Dolar 32,5797
%0.1
Euro 34,9041
%0.11
Altın 2.437,290
%0.3
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Adliyesi'nde o masa çalışanları tehlikede

İzmir Adliyesi'nde o masa çalışanları tehlikede

İZMİR Adliyesi'nin B ile D bloğun zemin katındaki, üstü açık olan boş alandaki danışma masası, burada çalışanlar için tehlikeli bir noktada bulunuyor. Çalışanlar, yukarıdaki dört kattan üstlerine herhangi bir eşyanın düşebileceği endişe ve korkusuyla görev yapıyor.

  • Ege Postası
  • 07.12.2015 - 11:28
İzmir Adliyesi B ve D Blok'taki danışma masası, görme engelliler için yapılan sarı çizgi üzerine yerleştirildi. Adliye'ye gelen görme engelli avukatlar ve vatandaşlar bu duruma tepki gösterince, sarı çizgilere danışma masasının yan taraflarından gidiş verildi. Buna rağmen görme engelliler yine masaya çarpmaya devam etti. Bulunduğu yer itibariyle danışma masasında çalışanlar için tehlike de devam ediyor. Adliyede savcı ve hakim odalarında sıklıkla taşınma olmasından dolayı, bazen kilolarca ağırlığındaki raf ve masalar, üst katlarda bulunan alüminyum korkuluklara dayalı bırakılıyor. Bu durum, eşyaların danışma masasının bulunduğu yerde düşebilecekleri endişesi yaratıyor. 



Danışma masasında çalışan memur Alper Çingir, daha önce de tevzi bürolarının bulunduğu bölüme kalem ve evrak düşüren iki kişinin, üst katlardan çalışanların üzerine düştüğünü, aynı tehlike ile karşı karşıya kalmamak için danışma masanın üst kısmının kapatılması için yetkililere durumu bildirdiğini belirtti. Alper Çingir, "Gözüm sürekli yukarıda. Başıma ne düşecek diye bakıyorum. İki aya yakındır burada çalışıyorum. Daha önce yaşanan düşme olaylarını gördüm. Ben de aynı duruma düşmek istemiyorum. Üst bölümün kapatılması için dilekçeler verdim henüz, bir şey yapılmadı. Geçen günlerde yukarı bir baktım, üst katta korkuluklara dayalı raf duruyordu. Hayatım bir vidaya bağlı. Korkuluklardaki vida kopsa, raf benim üzerime düşecek. Burada korku içerisinde çalışıyorum" dedi.

Adliyeye gelen görme engelli vatandaşlar ve avukatlar da sarı çizgi üzerine konulan danışma masasının her açıdan tehlike saçtığını öne sürüp, başka yere taşınmasını istedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.