Dolar 32,5717
%0.3
Euro 34,8027
%0.2
Altın 2.501,880
%0.7
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Adliyesi'nde zehirlenme...

İzmir Adliyesi'nde zehirlenme...

İzmir Adliyesi'nin zemin katında yangın tüplerinin periyodik bakımı sırasında karbondioksit gazı sızınca panik yaşandı. Bina tamamen boşaltıldı. Hastanelere kaldırılan 29 kişiden birinin durumunun ağır olduğu belirtildi. Adliyeye, gazın tahliyesi için büyük fanlar gönderildi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada '"Adliyemizde yangın söndürme tüplerinin periyodik bakımı sırasında gaz kaçağı meydana geldi" denildi. 29 kişi hastanelik oldu, duruşmalar yarım kaldı

  • Ege Postası
  • 11.10.2018 - 12:06

İzmir Adliyesi'nde, yangın tüplerinin periyodik bakımı sırasında sızan karbondioksit gazı nedeniyle, bakım işlemini gerçekleştiren bir personel zehirlendi. Personele müdahale eden sağlık görevlileri ile polis memurları ve bir özel güvenlik görevlisi de gazdan etkilendi. Birinin durumu ağır olan 29 kişi, hastanelerde tedaviye alındı.

Bugün saat 11.30 sıralarında, Bayraklı ilçesinde bulunan İzmir Adalet Sarayı'nın zemin katında, yangın tüplerinin periyodik bakımının yapılmasına başlandı. Bu sırada tüplerden sızan karbondioksit gazı nedeniyle, bakım işlemini gerçekleştiren bir personel zehirlendi. Gaz binaya da yayıldı. Durum, sağlık, itfaiye ve AKS ekiplerine bildirildi.

Tüplere bakım yapan ve gazdan yoğun şekilde etkilenen personele müdahale etmek için içeriye giren sağlık görevlileri ile polis memurları ve 1 özel güvenlik görevlisi de gazdan etkilendi. Rahatsızlanan sağlık görevlilerine kendi meslektaşları müdahale etti. Gazdan yoğun bir şekilde etkilenen ve kalbi duran bakım personeline, ambulansa bindirilirken kalp masajı yapıldı, duran kalbi tekrar çalıştırılarak hayata döndürüldü. Gazdan etkilenen çok sayıda kişi ambulanslarla hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı. Ege Üniversitesi Hastanesi'nde, İzmir Adliyesi'nden getirilen 22 kişinin tedavi altına alındığı belirtildi. Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine de gazdan etkilenen 7 kişinin başvurduğu öğrenildi. 5'inin, ayakta tedavi edildikten sonra taburcu oldukları öğrenildi. 2 kişinin ise tedbir olarak hastanede gözlem altında tutulduğu kaydedildi.

Gazdan etkilenen sağlık ekibinden 112 Acil Servis ambulans şoförü Mesut Minaz'ın, adliyede fenalık geçirenlere müdahale ederken, rahatsızlanan Paramedik (ATT) görevlisi Nur Gürbulak'ı dışarı çıkardığı, ardından 5 kişiyi daha dışarı çıkarırken, gazdan etkilendiği öğrenildi. 

Gaz sızıntısı nedeniyle binada bulunanlar tahliye edildi. Binaya, gazdan etkilenmemek için özel giyimli görevliler girdi. Adliyeye, gazın tahliyesi için büyük fanlar gönderildi.

Osman Cemil Ataoğlu

YANGIN TÜPLERİNİ DEĞİŞTİREN KARDEŞLER DE ZEHİRLENMİŞ

Eskiyen ve boşalan tüpleri değiştirmek için adliyeye gelen Salih (47) ile kardeşi Osman Cemil Ataoğlu'nun (42), burada çalıştıkları sırada gaz sızıntısı olduğu, önce iki kardeşin fenalaştığı ortaya çıktı. İhbarla adliyeye gelen sağlık görevlilerinin, kalbinin durduğu belirlenen işçi Salih Ataoğlu'na müdahele ettiği, ambulansla Ege Üniversitesi (EÜ) Hastanesi'ne kaldırıldığı belirtildi. Teknisyen Osman Cemil Ataoğlu ise ambulansla İzmir Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. 

Kardeşlerin yakınlarından bazıları, Tepecik Hastanesi'ne giderken, bazıları da EÜ'ye geldi. Baba İbrahim Ataoğlu, "Oğullarım adliyenin boş kalan ve eskiyen tüplerini değiştirmek isterken, sızan gazdan etkilendi. Oğlum Osman Cemil Ataoğlu'nun durumu iyi ama şekeri olduğu için kontrol altında tutuluyor. Diğer oğlum Salih Ataoğlu'nun da doktorlar durumunun iyi olduğunu söyledi. Ciğerleri temizleniyor" diye konuştu. 

