir süre devam etti. İkinci terörist de olay yerinde öldürüldü. 

Çatışma sırasında İzmir Adliyesi'nde görevli zabıt katibi Musa Can da vurularak yaşamını yitirdi. Olayda yaralanan, aralarında polislerin de bulunduğu 9 kişi ise Ege Üniversitesi Hastanesi, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi başta olmak üzere çevredeki hastanelere kaldırıldı. Olay yerinin 100 metre ilerisinde bulunan ve bomba yüklü olduğundan şüphelenilen bir araç da polis tarafından kontrollü patlatıldı.

Her gün binlerce insanın gelip geçtiği bölgede meydana gelen patlamanın ardından çatışma uzun süre devam etti. Çevre güvenlik şeridine alınırken, bölgede incelemenin devam ettiği gözlendi. Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın olay yerine geldi. İkinci bomba ve patlama olasılığına karşı polis halkı bölgeden uzaklaştırdı. Tamamen parçalanmış bir araç ve yanan başka araçlara itfaiye ekipleri müdahale etti. Adliyenin dağılmasına yakın bir saatte meydana gelen patlama için bu saatin özellikle seçilmiş olabileceği vurgulandı.

Saldırıyı yapan 3 teröristten 2'si olay yerindeki çatışmada ölü ele geçirilirken, 1 terörist kaçtı. Teröristlere ait 1 Kalaşnikof, RPG7 roketatar ve 8 el bombası ele geçti. Çiğli yönüne kaçtığı belirlenen siyah montlu ve beyaz bereli, 1.70 boylarındaki üçüncü teröristin yakalanması için bu bölgede operasyonlar yoğunlaştırıldı.

Olay yerinde ölü ele geçen teröristlerin üzerinde bomba tuzaklanmış olabileceği ihtimali üzerine bomba imza uzmanları geldi. Uzmanlar köpeklerle inceleme başlattı. İzmir Adliyesi'ne yönelik bombalı araçla saldırının ardından İzmir genelinde operasyonlar ve denetimler başladı, kentin giriş ve çıkışlarında kontrol noktaları oluşturuldu. 

ŞÜPHELİ ARAÇ KONTROLLÜ PATLATILDI

İzmir Adliyesi'ndeki terör saldırısında patlatılan bomba yüklü aracın 30 metre yakınında bir bombalı araç daha bulunduğu iddia edildi. Şüpheli araç bomba imha uzmanları tarafından kontrollü olarak patlatıldı. 

ADLİYEDE GİRİŞ ÇIKIŞA KAPATILDI

Güvenlik güçleriyle teröristler arasında çatışma devam ederken Adliye binası giriş ve çıkışlara kapatıldı. Adliye binası içinde çatışma çıktığı yönündeki bilgi polisi alarma geçirdi. Adliye binasına A kapısından çok sayıda polis girdi. Kapı önünde bulunan adliye çalışanları büyük korku içinde dışarıya çıktı. Görgü tanıkları, bina içinde çatışma olmadığını ve şüpheli bir kişinin bulunduğunu ileri sürdü. Yapılan aramada bir olumsuzluğa rastlanmadı.

OLAYI 4 SAVCI SORUŞTURACAK

İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru da 1 başsavcı vekili ve 3 savcının olayı soruşturduğunu söyledi. Teröristlerin adliyenin içine girip daha büyük bir katliam planladıklarını düşündüklerini değerlendirdiklerini belirtti.

BAŞSAVCILIKTAN SİBER SALDIRI AÇIKLAMASI

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, bombalı saldırının ardından İzmir Adliyesi'ne yönelik siber saldırı olduğu iddialarıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "İzmir Adliyesine yönelik herhangi bir siber saldırı gerçekleşmediği gibi, bu kapsamda Cumhuriyet Başsavcılığımız personeli adliyeye çağırılmamıştır. Menfur saldırıyla ilgili adli soruşturma tüm detaylarıyla çok yönlü bir şekilde yürütülmektedir" denildi.

ÜÇÜNCÜ TERÖRİSTE RASTLANMADI

Saldırı sonrası çevredeki güvenlik kameraları incelemeye alındı. Olayın öncesi ve sonrasındaki görüntüleri inceleyen polisin, üçüncü bir teröriste rastlamadığı, saldırganların 2 kişi oldukları kanatine varıldığı belirtildi. Bu arada kontrollü olarak patlatılan ikinci aracın da teröristlere ait olduğu, içerisinde patlayıcı izine rastlanmayan otomobilin olay yerinden kaçmak için yedek olarak getirildiği anlaşıldı.

2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Saldırıyla ilgili sürdürülen soruşturma kapsamında 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. 

Bu arada bombalı araç ile hasar gören diğer araçlar çekicilere yüklenerek, incelenmek üzere emniyete götürüldü.

ACI HABERİ EMNİYET MÜDÜRÜ VERDİ

İzmir Adliyesi önündeki terör saldırısında şehit olan Fethi Sekin'in acı haberi, Adnan Menderes Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde böbrek taşı ameliyatı olan babası Mehmet Zeki Sekin'e verildi. Aydın İl Emniyet Müdürü Rahmi Başbuğ'dan oğlunun şahadet haberini alan Mehmet Zeki Sekin, büyük üzüntü yaşadı. 