Oğullarına üzülüp, gözyaşı dökerken, fenalaşan anne Hatice Ataoğlu'na ise Ege Üniversitesi Hastanesi'nde sağlık görevlileri müdahale etti. Hatice Ataoğlu'nun tansiyonunun yükseldiği öğrenildi.

27 KİŞİ TUBURCU EDİLDİ

İzmir Adliyesi'ndeki gaz gazından zehirlenerek çevredeki hastanelere kaldırılan 29 kişiden 27'si taburcu edildi. Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisi devam eden 2 kişiden 1'inin hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi. 

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Adliyemizde yangın söndürme tüplerinin periyodik bakımı sırasında karbondioksit gaz kaçağı meydana gelmiş, gereken önlemler alınmış ve tüm müdahaleler yapılmıştır" denildi.

İTFAİYE DAİRE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

İzmir İtfaiye Daire Başkanı Özgür Ozan Yılmaz, "Gaz sızıntısı giderilmeye çalışılıyor. Tehlikeli bir durum yok. İlk bulgulara göre sabotaj ihtimali yok" dedi. Yılmaz şunları söyledi:

"Bizim yaptığımız incelemede periyodik bakımda sistemin çalışıp çalışmadığının kontrolü sırasında olay meydana gelmiş. Bağlantı noktasında ya da nerede meydana geldiği ayrıntılı inceleme sonucu ortaya çıkacak. AFAD ve yangın müdahale ekibinin olay yerinde yaptığı incelemede şu anda tehlikeli bir gaz seviyesi yok. Söndürme sisteminin kaçaktan sonra gazı kestiği ve ortamda gaz yayılmasına engel olduğu ama ilk etapta teknik ekipte bulunan arkadaşların yoğun gaza maruz kaldığını düşünüyoruz." 

"DOĞAL GAZ KAYNAKLI DEĞİL"

Öte yandan İzmir Doğalgaz Dağıtım A.Ş'den (İZMİRGAZ) yapılan açıklamada, olaya ilişkin medyada çıkan ilk haberlerde "gaz zehirlenmesi" ifadeleri kullanıldığı hatırlatılarak, "Doğal gaz acil müdahale 187 ekiplerimizin yaptığı incelemede olayın meydana gelme sebebinin doğal gazdan kaynaklı olmadığı görülmüştür. Teknik ekibimizin bina içi ve dışında yapmış olduğu incelemelerde de herhangi bir doğal gaz kaçağına rastlanmamıştır." ifadelerine yer verildi.

REKTÖRDEN ZİYARET

Öte yandan, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, hastanede tedavi altında olanları ziyaret etti. Ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan Budak, 5'i polis, 2'si sağlık görevlisi toplam 22 kişinin hastanelerinde tedavi altında olduğunu söyledi. Budak, 1 kişinin hastaneye getirilirken, kalbinin durduğunu, yapılan müdahalenin ardından hayata döndürüldüğünü belirterek, "Şu anda genel anlamda stabiller. 1 vatandaşımızın durumu ağır. Kontrol altındalar. Stabil olanları da bir başka odaya alıyoruz. Ben çok geçmiş olsun, diyorum. Üniversite olarak dekanlığımız, başhekimliğimiz, bütün acil servis, ana bilim dalı seferber oldu" dedi. 

1 KİŞİ YOĞUN BAKIMDA 

Durumun genel anlamda kontrol altında olduğunu aktaran Prof. Dr. Budak, durumu ağır olan 1 kişinin yoğun bakımda olduğunu belirterek, "Yoğun bakımda olan hasta, kalp masajı yapılan kişi. Toparladı şu anda, kalp masajı yapılmıyor; ama solunum yetmezliği var" diye konuştu.

Ege Üniversitesi Hastanesi Başhekim Vekili Prof. Dr. Tuncay Göksel de "Acile getirilenlerden birinin kalbi durmuştu. Solunumu durmuştu.  Canlandırma işlemi kapsamında yoğun bakıma alındı. Kalbi çalışır hale geldi ama solunumu hala bozuk ve durumu kritikliğini koruyor. Şu an Anestezi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi altında" dedi. Diğerlerinin durumunun hafif olduğunu belirten Tuncay Göksel, sağlık durumu iyi olanların, taburcu olma aşamasına geldiğini söyledi. 112 Acil Sağlık ekiplerinin, yaralılara hızlı bir şekilde müdahale ettiğine dikkat çeken Göksel, "Durumu kötü olan kişiyi, sağlık görevlileri baygın halde bulmuş ve hemen olay yerinde müdahale edilmiş" dedi.

MESAİ YENİDEN BAŞLADI

Adliye personeli saat 13.30 itibarıyla mesaiye başlarken, davalar da görülmeye devam etti.

AFAD ve itfaiye ekiplerinin mesai bitimine kadar tedbir amaçlı adliye önünde bekleyeceği öğrenildi.   (DHA-AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.