ADLİYEDE YAS

Teröristleri durduran polis memuru Fethi Sekin’in şehit olması, uzun yıllardır görev yaptığı adliyede derin acı yarattı.

Saldırı sonrası uzun süre Adliye’de tutulan hakim ve savcıların Sekin’in şehit olması üzerine adeta yıkıldığı öğrenildi.

Başta hakim ve savcılar olmak üzere adliye çalışanlarının gözyaşılarını tutamadığı belirtildi.

Polis memuru Fethi Sekin'in Elazığ'ın Baskil doğumlu olduğu öğrenildi. 

ZABIT KATİBİ DEĞİL MÜBAŞİR

İzmir Adliyesi'ne yönelik saldırı sırasında polis memuru Fethi Sekin ile birlikte şehit olan Musa Can'ın, ilk açıkmalarda belirtildiği gibi zabıt katibi değil, İzmir 12. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görevli mübaşir olduğu anlaşıldı. Can'ın daha önce, TEKEL'de çalıştığı, kurumun kapatılmasından sonra İzmir Adliyesi'nde görev yapmaya başladığı belirtildi.

Olay sırasında, C Blok zemin katta bulunan Ağır Ceza Mahkemeleri Ön Baroya evrak götüren mübaşir Musa Can'ın, D blok 3'üncü katta bulunan 12. Asliye Ceza Mahkemesi kalemine dönerken, silah sesleri üzerine camdan dışarı bakarken başına isabet eden kurşunla vurulduğu öğrenildi.

OLAY YERİ İNCELEMESİ TAMAMLANDI

İzmir Adliyesi'nin hakim ve savcıların kullandığı C Kapısı önüne bomba yüklü araçla gelen PKK'lı teröristlerin saldırısından sonra polisin olay yerindeki incelemesi tamamlandı. Hasar gören araçlar ile teröristlerin saldırıyı gerçekleştirdiği araç çekicilerle olay yerinden kaldırıldı, cadde trafiğe açıldı. 

YARALILARIN TEDAVİSİ SÜRÜYOR

İzmir Adliyesi önünde PKK'lı teröristlerce düzenlenen terör saldırısında yaralanan avukat ve adliye personeli Bülent Karagöz, Funda Işık, Cansu Güler, Gökhan Mertol ve Feride Karamıkoğlu ile polis memuru Oğuzhan Batuhan Atik, vatandaşlardan Nadire Ayçiçek, Sibel Avcı, Ersoy Kaya'nın hastanelerde tedavisi sürüyor. 

ŞEHİT POLİSİN BABASI UYUTULUYOR

İzmir Adliyesi'ndeki patlamada şehit olan polis memuru Fethi Sekin'in acı haberinin doktor gözetiminde verildiği babası 66 yaşındaki Mehmet Zeki Sekin'in, uyutulduğu öğrenildi. Adnan Menderes Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde böbrek taşı ameliyatı olan Mehmet Zeki Sekin'in, saldırının düzenlendiği saatte ameliyattan çıktığı belirtildi.

ABLASI AYDIN VALİLİĞİ'NDE GÖREVLİ

Şehit Polis Fethi Sekin'in ablası Fethiye Acun'un, Aydın Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Birimi'nde şube müdürü olduğu öğrenildi. Fethiye Acun'un şube müdürü olmadan önce Aydın Valiliği Şehit Aileleri Bürosu'nda memur olarak çalıştığı belirtildi. 

BAŞBAKAN İZMİR'E HAREKET ETTİ

Başbakan Binali Yıldırım, İzmir Adliye'sindeki terör saldırısında şehit olanların yakınlarına taziyelerini iletmek ve yaralıları da hastanede ziyaret etmek için Ankara'dan uçakla İzmir'e hareket etti.

KAMYONET ARANIYOR

İzmir Adliyesi'ndeki patlamayla bağlantısı olabileceği ileri sürülen şüpheli bir kamyonetin (45 YA 9402) Manisa'ya gittiği yönündeki bir ihbar, polisi alarma geçirdi. İzmir-Manisa Karayolu'nun Kuvay-ı Milliye Anıtı karşısında sıkı güvenlik önlemleri alan polis, İzmir yönünden gelen bütün araçları sıkı kontrolden geçirirken, üst araması da yaptı.

ADLİYEYE Mİ SALDIRACAKLARDI

İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan yaşanan saldırı ile ilgili canlı yayında şu açıklamayı yaptı;

" Çok üzgünüm.Sadece hakim ve savcıların girdiği kapı değil orası vatandaşlar da kullanıyor oradaki diğer kapıyı...Bir araç patlatılıyor. Oraya ilgi çekilirken içeride kargaşa yaratımaya çalışılıyor. Adliye içinde de koşuşturmaların olduğu söylendi personelimiz tarafından. Personeli güvenli  noktaya aldık. Meslektaşlarımıza da hemen ulaşıp güvenli bölgeye alma çalışmalarımız sürüyor. Güvenlik tedbiri amacıyla adliye içindekiler dışarı bırakılmıyor. Yaralı vatandaşlarımız var. Dilerim can kaybı olmaz."

İzmir Baro Başkanı'nın verdiği bilgilere göre patlama anıyla aynı dakikalarda adliye içinde de hareketli anlar yaşandı. Teröristlerin bombalı araçla dikkat çekip adliye içinde saldırı planlanmış olduğu ihtimali konuşuluyor. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.